Nume noi pe piața de delivery din Cluj: Churros by Pokka, Uzina de Mici, Marty Prăvălie cu Sandvișerie și Papanash

Home $ Articole $ Nume noi pe piața de delivery din Cluj: Churros by Pokka, Uzina de Mici, Marty Prăvălie cu Sandvișerie și Papanash

by | Dec 8, 2020 | Articole, Home Delivery

Altfel te trezești într-o zi de marți când știi că urmează să povestești tuturor ce-ai mai descoperit prin oraș. Adică, ce-ai mai mâncat, căci la alte capitole stăm destul de slăbuț în perioada aceasta, thank you very much coronavirus. În orice caz, în toată nebunia anului 2020, măcar un lucru ne-a rămas constant aproape și am putut profita de el după pofte – serviciul de home-delivery. Și nu neapărat că aș petrece jumătate din zi gândindu-mă la următoarea masă și cum să abordez problema, dar să zicem numai că… sunt la curent cu tot ce mișcă și (până acum) nu mi-a scăpat niciun gust/miros nou care să străbată străzile Clujului. Astăzi vă povestesc așadar despre Churros by Pokka, Uzina de Mici, Marty Prăvălie cu Sandvișerie și Papanash, poate vreți și voi să începeți săptămâna cu ceva nou. Și bun.

De Churros by Pokka v-am povestit chiar de săptămâna trecută. Începusem seria de degustări pentru acest articol, dar după 3 sortimente de churros, ne-am entuziasmat ceva de groază și până la urmă a ieșit un articol doar despre acest desert, pe care îl puteți citi aici (dacă aveți chef, desigur). Noi suntem fani de mici ai mâncării de la Pokka, iar de churros nici nu mai spunem. Au fost adăugați în coș la toate comenzile, toate, fără excepție, s-a stat pentru ei la coadă la festivaluri, s-au savurat cu prietenii, ciocolata făcându-ne prietenia mai dulce, mâinile mai lipicioase și în 50% din cazuri, tricourile mai murdare. Cum era să nu fim în prima linie de comenzi când a fost lansat Churros by Pokka, un concept nou, dedicat cap-coadă acestui desert pe care-l puteți mânca acum în mai multe forme și arome, cu diverse topping-uri și chiar (dacă era posibil) mai mare plăcere? În meniu găsiți acum, nici mai mult, nici mai puțin de 30 de sortimente de churros. Aveți de unde alege, scuze nu există. Eu am crezut că sunt fidelă pentru totdeauna celor originali, cu sos de ciocolată, dar știți cum e în viață – se mai schimbă lucrurile. De îndată ce am gustat Lupo Vanilla Oreo mi-am dat seama că tocmai am găsit alți preferați, iar Pistachio Fantasy, umplut cu cremă de vanilie, glazurat cu cremă de vanilie și topping de fistic, a fost absolut divin. Cei simpli vă vor surprinde cu aluatul crocant din exterior, iar pe cei umpluți îi veți găsi moi în interior și umpluți cu cremă în exterior – fructe de pădure, caramel, ciocolată, vanilie, oreo, oreo red velvet, hot chilli peppers. Înainte de a fi serviți, atât churroșii simpli, cât și cei umpluți sau lupo sunt dați printr-un amestec de zahăr brun, scorțișoară și pesmet, astfel încât gustul final este unul desăvârșit. Dar comandați rapid de aici și convingeți-vă singuri.

Nu locuiești în Cluj dacă încă nu ai auzit de Uzina de Mici, un concept de delivery apărut din iubire: iubire pentru mici, iubire pentru iubitorii de mici, dar și iubire între porcul de la Cimbru Restaurant și prietenii săi. La Uzină totul este artizanal, preparat aici la noi în Cluj, de la muștar, până la franzela făcută cu maia. Și, bineînțeles, micii, făcuți dintr-un amestec de carne de vită și porc de calitate, fără conservanți, deci întotdeauna proaspeți. În plus, îi prăjesc pe grill cu cărbuni, ceea ce le conferă un gust aparte, cu adevărat memorabil. În oferta Uzinei veți găsi un arsenal complet pentru o masă copioasă: ciorbă de burtă, mici, cartofi prăjiți, franzelă, muștar și salam de biscuiți. Sunt foarte bine împărțite în meniuri mai mici, deci în câteva secunde scăpați de grija comenzii. Aveți meniu de 4 mici, cu pâine și muștar incluse, meniu de 3 mici + cartofi (aceeași povestea cu pâinea și muștarul), dar și un meniu cu ciorbă, 3 mici și cartofi, pentru cei puternici. Noi am optat pentru un pack de 10 mici, 4 persoane, cu două porții de cartofi prăjiți și a fost totul dumnezeiesc de bun. Mici calzi, gustoși, pâinea proaspătă, muștarul ireproșabil. Mai rămâne de testat ciorba de burtă. Eu nu mă bag, aștept păreri de la voi. Apropo, pentru comenzi, îi găsiți pe tazz by eMAG sau puteți merge în vizită la ei, pe Decebal nr. 37, corpul 2, să vă ridicați comanda. Doar sunați-i sau scrieți-le în prealabil pe WhatsApp (0771 293 625).

