Cele mai frumoase poze din Cluj postate în luna decembrie pe Instagram

by | Dec 31, 2020 | Articole, Descoperă Clujul

Mai ții minte cum la finalul lunii noiembrie ne-am culcat toamna și ne-am trezit… iarna, mulțumită zăpezii în care s-a îmbrăcat orașul neașteptat, peste noapte? Ei bine, în decembrie putem spune că am avut parte de the whole package. A nins pe alocuri – și cu precădere în împrejurimile Clujului, centrul orașului a fost împodobit în haine de sărbătoare, atât de multele luminițe ne-au determinat să luăm la pas zona Pieței Unirii și a Pieței Muzeului cât de des ne-a permis timpul și culoarea atât de gri a cerului din această perioadă ne-a convins că iarna și-a intrat pe deplin în drepturi începând de luna aceasta.

Așa, ai putea spune că până și noi am fost mai entuziasmați să ieșim din casă – în ciuda temperaturilor scăzute și a zăpezii – acum că iarna a pus stăpânire pe oraș. Iar o bună parte din entuziasmul nou-descoperit față de acest anotimp îl punem în baza Instagrammerilor din comunitatea #clujlife care postează cadre atât de frumoase cu Clujul și împrejurimile sale din această perioadă din an. Între noi fie vorba, cel puțin la fel de entuziasmați am ajuns să fim și noi să facem escapade de weekend prin Mărișel, Beliș sau Arieșeni după atâtea fotografii impresionante pe care le-am văzut surprinse în aceste zone.

De fapt, cu toate că timpul nu ne-a prea permis până acum, pe lista cu lucruri de făcut în mini-vacanța din perioada sărbătorilor am inclus toate zonele din împrejurul Clujului pe care le-am văzut postate pe hashtagul #clujlife. Așa se face că printre acestea se numără nu numai Mărișel, Beliș și Arieșeni, ci și Băișoara, Râmetea, Stufărișurile de la Sic, Cetatea de la Liteni și… vedem ce altceva ne mai apare pe feed între timp. La urma urmei, știm deja că atât Clujul, cât și împrejurimile sale ne surprind adesea, motiv pentru care trebuie să ne asigurăm flexibilitatea programului ca să ne dăm voie să fim surprinși.

Dar până una-alta, cât timp mai suntem, încă, în oraș, iată cum s-a văzut Clujul în ultima lună a anului 2020 prin ochii și aparatele de fotografiat ale Instagrammerilor noștri favoriți din Cluj. Care ne-au și făcut poftă de zăpadă și de iarnă, de altfel. De aceea, te și provocăm să admiri pozele de mai jos fără să-ți dorești să iei Clujul la pas chiar astăzi – cu precădere înspre seară, când toate luminile sunt aprinse prin centru, iar Crăciunul încă se mai simte în aer.










Luminile specifice Crăciunului n-au fost, însă, singurele care au dat culoare orașului luna aceasta. Doar îți amintești că la finalul lunii noiembrie te-am lăsat cu următorul gândul: “nu uita să fii cu ochii-n patru după instalațiile de lumină ale ediției 2020 a festivalului Lights On România. Și, bineînțeles, ai grijă să fii și cu telefonul la-ndemână ca să le surprinzi în câteva cadre pe care să le postezi, ulterior, pe hashtagul #clujlife.” Așa, ne-am făcut ultima lună din an și mai specială pornind la admirat de instalații de îndată ce acestea au fost pregătite. Nu mai are niciun rost să o spunem – pentru că știi acest lucru prea bine deja – dar favorita noastră rămâne și anul acesta instalația Museum of The Moon (Luna). Pe care am surprins-o într-un cadru astfel:


Cu certitudine, n-am fost noi singurii care am fotografiat-o și care ți-am adus-o pe feed. La urma urmei, suntem convinși că chiar și dacă nu locuiești în Cluj-Napoca, tot s-a găsit prin lista celor pe care-i urmărești o persoană care să aducă Luna mai aproape de tine, cu ajutorul feedului tău, cu toate că – poate – tu n-ai avut ocazia să o vezi în cadrul acestei ediții a festivalului Lights On România. Ce-ți putem spune, totuși, e că experiența Lights On România a fost, cu certitudine de poveste anul acesta; fiind una dintre experiențele care ne-au făcut finalul anului ceva mai luminos.

Ce sperăm, totuși, e că vei avea ocazia să o fotografiezi chiar tu anul viitor și să fii cel / cea care o aduce mai aproape de urmăritorii săi, pe feedul acestora. Pentru că sperăm la un 2021 cu cât se poate mai diferit de 2020-ul pe care l-am trăit anul acesta. Și, de altfel, la un 2021 mai aproape de normalitatea cu care eram obișnuiți până… anul acesta. Într-adevăr, am început să ne obișnuim să testăm numele noi de pe piața de delivery din Cluj acasă și chiar și să participăm la evenimente online mai degrabă decât offline.

Dar chiar și așa, încă ne e dor de viața dinainte. Însă, sperăm că primele urme ale unui 2021 ceva mai optimist și colorat decât a fost ultimul an peste care am trecut împreună se vor vedea încă din luna ianuarie. Așa că, asigură-te că le surprinzi din diferite unghiuri. Că le postezi pe hashtagul #clujlife. Și că le împărtășești cu noi și cu comunitatea ta. Poate că la finalul lunii ianuarie, 2021 te va surprinde și-ți vei regăsi fotografia în selecția celor mai frumoase poze din Cluj postate în luna ianuarie pe Instagram. Cine știe?

Tags: instagram

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!

Share This