#FollowMe – Cezara Moraru (@cezaramoraru) a preluat contul nostru de Instagram pentru o săptămână

Home $ Articole $ #FollowMe – Cezara Moraru (@cezaramoraru) a preluat contul nostru de Instagram pentru o săptămână

5 zile, 5 întrebări, 5 povești. Continuăm seria #FollowMe în care timp de o săptămână, contul nostru de Instagram este preluat de un Instagrammer… din Cluj. Le-am analizat preferințele și obiceiurile fotografice, am venit cu câteva întrebări, iar ei cu pozele și răspunsurile.

Cezara (@cezaramoraru) ne-a preluat contul într-un moment în care orașul tocmai și-a făcut tranziția dinspre culorile de toamnă înspre cele de iarnă. Sau, mai simplu spus, într-un moment în care intensitatea culorilor sale s-a redus, frigul a pus stăpânire pe el și urmele primei zăpezi încă să mai vedeau câte puțin pe alocuri. Ce ne-a surprins, totuși, este că nimic din cadrele surprinse de Cezara nu l-au dat de gol cu privire la acest lucru, căci ea a fotografiat un Cluj colorat, aparent călduros și fără nicio urmă de zăpadă care să dovedească ninsoarea prin care orașul tocmai a trecut.

Dar dacă stăm să ne gândim mai bine, n-ar fi trebuit să ne surprindă acest lucru, fiindcă profilul ei personal de Instagram servește ca dovadă a faptului că acesta-i modul în care vede Cezara Clujul la tot pastul: abundând în culoare. De fapt, ținem și acum minte cum ne-a atras atenția una dintre fotografiile sale postate pe hashtagul #clujlife: prin combinația pastelată, dar plăcută de culori care-i dădea formă unui apus liniștit la intersecția dintre Piața Unirii și Piața Muzeului. Atunci, am salvat-o și nici n-am stat pe gânduri până am și trecut-o pe Cezara pe lista noastră cu Instagrammeri clujeni pasionați de oraș cărora să le propunem să ne preia contul timp de o săptămână.

La fel cum nici noi n-am stat pe gânduri, și Cezara s-a dovedit a fi la fel de deschisă la provocarea pe care i-am lansat-o – așa se face că, fără a ne pune vreo altă întrebare, ne-a zis da și ne-a făcut nerăbdători să vedem în ce-o să transforme feedul nostru în perioada 1 – 5 decembrie 2020. N-a trebuit să așteptăm foarte mult, căci lucrurile s-au mișcat cât se poate de bine și de repede: noi i-am analizat profilul, i-am trimis întrebările, iar ea… a venit cu pozele și răspunsurile. Și, în urma unei săptămâni în care Cezara a plimbat comunitatea #clujlife peste tot cu ea prin oraș, retrospectiva arată cam așa…

Care este momentul tău favorit din zi pentru a fotografia Clujul?

Iubesc apusurile portocalii care mă învăluie în căldura lor. Apusul de soare reprezintă cel mai profund moment de relaxare după o zi încărcată la muncă… Un moment unic plin de frumusețe care-mi limpezește mintea-mi obosită și îmi duce gândurile în zbor spre cele mai frumoase culmi. Sub lumina caldă totul pare mai viu și mai frumos, razele blânde ale soarelui mângâindu-mi ochii și fața.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de CLUJLIFE (@clujlife)


Dar dintre toate cele 10 palate ale Clujului, care este cel al cărei arhitectură îți place cel mai mult?

Dacă treci prin Piața Mihai Viteazul nu ai cum să nu observi impunătorul și distinsul Palat Baboș. Acesta mă fascinează prin măiestria și frumusețea sa, fiind un edificiu reprezentativ pentru arhitectura Belle Epoque din Cluj. Totodată, acest palat ma transportă oarecum în vechile timpuri, având un aer mistic și elegant.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de CLUJLIFE (@clujlife)


Care este zona cu apă din Cluj pe care o frecventezi cel mai des?