 

Marty a deschis o Prăvălie cu Sandvișerie în Piața Muzeului, nr. 2 (unde funcționa Marty Muzeului), cu produse de la eroi-producători locali. După cum cel mai probabil ați intuit, aici puteți să vă faceți plinul cu produse locale delicioase – mezeluri, brânzeturi, paste, uleiuri, lactate, pește, borcane de dulceață și murături, ciocolată de tot felul (chiar și cu lapte și fistic), bere artizanală sau vin, câte și mai câte, iar dacă vă ia foamea printre rafturi, un sandviș strașnic rezolvă problema. Funcționează de luni până duminică în intervalul orar 10-21 și e tare fain la ei în Prăvălie, dar dacă nu aveți timp sau chiar chef (e greu să ai chef zilele acestea chiar așa cum aveai odată), puteți comanda sandvișul care vă face cu ochiul prin FoodPanda. Vedeți și voi care v-ar plăcea mai mult din lista de aici. No, hotărâtu-v-ați? Nu-i chiar treabă ușoară, cele 8 sortimente au fiecare atuuri extrem de puternice. Știm, căci am trecut și noi prin meniu. Ne-a convins, până la urmă, combinația de cas edamer cu pastă de trufe și vinete din sandvișul cu prosciutto cotto, dar și mixul de schiacciata, coppa di parma cremă de brânză, vinete, roșii, și ruccola din cel cu coppa din parma. La prima vedere, mi s-au părut ușor piperate prețurile (23-25lei), dar față în față cu sandvișul, de o dimensiune foarte generoasă, am renunțat la această idee. Gustos, sățios, a acoperit fără probleme micul-dejun. Nu cred că l-aș putea trata vreodată ca o gustare, are o cantitate generoasă de foccacia și veți petrece ceva timp încercând să-l dovediți. P.S. Au sandviș românesc cu cremă de jumări, pancetta, ceapă, vinete, pastă de măsline, ruccola, roșii și schiacciata, numai zicem. Big like pentru packaging.

 

Și pentru că ar fi fost de-a dreptul deplasat să încheiem articolul doar cu 3 opțiuni, am răscolit piața până am dat de cei de la Papanash. Și ne-am zis că două deserturi într-o singură serie de testare nu au cum să ne facă niciun rău, ci numai bine. Și am trecut la fapte. Așa cum o zic și ei, Papanash este un mic business lansat în plină pandemie, fiindcă lumea are nevoie de speranță, dar și de ceva delicios de bun. Au un meniu relativ compact, compus din 12 deserturi: 4 variante de papanași prăjiți, cu smântână și diverse variante de gem sau dulceață, 4 combinații de papanași prăjiți și umpluți cu diverse bunătăți, și papanași fierți în combinații de mousse de mascarpone cu gem sau chia. Noi ne-am luat așa: papanash ”I’m a queen”, umplut cu mousse de ciocolată albă, învelit în cremă de mascarpone, unul ”Oh my god”, umplut cu Nutella și învelit tot în cremă de mascarpone, și un ”I can’t resist”, clasic, cu smântână și gem de fructe de pădure. Eu toată viața voi spune că cei mai buni papanași sunt cei făcuți de bunica, la fel cum probabil că, veți zice și mulți dintre voi. Dar sunt alții demni de luat în calcul când bunica e la +400km distanță, și cei de la Papanash merită un loc pe listă. Cel mai mult m-am bucurat că au ajuns calzi și că nu curgea uleiul din ei chiar dacă erau prăjiți. Would order again.

Ce zi frumoasă de marți pentru comandat mâncare, așa-i?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!