10 pârtii de ski la maxim 4 ore distanță de Cluj-Napoca

Home $ Articole $ 10 pârtii de ski la maxim 4 ore distanță de Cluj-Napoca

Articolul a fost revizuit în decembrie 2023.

Pentru mulți dintre noi nu există iarnă în care să nu fi vizitat cel puțin o pârtie de ski. Fie că vorbim despre un hobby, dorința de a scăpa de kilogramele în plus acumulate de sărbători sau pur și simplu despre o activitate recreativă în natură, în apropierea Clujului sunt câteva destinații excelente pentru ski sau snowboard. Așadar, pregătește-ți echipamentul, setează GPS-ul cu destinația dorită, iar noi îți propunem 10 pârtii de ski sau snowboard la maxim 4 ore distanță de Cluj.

1. Pârtia Mărișel
Pentru început, nu ne îndepărtăm prea mult de casă și setăm ruta către Mărișel, însumând aproximativ o oră și jumătate de condus. Peisajele de vis de pe drum vor coincide în punctul final, unde cele 3 pârtii cu grade de dificultate diferite îi așteaptă pe toți curioșii să testeze zăpada. Pentru un plus de confort, aici sunt amenajate două instalații teleschi și un telescaun de 4 persoane (potrivit în mod special pentru cei care au placa de snowboard), care scurtează semnificativ distanțele de urcare. Cât despre prețuri, acestea variază în funcție de opțiunea aleasă și de perioadă. Există două modalități de plată, cele pe bază de puncte și cele pe bază de abonamente pentru o zi, iar cei mici vor avea indiferent de situație o reducere. Mai multe detalii despre tarife aici.

2. Pârtia Buscat
La doar o oră de mers cu mașina, pârtiile de la Buscat sunt excelente atât pentru copii, cât și pentru profesioniști. La cele 5 pârtii care au grade diferite de dificultate se adaugă cea de a 6-a, o zonă special amenajată pentru săniuș. Totodată, aici este locul excelent pentru a învăța secretele sporturilor de iarnă, căci pârtia pentru începători măsoară 150 de metri și este dotată cu sistem babylift la dimensiune redusă. La polul opus avem pârtia de 1700 metri potrivită pentru cei experimentați deja. Accesul în vârf se face cu telescaunul care are o capacitate de 3000 persoane pe oră. Tarifele din acest sezon se apropie de 160 de lei pentru un abonament full de o zi, fiind redus la 130 de lei pentru copii. Mai multe opțiuni pot fi consultate aici. Pentru cei care nu schiază, la Buscat Ski Resort a fost amenajată și pârtia pentru săniuș și tubbing, astfel încât toată lumea să se poată bucura de zăpadă și de zile petrecute în aer liber, la munte. Restaurantul Cota 1600 va fi deschis pe întreaga durată a sezonului de iarnă, iar turiștii care doresc să se bucure pe termen mai lung de aerul de munte, se pot caza la Cabana Cota 1600.

Administratorii Buscat Ski Resort anunță că în perioada sărbătorilor de iarnă pârtia va avea un program special de funcționare.

– 20, 21, 22 decembrie – 10:00 – 17:00,
– 23 decembrie, 09:00 – 17:00,
– 24-25 decembrie – ÎNCHIS,
– 26 – 31 decembrie: 09:00 – 17:00,
– 1 ianuarie: 10:00 – 17:00,
– 2 – 7 ianuarie: 09:00 – 17:00.

3. Pârtia Șuior
În speranța că vremea va ține cu iubitorii sporturilor de iarnă, la 3 ore de mers cu mașina de Cluj cei de la Șuior au pregătit 7 pârtii excelente pentru toate nivelele de dificultate și de pregătire fizică. Lungimile traseelor pornesc de la 150 metri (porțiunea dedicată începătorilor) și ajung până la 2200 de metri pe traseul marcat ca atare. Drumul până în vârful pârtiei poate fi străbătut cu ajutorul instalațiilor pe calbu de tip telescaun sau teleschi, timpul de urcare fiind un prilej bun de a admira priveliștea care te înconjoară. Bineînțeles, și în acest caz tarifele variază în funcție de preferințe și de perioada de timp aleasă. De asemenea, există posibilitatea de a achiziționa un abonament care include și masa sau care are o valabilitate de 24 de ore. Mai multe informații despre pachetele promoționale aici.

4. Pârtia Cavnic
Rămânem în zona Maramureșului, la aproximativ aceeași durată de timp de condus de 3 ore și ajungem la baza pârtiei Cavnic. De la zone amenajate exclusiv pentru sănii și până la sporturi de iarnă în adevăratul sens al cuvântului, pe cele 5 pârtii există loc pentru toți iubitorii de mișcare și de aer curat. Lungimile variază în funcție de dificultate și pornesc de la 140 de metri și ajung până la 2250. Drumul până în punctul de pornire poate fi străbătut fie cu ajutorul unei benzi de transport fie prin intermediul instalațiilor de tip teleski sau telescaun. Prețurile pot sau nu să includă echipamentul complet, important este de știut faptul că îl poți închiria pe tot parcursul zilei pentru 140 de lei, respectiv 110 de lei pentru copii. Totodată, se pot închiria atât schiurile, cât și plăcile de snowboard sau săniile. Despre skipass și alte tarife poți găsi mai multe informații utile direct pe site.

