#HomeDelivery: Meniuri delicioase la prețuri convenabile atunci când lucrezi de acasă

Home $ Articole $ #HomeDelivery: Meniuri delicioase la prețuri convenabile atunci când lucrezi de acasă

Când vine vorba de mesele principale ale zilei, există două mari ipoteze. Prima se referă la obiceiul de a da skip dimineților și de a te trezi abia la amiază cu un sentiment teribil de foame. Noroc de semnalele insistente date de stomac, altfel te mai apucai și de un task care nu era pe agenda zilei. Iar a doua se referă la planificarea amănunțită a meselor, pe intervale orare, nutrienți și alte mistere nedescoperite încă, dacă te încadrezi la punctul anterior. Indiferent de situație, un lucru este cert. Trebuie să ai grijă să nu faci un obicei din mâncatul haotic, iar programul încărcat de la job nu mai servește drept scuză. Astfel, dacă lucrezi de acasă și nu ai timp (sau skill-urile potrivite) să îți pregătești prânzul, noi îți venim în ajutor cu o soluție. Pregătește-ți telefonul, deschide aplicația favorită de food delivery și alege din lista noastră un meniu delicios, la prețuri convenabile… pentru un prânz pe măsură!

Yellow.Menu
Yellow.Menu este locul la care vrei să apelezi de fiecare dată când simți că masa de prânz pare un vis departe de a deveni realitate. Aici poți alege dintr-un meniu variat, care cuprinde rețete sănătoase, potrivite pentru toate gusturile și stilurile de viață. Ce ne-a atras nouă atenția este lista curată de ingrediente, care exclude aditivii și coloranții alimentari. Mai mult, gustul e asigurat de ingrediente proaspete, naturale, care fac diferența la final. Ce este special la această opțiune este că poți să îți construiești meniul pentru o săptămână întreagă. În acest fel, scapi de griji și îți asiguri din timp pauza de masă. Dacă nu ești adeptul planificărilor și organizărilor minuțioase, te poți decide asupra meniului și atunci când ți se face foame. În aproximativ 40 de minute, un curier va bate la ușa ta cu raza de fericire în mână: un prânz delicios care îți va da energia necesară să duci task-urile zilei la bun sfârșit. Ca să îți faci o idee, bucătăria Yellow.Menu îmbină excelent preparatele românești cu stilurile internaționale, iar rezultatul este o explozie de gusturi și de arome. De la noodles cu urechi de lemn, lasagna, sushi și supe, poți găsi combinații îndrăznețe de rețete în meniurile lor. Noi le-am testat preparatele timp de o săptămână și am fost mai mult decât încântați. Puteți citi mai multe despre acea experiență în articolul de aici.

Mint Bistro
Dacă ești adeptul unui stil de viață vegetarian sau vegan, bucătarii de la Mint Bistro te salvează de foamea care se instalează negreșit la prânz. În meniul lor se găsesc denumiri sofisticate de preparate sățioase și sănătoase, care se transformă într-un boost de energie. Monotonia nu își găsește loc în această bucătărie, deoarece rețetele sunt schimbate zilnic, iar meniul pentru prânz nu va fi niciodată același. Dacă ești carnivor full-time, poate te conving următoarele combinații să renunți la friptură… măcar pentru o zi. Ce zici de o supă cremă de legume plus o quesadilla cu spanac și cașcaval care se topește în valuri? Dar despre o supă cremă alături de un burger vegan, guilt-free? Încă stai pe gânduri? Poate vrei să încerci un quiche cu legume sau o porție zdravănă de paste cu mult parmezan (da, există și parmezan vegan, din caju). Pe lângă avantajele ce țin de sănătate, organizarea benefică a meselor și diversificarea constantă a rețetelor, prețul este și el un aspect demn de notat. Pentru un meniu compus, de cele mai multe ori, dintr-o supă și un fel principal, vei cheltui 24 de lei. Având în vedere ingredientele proaspete care dau naștere preparatelor fără carne, meniul își merită fiecare bănuț.

Lunch Box
În cazul în care ești nostalgic după pauzele de masă de la birou, care începeau cu apelul curierului de la Lunch Box, acum ai posibilitatea să retrăiești acele momente… de acasă. În funcție de zona în care stai, bucătarii din cele două locații din Vivo sau Iulius Mall se asigură de faptul că tu vei primi un prânz complet, bogat în nutrienți și arome. Meniul poate fi accesat de pe toate platformele de delivery și cuprinde mai multe opțiuni potrivite pentru masa de prânz. Ce-i demn de lăudat este faptul că există mai multe variante din care pot alege și cei care nu consumă carne. Dacă faci parte din această categorie, nu vei mai fi nevoit să alegi aceeași salată basic la nesfârșit. Meniurile costă între 23 și 27 de lei, preparatele se schimbă în mod regulat, iar prospețimea este ceea ce vei regăsi de fiecare dată. Ca să înțelegi mai bine cum stă treaba cu opțiunile puse la dispoziție de către cei de la Lunch Box, iată câteva preparate din meniu: ciorbă de conopidă plus chifteluțe din legume la cuptor, burger, cartofi prăjiți Steak House și sos de maioneză cu usturoi. Pe scurt, ai opțiuni potrivite și pentru acea zi de cheat day despre care speri că nu se va transforma, din nou, într-o săptămână de dezmăț culinar.