Acesta este fără doar și poate locul meu preferat din Cluj. De cele mai multe ori, când plec de la muncă spre casă, cobor cu câteva stații mai repede pentru a poposi câteva minute la o țigară aici și a admira imprejurimile. Îmi plac foarte mult clădirile colorate, lipite una de cealaltă ce sunt mângâiate de razele soarelui și firicelul de apă care curge lin prin fața lor. Aș putea spune că Strada Andrei Șaguna este ca o mică Veneție: încântătoare și plină de magie.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de CLUJLIFE (@clujlife)


Care este obiectivul tău turistic favorit din Cluj?

Cel mai atractiv și vizitat obiectiv turistic al Clujului este Cetățuia. Aceasta este situată pe un deal integrat în centrul Clujului, fiind o zonă înaltă de unde putem admira superba panoramă a orașului. Dintotdeauna mi-a plăcut Cetățuia și am recomandat acest loc și altora, deoarece îmi transmite multă liniște și pot privi întreg orașul de sus.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de CLUJLIFE (@clujlife)


Care este vehiculul aflat în mișcare care ți-a atras atenția astăzi?

Îmi place să fotografiez mașini în mișcare deoarece mă fascinează modul în care lumina farurilor se oglindește în asfaltul umed. Totodată sunt fascinată de lumina caldă, deoarece îmi dă o senzație de căldură și acest tip de lumină parcă încălzește și o zi destul de răcoroasă de decembrie. În această fotografie parcă mă aflu în două timpuri diferite: epoca medievală care îmi evidențiază catedrala impunătoare și mașinile care mă duc cu gândul aici și acum.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de CLUJLIFE (@clujlife)


Ceea ce putem spune în urma acestei săptămâni este că tare ne-ar mai placea și nouă să vedem Clujul îmbrăcat în la fel de multă culoare precum îl vedere Cezara, chiar și-n zilele înnorate. De aceea, dacă am fi putut, am fi prelungit acest takeover nu pe o săptămână, ci pe tot parcursul lunii decembrie – fiindcă se anunță niște zile reci și întunecate – pe care am prefera, sincer, să le vedem altfel măcar pe feedul nostru, dacă nu și pe geamul apartamentului. Nu suntem noi singurii care ne simțim astfel față de această situație, totuși; sutele de aprecieri pe care le-au strâns cadrele Cezarei de la comunitatea #clujlife ne indică faptul că suntem toți on the same page din acest punct de vedere.

Dar chiar și așa, nu putem decât să îi mulțumim pentru că ne-a arătat Clujul prin ochii și aparatul ei de fotografiat și ne-a confirmat faptul că fiecare Instagrammer în parte care ne preia contul aduce cu sine ceva complet nou și diferit care-l face memorabil. Iar ceea ce o face memorabilă pe Cezara pentru noi este culoarea pe care a văzut-o la tot pasul. Și a transpus-o atât în apusul de pe Memorandumului surprins din mers, cât și asupra Palatului Baboș văzut de pe strada Regele Ferdinand, atât asupra Canalului Morii surprins de pe strada Andrei Șaguna, dar și asupra panoramei orașului surprinsă încântător de la Cetățuie.

Mulțumim, Cezara, pentru takeoverul care ne-a depășit așteptările, pentru culoarea pe care ai adus-o pe feedul nostru în prima săptămână a lunii decembrie și pentru că ai împărtășit cu noi ceea ce te leagă de diferite locuri de-ale orașului. Dacă la începutul săptămânii eram nerăbdători să vedem ce vei posta pe contul nostru ca parte a campaniei #FollowMe, acum așteptăm cu la fel de multă nerăbdare să vedem în ce direcții îți mai vei duce conținutul postat pe contul tău personal. Și, cu la fel de multă nerăbdare, așteptăm să vedem care va fi următorul Instagrammer care ne va prelua contul și, care va fi elementul care-l va face memorabil pe acesta – so, see you soon.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!