5. Pârtia Păltiniș
Celebra Arena Platoș Păltiniș se află în apropierea Sibiului, la 3 ore de condus distanță. Este cea mai veche stațiune montană din țară și dispune de aproximativ 3 kilometri și jumătate de pârtii. Dificultățile sunt variabile, iar pârtiile sunt amenajate cu mare atenție atât pentru începători, cât și pentru cei experimentați. Urcarea se face prin intermediul celor 4 instalații de tip teleschi și una de tip telescaun, pârtiile fiind dotate și cu nocturnă pentru experiențe de neuitat la ceas de seară. Copiii, studenții și pensionarii beneficiază de reduceri în baza unui act doveditor, conform tabelului. De asemenea, în cazul în care îți faci griji cu privire la echipament, ai posibilitatea să îl închiriezi iar prețul variază în funcție de numărul de zile. Nu în ultimul rând, ai șansa să accesezi un instructor pentru a avea un plus de siguranță, mai ales dacă te afli pentru prima dată pe o pârtie.

6. Pârtii Rânca
La puțin peste 4 ore de condus față de centrul Clujului se află pârtiile de la Rânca desfășurate de-a lungul lanțului carpatin. În prezent, stațiunea găzduiește 5 pârtii de ski, 4 pe Muntele Cornesu și 1 Muntele Păpușa. Gradul de dificultate variază de la zone specifice pentru începători și ajungând până la pârtii destinate exclusiv experților. Urcarea se face cu ajutorul sistemelor de tip teleski care măsoară o distanță cuprinsă între 500 și 760 de metri, cu un view deosebit asupra întregii panorame. De menționat este faptul că pârtia M1 este prevăzută cu nocturnă. Sistemul de acces este pe bază de cartelă cu puncte, prețurile pornind de la 12 lei și ajungând până la 150. De asemenea, se poate închiria echipamentul necesar pe pârtie și se poate solicita ajutor din partea unui monitor de ski în caz de nevoie. Mai multe detalii aici.

7. Pârtie Transalpina
Pe lângă faptul că este o locație excelentă de vizitat vara, Transalpina devine celebră în timpul sezonului rece pentru pârtiile care traversează munții în lung și în lat. În aproximativ 4 ore de condus te vei afla la baza resortului unde te așteaptă peste 9.5 de kilometri de pârtie de ski amenajată la cele mai înalte standarde de calitate și de siguranță. De la mic la mare, transportul până la punctul de start se realizează cu mai multe telescaune care îți oferă un moment mult așteptat de respiro. În materie de priveliște, Lacul Vidra este cel care acompaniază întreaga ta activitate de pe skiuri sau placă. După cum deja v-ați obișnuit, tarifele variază în funcție de preferințe, opțiuni alese, închirieri de echipamente, sezon sau extrasezon.

8. Pârtie Parâng
Continuăm lista cu o opțiune situată la mai puțin de 4 ore de Cluj, mai exact la domeniul schiabil din Parâng. Perimetrul schiabil de 8 kilometri cuprinde 9 trasee, cu lungimi și dificultăți diferite potrivite pentru toate categoriile de vârstă și de pregătire fizică. Accesul la punctul de pornire se face cu telescaunul, iar în cazul în care acum pășești pentru prima dată pe o pârtie poți apela cu încredere la ajutorul monitorilor de ski autorizați din zona. Prețurile sunt potrivite pentru toate buzunarele.

9. Pârtia Straja
La Straja se află un complex impresionant dedicat sporturilor de iarnă și care se află la mai puțin de 4 ore de centrul orașului. Acesta cuprinde numeroase pârtii de ski, potrivite pentru toate nivelele de pregătire și care se adresează atât copiilor, cât și celor pasionați de ski sau snowboarding. Cea mai importantă este pârtia Straja care măsoară aproximativ 8 kilometri, cu punct de plecare la o altitudine de 1868 metri. Transportul până în vârf se realizează exclusiv prin intermediul sistemelor pe cablu, fiind vorba atât despre telescaun, cât și despre teleski sau chiar telegondolă. În funcție de nevoi și de preferințe aceste tarife se pot îndrepta sau depăși suma de 1700-1900 de lei/persoană (în funcţie de camera aleasă) pentru o săptămânî la schi.

10. Pârtie Vidra
Nu în ultimul rând, în același grafic de 4 ore de condus ajungem și la Vidra unde se desfășoară cea mai nouă pârtie de ski din țară. Domeniul prezintă 7 alternative de trasee, de la ușor la mediu și care se întind pe o distanță cuprinsă între 120 și 2300 de metri. Transportul se realizează prin cablu, prin intermediul sistemelor de tip telgondolă, telescaun și teleschi. De menționat este faptul că cei mici, elevii și studenții au parte de reduceri la abonamente și nu numai. Nu în ultimul rând, aici există și zone special amenajate în vederea închirierii de echipament specific pentru activități lipsite de accidente pe toate cele 7 pârtii de ski.

Fie că ești amator sau pasionat de sporturi de iarnă, mersul la ski este o experiență care trebuie trăită cel puțin în fiecare iarnă. Dacă nu mergi neapărat pentru sport, cu siguranță peisajele te vor ajuta să te relaxezi pe deplin și să îți încarci bateriile pentru noul an. Noi ți-am pregătit în acest scop o listă care cuprinde pârtii de ski aproape de Cluj, pentru amintiri de neuitat în condiții sigure acum, la început de an. În plus, avem pe site o secțiune dedicată escapadelor de weekend, poate te inspiri și de aici. 😉

Tu ce pârtii de ski ai bifat de pe această listă?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!