5 cazări faine aproape de Cluj

Home $ Articole $ 5 cazări faine aproape de Cluj

by | Feb 24, 2021 | Articole, Ieși din oraș

Articolul a fost revizuit în ianuarie 2024.

Odată cu temperaturile scăzute specifice acestei perioade a anului, începem să ne dorim mai mult să ne părăsim bârlogul și să mergem unde vedem cu ochii și să descoperim locuri noi. Dorul de ducă, un weekend liber și un partener de călătorie sunt câteva dintre elementele de care ai nevoie pentru a pleca hai-hui către o nouă aventură. Fie că te-ai plictisit deja de locațiile în care ai mai fost cazat, fie că-ți dorești să experimentezi ceva nou, de această dată îți prezentăm 5 cazări inedite din Cluj.

Pensiunea Margău Apuseni

Accesul este permis doar adulților, excepția de la regulă fiind în cazul copiilor de maxim 1 an. Situată în Munții Apuseni, Pensiunea Mărgău Apuseni este locul în care liniștea domină și unde îți poți petrece câteva zile pline de relaxare. Petrecerile zgomotoase nu sunt permise, iar pensiunea se închiriază integral pentru maxim 10 persoane. Dotată cu șemineu, piscină încălzită pe tot parcursul anului și cu priveliște spre cel mai frumos apus pe care-l poți vedea în timp ce te bălăcești, Pensiunea Mărgău Apuseni este una dintre cele mai speciale locații din Cluj.

Psst, îți dăm un pont: pensiunea obișnuiește să organizeze diverse retreat-uri de wellness & wellbeing care includ de la cazare și masă, până la pachete cu drumeții, acces la piscină și sesiuni de aromaterapie și de coaching pentru o viață mai sănătoasă. Poate ar trebui să arunci o privire din când în când!

În apropiere se află Cascada Vălul Miresei, după o scurtă plimbare prin natură, credem că o baie în piscină este un mod plăcut de a-ți încheia ziua.

Stâna lui Aidan

Continuăm lista cu ceva mai diferit față de cazările cu care te-ai obișnuit: Stâna lui Aidan – o pensiune agroturistică, unde poți experimenta un stil total diferit de trai. Situată la marginea comunei Ciurila și la aproximativ 30 de minute de condus din Cluj-Napoca, te poți caza într-o pensiune care îți va trezi dorul de bunici și de vacanțele petrecute la țară. Ideală pentru familii, pensiunea are un loc de joacă pentru copii, iar pe adulți îi îndeamnă să petreacă mai mult timp în aer liber, camerele nefiind dotate cu TV. Bucatele sunt gătite în stil tradițional și îți lasă gura apă. Dacă ești pasionat de pescuit, îți poți aduce cu tine undița și momeala, fiindcă la Stâna lui Aidan ai parte de un lac unde poți să pescuiești în voie. Animalele de la proprietate sunt o doză bună de energie și o gașcă nouă de prieteni pentru copii.

La doar 16 km de cazare se află Cetatea Liteni, iar după alte 30 de minute de condus de la Stâna lui Aidan vei putea ajunge la Salina Turda. O miniexcursie de relaxare, în care poți vizita câteva dintre obiectivele din jurul orașului, este binevenită atât pentru cupluri, cât și pentru familii.

Harmonia Mundi

Harmonia Mundi este un eșantion al vremii de odinioară din Transilvania. Sub aspectul exterior al unui castel, se află la doar 19 km de Cluj-Napoca. Pensiunea deține un restaurant, camere spațioase, dar și posibilitatea de a face grătar chiar la proprietate. Mai mult, contracost, poți avea accesul la saună și la ciubărul pensiunii (accesul în această perioadă este mai limitat și are loc în grupuri restrânse). Cu o bucătărie comună pentru toți oaspeții, pensiunea reprezintă o variantă bună atât pentru cupluri, cât și pentru familii, datorită opțiunilor multiple de activități pentru cei mici: loc de joacă exterior, cărți și jocuri pentru copii. Iar dacă un membru al familiei este patruped, are blăniță și un nas umed, nu te îngrijora: accesul animalelor este permis.

Pe lângă faptul că Cetatea Liteni este aproape și de această dată, poți da o tură și până la Cheile Borzeștilor (aflate la 30 de km de pensiune) și până la Cheile Turzii (la alți aproximativ 13 de km de la Cheile Borzeștilor). Deci, nu-ți face griji, sigur vei avea un sejur plin!

Bedeciu Traditional House

Dacă nu știi ce să alegi între un stil modern și unul mai tradițional, avem noi soluția pentru tine: Bedeciu Traditional House. Aflată la aproximativ 50 de km de Cluj-Napoca, în satul Mănăstireni, cu siguranță este un Airbnb cum rar ai mai văzut și de care este imposibil să nu te îndrăgostești doar privind pozele locației. Povestea locului este una aparte: căsuțele au fost cumpărate și renovate în așa fel încât să păstreze cât mai mult din elementele lor originare. Mobila este, în mare parte, construită din lemn reciclat, la care se mai adaugă câteva elemente mai moderne, cum ar fi… o girafă din fier, perne cozy și un leagăn suspendat.

Cu un aer boem, dar și cu un spirit inedit, Bedeciu Traditional House este locul unde timpul stă în loc. În zilele însorite te poți bucura de terasă și de plimbările în aer liber prin natură, iar când frigul nu se dă dus, poți citi lângă sobă și să te bucuri de toate încăperile pe care ți le pun la dispoziție și de peisajul unic.

Beliș este la o aruncătură de băț de Bedeciu Tradional House: la 16 km. Iar dacă sporturile de iarnă îți sunt pe plac, Pârtia Mărișel este și ea destul de aproape, la 33 km distanță. După un asemenea weekend te vei întoarce cu niște fotografii mai mult decât instagramabile, așa că dă-ne tag!

Cabana Berg

Cabana Berg a fost inaugurată recent în Cluj, în decembrie 2020, fiind situată în satul Paltinei. Poți rezerva cabana direct integral și are capacitatea de a caza 10 persoane, având 4 dormitoare și o canapea extensibilă, o bucătărie complet utilată, living și parcare. Ceea ce face cabana specială este felul în care a fost proiectată: cu pereți din sticlă care oferă o priveliște specială, indiferent de sezon, asupra meleagurilor din zonă. Iar dacă ești un workaholic, nu-ți face griji, cabana dispune de internet gratuit. La cerere se poate facilita accesul la ciubărul cabanei, prilej cu care te poți bucura de o oază de relaxare și liniște în una dintre cele mai moderne cabane din Cluj, de tip scandinav.

Dacă alegi să vii la Cabana Berg e musai să te plimbi puțin pe dealurile din împrejurimi și să-ți încarci bateriile cu aer curat. În apropiere se află Piatra lui Lucaci, dar și Beliș, așa că înainte ca weekendul să ia sfârșit, mai poți face o plimbare pentru a te bucura de meleagurile clujene.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Cabana BERG (@cabana_berg)

Eu îmi împachetez o carte bună, aparatul de fotografiat și mă pregătesc să iau opțiunile de mai sus la rând. Te țin la curent când mă decid unde-mi place mai mult. Iar dacă mi-ai luat-o tu înainte, îți recomand să faci rezervările din timp, aceste locații se ocupă destul de rapid, fiind printre cele mai căutate din Cluj. Hurry up!

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!