Am testat câteva preparate din noul meniu Express Chef Signature by Silviu Chelaru

Home $ Articole $ Am testat câteva preparate din noul meniu Express Chef Signature by Silviu Chelaru

by | Dec 15, 2020 | Articole, Home Delivery

Nu mai e niciun secret pentru nimeni: ne place mâncarea bună. Să o găsim, să o testăm, să o recomandăm mai departe. Tratăm fiecare din acești 3 pași cu foarte mare atenție, motiv pentru care suntem în permanență cu urechile ciulite, să vedem ce mai apare, la ce să ne mai așteptăm, ce mai urmează să ne dea papilele gustative peste cap. Iar în urmă cu vreo lună am aflat de colaborarea dintre Express Chef și Silviu Chelaru, proprietar și bucătar al restaurantului Manger. Și de atunci am stat ca pe ace în așteptarea meniului pus la cale de acești doi piloni importanți pe piața gastronomică locală. Adevărul este că, în fața unei asemenea colaborări, n-ai ce altceva să faci, decât să iei un loc, să dai un scroll prin meniu și să comanzi cu toată încrederea că urmează să ai parte de o masă senzațională. Noi am făcut întocmai astăzi și mai jos vă relatăm ce am mâncat și ce concluzii am tras.

Înainte de toate, câteva cuvinte despre părțile implicate în acest meniu. Pe de o parte îl avem pe Silviu Chelaru, un om foarte interesant. A trecut de la gândul de a avea o carieră în diplomație la una în bucătărie, de la concurent la MasterChef la jurat, de la om pasionat de gătit la Owner și Chef al unui restaurant din Cluj care ne-a furat multora inimile. Și sper că ați trecut cu toții, măcar o dată, pragul Manger, căci o singură dată e suficient ca să fiți cuceriți de abordarea pe care ne-o propune Chef Silviu Chelaru: un meniu scurt, compus din feluri bine executate, fiecare purtând amprenta sa. Pe de altă parte, sunt cei de la Express Chef, un serviciu exclusiv de delivery înfiinţat în 2009 de către doi bucătari profesionişti din dorinţa de a oferi clujenilor o alternativă în ceea ce priveşte experienţa bucătăriei locale şi internaţionale. Încă de la bun început, ei au mizat pe un meniu „à la carte” divers şi complex, „un meniu internaţional, la îndemâna şi în casa fiecăruia”, influenţat de călătoriile şi experienţa culinară a celor doi prieteni. De-a lungul timpului, am văzut cum Express Chef s-a diferenţiat prin personal pregătit, produsele de calitate și, nu în cele din urmă, respectarea clienţilor. Pun mare accent pe tot ceea ce înseamnă local, având grijă atât de noi, cât și de producătorii din zonă și achiziționând ingredinte proaspete de la aceștia.

Azi am testat mai multe preparate din noul meniu Express Chef Signature by Silviu Chelaru, iar concluzia a fost simplă: n-am încercat ceva mai bun la delivery. Și credem că-i mare lucru dacă spunem asta. Express Chef a livrat întotdeauna calitate, au fost constanți în ceea ce fac, nu au dezamăgit. Pe noi, cel puțin, niciodată. Fac mâncare bună, în general, și s-au evidențiat pe piața locală prin grija față de ce fac și cum fac față de alte opțiuni axate exclusiv pe delivery. Desigur că aveam mari așteptări de la acest meniu Signature, însă ne-am bucurat să vedem (și să simțim) cum ne sunt depășite.

Dar haideți să vă spunem ce-am mâncat. Sau gustat, mai degrabă, căci e destul de greu să faci față la patru feluri principale și un desert. Așadar, am avut mușchi de vită gătit timp de două ore, la sous vide, acompaniat cu cartof dulce, ce a venit și cu sos salsa verde, o explozie de arome, nu altceva. Mai apoi ne-am desfătat cu piept de raţă cu garnitură de linte slow cooked şi piure fin de dovleac, ravioli cu ciuperci, somon poșat cu risotto și, ca desert, sponge cu pară și sos de vanilie. Tot ce am avut în farfurie a fost foarte bine gândit și balansat, se potrivesc excelent împreună, de la legume la sosuri, până la felul în care se îmbină texturile și aromele. Acestea patru ne-au convins, fără doar și poate, să ne avântăm și spre restul meniului cât de curând. Ne așteaptă un piept de pui cu cremă de cartofi, pulpa de rață cu legume de toamnă, tagliollini cu dovleac și… ei hai, nu stricăm surpriza meniului, vă lăsăm să-l mai descoperiți și singuri.

S-ar putea ca prețurile să vi se pară ușor condimentate cu prea mult piper. Adevărul e că, prin comparație cu alte oferte existente pe delivery, chiar sunt. Dar, la fel cum am menționat deja, preparatele sunt și cu câteva trepte mai sus față de altele, deci merită. Veți observa clar diferența de calitate, stilul de gătit și alte lucruri care merită ceva în plus. Mai mult, având în vedere că majoritatea restaurantelor sunt închise în perioada aceasta, probabil ați observat și voi că a devenit tot mai greu să găsești un dish mai special. Credem că meniul acesta colaborativ rezolvă întru-totul această problemă, motiv pentru care vi-l și recomandăm spre testare.

Înainte de orice, considerăm că suntem promotori ai orașului și oamenilor săi, a celor care fac bine pentru noi toți. Ne bucură să vedem acțiuni comune, branduri și oameni care lucrează împreună, deschidere spre nou. Iar colaborările precum cea dintre Express Chef și Chef Silviu Chelaru sunt un succes pentru că reprezintă, în primul rând, un punct de întâlnire a două viziuni asemănătoare. Pentru voi, cei care citiți aceste rânduri și care sunteți în căutarea acelui altceva pentru masa de prânz sau cină, ce au creat băieții aceștia este o șansă de neratat. Aruncați o privire pe meniu, alegeți-vă preferatele și… poftă bună!

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!