Cookera
Cookera se încadrează în seria de noi concepte pe piața de food delivery din Cluj. Bucătarii de aici se aprovizionează cu ingrediente proaspete, de la producătorii locali, urmăresc rețete consacrate și dau viață unor preparate de vis, în fiecare zi. În plus, toate rețetele sunt realizate cu ajutorul unui tehnician nutriționist pentru a asigura necesarul caloric într-un mod cât se poate de sănătos și de gustos. Tot ce trebuie tu să faci este să răsfoiești meniul digital atunci când ți se face foame și să alegi opțiunea potrivită pentru tine. Prânzul este compus dintr-o supă și un fel principal, suficient cât să te ridici sătul de la masă și să simți un val de energie care te înconjoară. În materie de prețuri, aceste opțiuni se încadrează la categoria daily special și costă numai 25 de lei. De asemenea, platforma proprie de comandă vine la pachet cu un element inedit ce ține mai mult de domeniul digital. Preparatele poartă semnătura chef-ului care a realizat rețeta, plus câteva informații care te vor convinge de faptul că mâncarea ta este pe cele mai bune mâini!

Bistro 1568
Ciorbă de pui a la grec, ceafă de porc la cuptor, ficăței, mâncare de mazăre, legume și multe alte bunătăți așteaptă să fie descoperite de papilele tale gustative. La Bistro 1568, istoria încă mai vibrează, iar acest lucru se poate observa și în preparatele care respectă rețetele trecutului. La acestea se adaugă nota personală a bucătarului care dă viață unor gusturi tradiționale, depășind toate granițele. Bucatele românești, ungurești, săsești, armenești sau evreiești își dau întâlnire în fiecare zi și compun un meniu excelent de 23 de lei. Astfel, în zilele în care task-urile te copleșesc, uită de griji și comandă de la Bistro 1568. În cel mai scurt timp vei reuși să iei o pauză binemeritată, plină de arome și de prospețime. Spre deosebire de celelalte opțiuni din lista noastră, acest meniu este afișat în fiecare săptămână pe pagina de Facebook, iar comenzile se preiau telefonic la numărul 0770163152, până în ora 11. Totodată, dacă vrei să îți surprinzi întreaga familie cu un meniu pe cinste, profită de oferta family pack. Pentru 80 de lei vei primi 4 meniuri pe care să le savurezi alături de cei dragi, într-un moment mult așteptat de respiro.

Bistro Sorriso
Din dragoste pentru Italia, dar mai ales pentru mâncare, experții de la Bistro Sorriso muncesc zilnic în căutarea unei rețete perfecte cu iz de Roma. După cum probabil te aștepți, din bucătărie nu lipsesc ingredientele esențiale pentru pizza, lasagna, paste, risotto, fructe de mare. Mai mult, denumirile acestora te vor purta într-o călătorie a simțurilor, pe meleaguri îndepărtate și care îți vor stârni pofta… de a călători. Ofertele pentru un prânz complet pornesc de la 26 de lei și ajung până la 30, în funcție de felul principal pentru care optezi. Preparatele se schimbă periodic pentru ca tu să ai șansa să testezi cât mai multe rețete din bucătăria italiană, la prețuri mai mult decât accesibile. Revenind la meniul zilei, acesta conține o supă (din partea casei), care întregește de minune ospățul oferit de felul principal. De la piept de pui cu legume, risotto, păstrăv, chilli con carne, ba chiar și prăjituri, există numeroase combinații pe care le poți face ca să îți potolești foamea de la prânz.

După acest articol, un lucru știm sigur: restaurantele și platformele de delivery care oferă meniuri pentru masa de prânz (și nu numai) sunt o binecuvântare! Dacă te scuzi mereu că nu ai avut timp să mănânci, nu știi să gătești, nu îți place orice tip de mâncare sau, pur și simplu, nu îți treci pe agendă și mesele principale ale zilei, a venit momentul să faci o schimbare. Gândește-te, în primul rând, la sănătate și la cât de bine te vei simți după un prânz copios, sănătos, luat în tihnă și la perioade clar stabilite. Apoi, gândește-te la papilele gustative care tânjesc după o porție zdravănă de paste, o ciorbă sau poate un piept de pui asezonat cu un mix de legume fresh. Nu în cele din urmă, gândește-te la investiția pe care o faci, pe termen lung, în sănătate și în obiceiul de a nu mai sări peste pauza de masă. Așadar, noi ne punem pofta în cui, pentru moment, și te lăsăm pe tine să decizi de unde comanzi un meniu delicios pentru prânz.

Tu de unde obișnuiești să comanzi bunătăți când lucrezi de acasă?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!