Cele mai frumoase poze din Cluj postate în luna martie pe Instagram

Home $ Articole $ Cele mai frumoase poze din Cluj postate în luna martie pe Instagram

by | Mar 31, 2021 | Articole, Descoperă Clujul

După cele trei luni de iarnă care nu de mult s-au încheiat și care, pe alocuri, au părut mai lungi decât au fost de fapt, în luna martie a (re)înviat orașul. Noi am reînviat odată cu el. Poate că ninsorile sporadice din prima lună de primăvară nu ne-au dus cu gândul la anotimpul care tocmai a început. Nici schimbările spontane, neașteptate și dese ale vremii n-au făcut decât să ne intensifice și mai mult acest sentiment. Dar chiar și așa… „primăvara” acestei luni a stat în lucrurile mărunte pe care ne-am obișnuit să le observăm (și ne dăm silința să le apreciem) cu atât mai mult acum, un an de pandemie mai târziu. Culoarea atât de albastră a cerului care nu poate să fie văzută decât în perioada primăverii, mirosul naturii care stă să revină la viață și energia cu care ne-am trezit în tot mai multe dimineți au cântărit mai greu decât reminiscențele lunii februarie. Iar asta-i tot ceea ce contează.

Pe tot parcursul lunii martie, ne-am bucurat să vedem pe feed-ul nostru de Instagram cum comunitatea #clujlife este în asentimentul nostru și că atenția pe care o acordă detaliilor se conturează, în poze, în cele mai neașteptate feluri. Dacă te numeri printre cei care țin pasul cu selecțiile noastre lunare de fotografii, știi deja că la finalul ultimei selecții făcute spuneam așa: „Te încurajăm să îndrăznești să ne arăți primăvara în martie, așa cum se vede prin ochii tăi. În modul tău propriu de a fotografia, dintr-un unghi poate surprinzător pentru noi și… din perspectiva ta personală.” Acum, o lună mai târziu, putem spune că într-adevăr, Instagrammerii clujeni au surprins Clujul pe timp de primăvară în cele mai frumoase moduri. Poate că nu toate florile sunt încă trezite la viață (deși, Instagrammeri precum @maria.padurariu s-au asigurat să surprindă lalele, zambile și alte flori în fotografiile făcute în ultimele săptămâni), dar, în mod cert, feed-ul nostru de Instagram a făcut-o. A înflorit. Și s-a văzut așa:











Nici timeline-ul contului nostru de Instagram nu s-a lăsat mai prejos luna aceasta, pentru că am identificat persoana potrivită care să ne preia contul în prima săptămână a lui martie: @bluedot.ro. Pe Vlad Dorian Cristea l-am descoperit într-un moment în care nu ne așteptam și nici nu eram în căutarea unei noi persoane care să ne preia contul. Dar la finalul lui februarie, lansasem următoarea provocare adresată Instagrammerilor noștri preferați prin care-i încurajăm să îndrăznească: „[…] poate cu această ocazie te vom descoperi și te vom invita să ne preiei și tu contul de Instagram și să-ți lași amprenta asupra sa.” Iar Vlad a îndrăznit. Și credem că postarea cu care a debutat takeover-ul lui nu este simbolică doar zilei de 1 martie. De fapt, suntem convinși că este reprezentativă și celorlalte săptămâni de primăvară care au urmat – pentru că el spunea așa: „Clujul văzut de la Cetățuie este Mărțișorul fiecărei zile de primăvară.” Nu degeaba multe dintre pozele pe care le-am văzut luna aceasta au fost surprinse tocmai de acolo.


În cea de-a doua jumătate a lunii martie, „mărțișorul” fiecărei zile de primăvară s-a mutat, pentru noi, clujenii, de pe Cetățuie direct în… Parcul Iulius. Acolo, după cum am aflat bucuroși și entuziaști în jurul datei de 15 martie, Lights On în colaborare cu Iulius Group urmau să aducă minunata instalație-eveniment a artistului britanic Luke Jerram, Mars (Marte). Ne-au determinat astfel să ieșim din casă în perioada 19-28 a acestei luni și, cu certitudine, ne-au oferit un motiv în plus să ne mai oprim din când în când, în momentele în care tranzitam grăbiți orașul, prin Parcul Iulius. Și să fotografiem, la fel ca altădată, colțurile de Cluj care ne făceau cu ochiul. Așa, credem că primăvara a (re)înviat nu numai o parte din natură, ci și o parte din amintirile pe care le aveam cu locurile orașului. Și ne-a făcut să vrem să le (re)trăim în măsura în care putem, deocamdată. Faptul că „lumina a continuat” (după cum ar spune echipa Lights On) ne-a oferit cel mai bun pretext să luăm orașul la pas în perioada aceasta.

Dar n-a fost singurul „pretext” pe care l-am avut pentru a face asta. Am început vizitând locurile din Cluj destinate pasionaților de fotografia analog. Apoi, ne-am făcut un traseu cu scopul de a descoperi 6 case vechi din Cluj și câteva lucruri pe care (poate) nu le știam despre ele – pe care l(e)-am împărtășit cu comunitatea noastră. Mai apoi ne-am documentat ca să vedem cum am putea să ne pregătim mai bine bicicleta pentru primăvară, ca să mai alternăm momentele în care ne plimbăm pe jos cu cele în care mergem de colo-colo cu bicicleta. Iar în zilele în care am stat acasă, ne-am întors la kitul nostru de stare de bine în… pandemie. Dacă și tu simți această nevoie, îți dăm noi un hint: nu o singură dată ne-am găsit starea de bine plimbându-ne prin Cluj și te sfătuim să faci și tu asta. Când o faci, scoate și camera de fotografiat a telefonului pentru a surprinde colțurile de Cluj care te încântă. Așa, s-ar putea să-ți regăsești fotografia în selecția noastră de luna viitoare, dacă folosești hashtagul #clujlife atunci când postezi.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!