Artizani locali de la care poți achiziționa cadouri inspirate #madeinCluj

Home $ Articole $ Artizani locali de la care poți achiziționa cadouri inspirate #madeinCluj

Articolul a fost revizuit în ianuarie 2024.

În ultima perioadă ne-am îndreptat tot mai mult atenția asupra produselor locale, din dorința de a susține activitatea micilor producători și de a evada din tiparele industriale. De la elemente inedite de decor și până la cadouri personalizate, soluția salvatoare stă în mâinile celor mai pricepuți artizani locali. Pentru că feed-urile noastre de social media sunt bogate în imagini cu idei devenite realitate, ne-am decis să împărtășim cu tine bucuria de care avem parte în fiecare zi. Așadar, cu entuziasmul la purtător și cu dorința de a descoperi idei de cadouri unice, iată 6 artizani locali care te aduc mai aproape de bucuria lucrurilor mărunte, făcute cu multă dragoste și pasiune.

Wild Transylvania
Cu gândul la escapadele în natură din timpul verii, deschidem lista cu o mică afacere de familie. Wild Transylvania a luat naștere în urma împletirii a două interese opuse la prima vedere: pasiunea pentru natură și meșteșugul lemnului. Rezultatul? Obiecte decorative din lemn inspirate din locurile frumoase ale României. De la broșe, cercei, coliere și brelocuri, toate acestea sunt realizate manual, din lemn, pentru a contura o comuniune perfectă om-natură. De asemenea, activitatea atelierului se adaptează în funcție de sezon și de preferințele clienților, dând viață unor globuri sau mărțișoare care vor impresiona de la prima vedere. Produsele se pot comanda simplu și rapid accesând link-ul.

Vitri
Povestea atelierului Vitri începe cu o pasiune din copilărie. Încă de la o vârstă fragedă, Maria Teodorescu a știut exact ce vrea să se facă atunci când o să crească mare: artist plastic. A trecut printr-o serie de etape definitorii care își pun și astăzi amprenta asupra produselor realizate, fiind vorba în special de “ucenicia” începută la 6 ani pe lângă Maria Deac Poenariu, descendenta familiei care a pus bazele unei prestigioase școli de pictură pe sticlă din Transilvania. Din dorința de a transmite tradiția mai departe, lucrează de zor în atelierul personal unde pregătește căni, pahare, mărțișoare, icoane… toate pictate manual pe sticlă. Mai mult decât atât, imaginația nu se oprește în acest punct, ci toate ideile creative sunt gata să îmbrățișeze ideile de cadouri personalizate venite de la clienți. Pe scurt, un loc în care visele devin realitate la orice oră. Poți să răsfoiești portofoliul de pe site, ba chiar poți să plasezi și o comandă dacă ești curios de tainele picturii pe sticlă.

Atelierul de Murano
Vecini nu doar în text, ci și în realitate, artizanii de la Atelierul de Murano își dau mâna cu cei de la Vitri pentru a da naștere unor piese inedite realizate exclusiv din sticlă. Magia se întâmplă în centrul Clujului, în Palatul Josika, despre care am povestit mai multe aici. Revenind la magia sticlei de Murano, aceasta se împletește cu istoria, generând în final produse pline de povești și de inspirație. Astfel, dacă ești în căutarea unui cadou special, de aici poți achiziționa bijuterii care vor impresiona chiar și cele mai dificile gusturi în materie de accesorii. Dacă ai observat un produs care îți face insistent cu ochiul, intră pe site și descoperă întreaga colecție.

