Dulciuri speciale produse în Cluj: 6 variante care înlocuiesc cutiile clasice de bomboane

Articolul a fost revizuit în ianuarie 2024.

Atenție! Recomandăm să digeri acest articol în afara perioadelor de dietă. Ce vei citi mai jos își propune să te pună față în față cu ineditul în materie de cadouri dulci. Tu alegi câte comenzi faci apoi, însă fără a da vina pe noi în caz de kilograme în plus.

Revenind la treburi mai serioase, perioada în care urmează să ne aflăm se anunță a fi plină de cadouri. Ce să mai, o încântare pentru persoanele din viețile noastre, dar care, știm noi bine, în final vor ajunge să se bucure în aceeași măsură de surpriză. Noi am cercetat câteva opțiuni, le-am documentat, le-am dorit, ne-am întors la analizat și am încercat (cu greu) să ne stăpânim poftele. Așadar, iată 6 ateliere de unde poți comanda dulciuri speciale, care vor impresiona până și cele mai dificile gusturi. Garantăm! 😉

Elysian – căpșune învelite în ciocolată
Nu mai este un secret faptul că fructele învelite în ciocolată se află pe un trend ascendent. Ne încântă privirile în online, ne fac să adormim cu gândul la ele și nu ne lasă în pace până nu le gustăm. Pentru cei de la Elysian, aceste cutii de dulciuri speciale aduc în prim-plan căpșuna reinventată. Îmbrăcată într-un strat consistent de ciocolată neagră, ruby sau albă, mica plăcere nevinovată este echilibrată de beneficiile aduse de consumul de fructe. În plus, maeștrii în arta ciocolatei trec de cealaltă parte a baricadei și se asigură că tu oferi un cadou complet din toate punctele de vedere. Tocmai din acest motiv, pe lângă faptul că există mai multe tipuri de cutii și de design-uri, toate conțin flori specifice fiecărui sezon. Aceste atenții dulci și de impact pornesc de la 130 de lei și ajung până la 450. Dacă prețul te sperie, trebuie să știi că atelierul folosește fructe proaspete și ciocolată care provine din surse 100% sustenabile.

Muri Chocolatier – praline aduse la rang de artă
Putem clasifica aceste dulciuri speciale, marca Muri Chocolatier, drept artă. Mai mult, aceste delicatese întăresc ideea și studiile specialiștilor cu privire la faptul că mai întâi mâncăm cu privirea. Cum este posibil? Ei bine, acest atelier aduce ciocolata la un nou nivel de rafinament și eleganță prin folosirea unor tehnici artizanale care dau naștere unor bijuterii cu gust. Povestea din spatele brand-ului are la bază dorința de a evada din cotidian, de a aduce un nou suflu pe piața locală de dulciuri și de a reînvia bucuria de a dărui ciocolată. Urmărind în detaliu rețetele ciocolatei belgiene sau franțuzești, cei de la Muri se pot lăuda cu celebrele bomboane pictate manual care au făcut înconjurul Internetului. Pe lângă aspectul care te duce cu gândul la exponatele dintr-un muzeu de artă, gusturile sunt și ele pe măsură. De la lavandă, caramel, mentă și ananas, cu siguranță nu vei greși cu un astfel de cadou. Pe site se găsesc toate opțiunile disponibile spre comandă și ca să îți faci o idee cum să îți gestionezi mai bine bugetul, o cutie care conține 6 praline costă 55 de lei.

Christe Chocolatier – paradisul ciocolatei
Christe Chocolatier este un brand pus pe picioare de un preot din Cluj. Încă de la înființare a atras atenția publicului prin celebrele tablete de ciocolată care conțin cannabis. Inofensivele semințe de cânepă au adus atelierul la nivelul la care se află astăzi: un loc în care pasiunea pentru dulciuri speciale se transformă în artă. De la ciocolată și până la praline sofisticate, preotul Dinu Criste își propune să evidențieze prin produsele lui faptul că fiecare dintre noi este unic și că merităm ce este mai bun. Acest lucru este valabil și în cazul dulciurilor care respectă toate rigorile și exigențele la capitolul originalitate și tehnici de producție. Ce ne-a atras nouă atenția din tot catalogul de produse este cutia de Love Praline, o surpriză vizuală care aduce cu sine bucuria de a oferi un cadou cu adevărat special. De asemenea, cutiile care conțin 6 praline (pictate, cu ciocolată neagră, cu ciocolată cu lapte sau mix) se pot transforma cu ușurință într-un mărțișor dulce pentru o persoană dragă. Prețul variază între 170 și 1205 de lei pentru acest sortiment, însă pe site există un catalog variat de produse atât luxury, cât și budget friendly (tabletele de ciocolată).