MoCoCrochet
Cei de la MoCoCrochet sunt conștienți de faptul că în fiecare adult zace un suflet de copil, gata oricând să dea timpul înapoi pentru o oră în plus de joacă. Astfel, în micul lor atelier, acești artizani locali dau frâu liber imaginației și retrăiesc zilnic momente din copilărie, meșterind ce știu ei mai bine: jucării. Croșetate manual și umplute cu vatelină hipoalergenică, acestea se pot transforma într-un cadou perfect atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari. Din mâinile pricepute ale artizanilor ies zilnic șoricei, ursuleți, păpuși sau orice alt personaj îți trece ție prin minte. Tot ce trebuie să faci este să iei legătura cu ei, să le explici cum ar arăta jucăria ideală din punctul tău de vedere, lăsând mai departe magia să își facă treaba. Datorită materialelor de calitate folosite în procesul de producție, nu va mai trebui să îți faci griji cu spălarea jucăriilor. Acestea se curăță rapid și nu se vor metamorfoza atunci când sunt puse în mașina de spălat (bineînțeles, respectând regulile de temperatură). Pentru mai multe detalii și produse, pătrunde în lumea ludică conturată de MoCoCrochet și lasă copilul din tine să iasă la iveală vizitându-le conturile de social media.

Vlad Bulgăr Artist – Dalvkin Design
Cine nu și-ar dori o pereche pufoasă și confortabilă de papuci de purtat prin casă? Ei bine, pe lângă obiectele artistice ideale pentru amenajat locuința, Vlad Bulgăr confecționează papuci din lână naturală, perfecți pentru toate persoanele. Revenind la produsele specifice pentru decor, acesta dă viață unor elemente de iluminat realizate urmărind în detaliu tehnica țeserii cu fire metalice. Motivele întâlnite pe lampadare vor contura un joc de lumini și de umbre care te vor apropia de origini. În plus, aceste obiecte de iluminat sunt mai mult decât un simplu element de decor, fiind în același timp ușor de integrat în orice tip de design. Astfel, dacă îți dorești o schimbare cu un strop de imaginație în locuință sau poate vrei să dăruiești celor dragi papuci de casă confortabili și călduroși (ori chiar să te înnoiești tu cu o pereche), apelează cu încredere la Vlad Bulgăr.

Sâniziene Art
Ideea din spatele Sâniziene Art a pornit de la o problemă tot mai întâlnită în societatea contemporană și care generează din ce în ce mai multe probleme: acceptarea sinelui. Traversând standardele impuse de social media, produsele marca Sâniziene Art trag un semnal de alarmă cu privire la acceptarea tuturor formelor feminității, cu toate bucuriile și neajunsurile care îți dau bătăi de cap. Mai mult decât atât, pe lângă misiunea de a impregna în mentalul feminin faptul că frumusețea nu ține de standarde, vazele și ghivecele de flori sunt realizate exclusiv din materiale reciclate. Win-win am spune noi, din moment ce tot ciclul de producție este eco-friendly, iar fondatoarele se gândesc permanent la tot ce ține de sustenabilitate. Dacă încă ești sceptic cu privire la aceste produse, află că toate veniturile vor fi donate proiectului Ușa Galbenă care își propune să fie un sprijin pentru victimele agresiunilor sexuale. Sub semnul ești frumoasă așa cum ești, răsfoiește produsele de pe site și contribuie la formarea unei societăți care se bazează pe empatie, sustenabilitate și acceptarea frumuseții în toate formele ei.

Noi ne-am convins: orașul este bogat în ateliere în care își desfășoară activitatea zeci de artizani locali. Astfel, dacă ești în căutarea unor obiecte care poartă eticheta handmade și care îți conturează în detaliu ideile în realitate, ai grijă să ai la îndemână lista de mai sus. Pe lângă faptul că vei contribui la susținerea comunității de artiști și artizani din Cluj, nu vei rămâne niciodată fără idei de cadouri pentru alții sau pentru tine. De la bijuterii la vaze și elemente de decor pentru locuință, cu siguranță vei găsi la ei pe site produse inedite, cu poveste și potrivite pentru toate gusturile și preferințele.

Tu de la ce artizani locali ai cumpărat ultima dată un produs #madeinCluj?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!