Sunny Desserts – sănătate și rafinament
Uneori stau și îmi pun sub semnul întrebării regimul alimentar, deoarece n-am descoperit încă ce funcționează cel mai bine pentru mine. Ceea ce știu cu certitudine este faptul că deserturile care nu conțin lapte sau ingrediente de origine animală sunt la fel de bune (și mult, mult mai sănătoase) decât cele cu care suntem deja obișnuiți. În cazul în care cauți un cadou pentru o persoană care a adoptat un stil de viață vegan, să știi ca ai dat lovitura. În atelierul Sunny Desserts by Andree iau viață zeci de dulciuri speciale, realizate exclusiv din ingrediente 100% naturale, organice, prietenoase cu mediul și cu orice tip de dietă. Un adevărat deliciu și o încântare pentru ochi, deoarece produsele se evidențiază nu doar prin rețetele sănătoase, ci și prin aspect. Sistemul de comandă este simplu. Dacă vezi ceva care îți face cu ochiul, lași un mesaj direct pe pagina de Instagram, iar mai departe vei fi asigurat că lista ta de dorințe este pe mâini bune. Bounty, Ferrero Rocher, Snickers sunt doar câteva dulciuri cunoscute care se transformă negreșit în bunătăți vegan friendly în acest atelier.

La Nadiniere Macarons – rețete cu iz franțuzesc
În cazul în care îți făceai deja griji… nu, nu am uitat să includem în lista noastră de dulciuri speciale acei macarons. Fără să stăm prea mult pe gânduri, sugestia salvatoare pentru zilele în care vrem un dulce rafinat și în același timp ieșit din tipare se găsește la atelierul La Nadiniere Macarons. După cum spune și numele, în lumina reflectoarelor este adusă o rețetă franțuzească menită să alinte simțurile și să se transforme, după caz, într-un cadou de neuitat. În ajutorul tău sar Nadine și Paul, oamenii din spatele brand-ului care își transmit continuu pasiunea și talentul prin produsele pe care le realizează. Printre acestea se numără, bineînțeles, zeci de feluri de macarons care lasă la vedere acel picioruș sau gulerul despre care vorbesc toți experții în cofetărie de pe YouTube (și care, cel mai probabil, nouă nu ne-ar ieși niciodată). Acestea se pot achiziționa sub formă de blistere care cuprind de la 7 și până la 48 de macarons, adică o explozie de arome alese după bunul plac. De la caramel sărat, lămâie, fistic, cafea și până la Amaretto și Baileys este un singur pas. Comenzile se plasează direct pe site. Dacă ai în minte ceva special și nu se regăsește în meniu, echipa e pregătită oricând pentru discuții ca să ajungeți împreună la produsul ideal, personalizat pe dorințele și gusturile tale.

Acadeea Bakery – combinații îndrăznețe de savori
În strânsă legătură cu rețetele anterior amintite, la Acadeea Bakery nu se nasc doar torturi de poveste, ci și macarons care te duc cu gândul la străduțele Parisului. După zeci de ore petrecute în atelier căutând varianta perfectă pentru un dulce special, cutiile pline cu macarons au văzut lumina zilei. Și nu oricum, ci cunoscând lumea din perspectiva unor arome mai îndrăznețe sau mai puțin întâlnite. Fără doar și poate, una dintre ele poate fi cea de ciocolată neagră cu chili, o explozie de gusturi pentru papilele gustative. De menționat este faptul că meniul se adaptează constant, în funcție de sezon, deoarece aceste mici dulciuri speciale nu încetează niciodată să impresioneze prin savori și ingrediente. Cât despre macarons, cutiile conțin 12 piese care înfățișează o selecție de 6 arome de vis. Prețul pentru un astfel de dar este de 80 de lei și este excelent pentru a celebra așa cum se cuvine.

Noi ne oprim aici. Nu de alta, dar tentația e mare, tastatul la laptop devine aproape imposibil, iar gândurile ne zboară la cele 6 ateliere și minunile care iau viață acolo. Dacă îți dorești ca iarna aceasta, cadourile pe care le oferi persoanelor speciale din viața ta să le rămână mult timp întipărite în amintire și mai ales pe papile, aceste dulciuri speciale pot fi răspunsul. Fie că vorbim despre mama, frate, coleg, prieten, iubită, soț (sau chiar despre un cadou de la tine pentru tine) variantele de mai sus te pun față în față cu inovația, rafinamentul, eleganța și creativitatea. Ciocolata capătă noi valențe, pralinele se transformă în pânze pe care se aștern opere de artă, gusturile din macarons amintesc de vacanțe, căpșunele capătă și ele forme inedite, iar dulciurile vegane demonstrează faptul că micile plăceri nevinovate nu distrug întotdeauna dietele.

Tu ce dulciuri speciale vei oferi persoanelor importante din viața ta?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!

Share This