Unde te (mai) cazezi în Cluj-Napoca?

Home $ Articole $ Unde te (mai) cazezi în Cluj-Napoca?

Am tot povestit despre cazări faine aproape de Cluj și despre unde poți pleca într-o escapadă plină de aventură fără să faci multe ore pe drum. Pentru momentele în care îți dorești să fii turist în propriul oraș, însă, ne-am gândit să pregătim și niște sugestii pentru un weekend chiar în Cluj. Desigur, lista este potrivită și dacă nu ești de-al locului și cauți o cazare mai specială, în care să își găsească loc amintirile tale. De data aceasta, am trecut cu vederea clasicele pensiuni și hoteluri și am optat pentru câteva locații mai puțin cunoscute chiar și de către clujeni.

Salvează articolul sau pregătește-ți pixul și agenda ca să-ți notezi 7 cazări de neratat din Cluj-Napoca. Nu se știe niciodată când vei vrea să schimbi decorul pentru un weekend și să ai parte de o nouă poveste sau când îți fac prietenii o surpriză și vin în vizită, apoi îți dai seama că nu ai destule pături și perne în casă.

Începem în forță cu The movie apartment. Cred că e de ajuns să te uiți peste poze ca să-ți dai seama că avem de a face cu o cazare interesantă. Designul apartamentului este unul modern și destul de interactiv. Acest Airbnb este potrivit pentru oricine, mai ales pentru familii, având în vedere că vei găsi în el și câteva cărți și jucării pentru cei mici. Fără doar și poate, vedetele acestui apartament sunt hamacul și zona din apropierea lui, amenajată special pentru citit și spus povești, chiar deasupra livingului. În ton cu numele apartamentului, ai la dispoziție un videoproiector, dacă vrei să urmărești un film în familie, dar și toate cele necesare pentru partea mai ,,tehnică” a șederii tale: mașină de spălat rufe, espressor, un mini-spațiu de făcut sport, o terasă și mașină de spălat vase – orice este necesar ca un apartament să fie confortabil și funcțional. Se află aproape de centru, ceea ce face ca explorarea orașului să fie floare la ureche. Capacitatea acestuia este de 6 persoane, are două dormitoare și un living cu o canapea extensibilă și se închiriază pentru minim 2 nopți, cu un preț începând de la 924 lei.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de My Place (@myplacecluj)

Tot în zona de design modern se află și Urban Apartment Central Cluj, doar cu ceva mai multă tentă vintage, datorită mobilierului în stil vechi, dar și a pieselor de decor care îți povestesc despre o altă epocă. Această cazare poate să găzduiască 4 persoane, deci este numai bună pentru două cupluri care vin în vizită la prietenii clujeni. Cu două dormitoare, două băi și o bucătărie cochetă, imobilul este amplasat într-o zonă liniștită și aproape de centru. Pentru ca atmosfera să fie completă, ce mai lipsește de aici sunteți tu și prietenii tăi. Serile la un pahar de vin și o sesiune de boardgames aici vor face vacanța să fie perfectă, chiar dacă ai avut ghinionul să nimerești un weekend ploios. Prețul pentru 4 persoane începe de la 265 lei/noapte, cu taxa de servicii inclusă. Eu n-aș pleca de aici fără câteva fotografii cu care să mă laud puțin pe Instagram.

Și The Golden Central Apartment à la Cluj este un Airbnb potrivit pentru cei care caută o îmbinare între design vintage și funcționalitate modernă. După cum sugerează și numele, accentele de auriu își fac apariția în tot felul de detalii, dând spațiului o tentă luxuriantă și instagramabilă. Cu podea din lemn, oglinzi și tablouri cu rame aurii, dar și cu o baie foarte modernă, acest apartament poate să găzduiască până la 4 persoane. Construcția sa este pe două niveluri: parter și o mansardă cât se poate de intimă. Găsești aici o bucătărie mică și o zonă unde poți lucra liniștit, așa că nu-ți va lipsi nimic. Apartamentul este situat la 8 minute de Piața Unirii și la 5 minute de Piața Mihai Viteazul, deci nu trebuie să îți faci griji pentru transportul până la obiectivele importante din oraș. Ca să-ți faci o idee legată de buget, îți pot spune că prețul pentru două persoane începe de la 162 lei/noapte, cu tot cu taxele de administrare.

Modernă, amplasată chiar în centrul orașului și ușor minimalistă este și varianta Mid City Apartments. Doar dacă te uiți puțin prin pozele lor vei remarca câteva detalii demne de o cazare pe care ai vrea s-o încerci cândva: un duș în dormitor, uși mari, albe și cu un decor aparte, un balcon mic, cu vedere spre statuia cu lupoaica de pe Bulevardul Eroilor, geamuri mari care să-ți inunde camera cu lumină, fotolii de catifea, tavanul în arcade…mai continui? Cred că și unui oaspete pretențios îi va surâdă un pic sufletul când își va admira apartamentul în care este primit. Fie că ești în căutarea unui loc pentru puțină tihnă sau a unui loc care te poate lega de o nouă experiență, Mid City Apartments poate fi răspunsul tău. Aparthotelul este amplasat la doar câțiva pași de Piața Unirii, deci stai fără griji, te vei afla chiar în centrul acțiunii. Prețurile pornesc de la 293 lei/noapte pentru doi adulți și merg până la 436 lei/noapte, în funcție de varianta aleasă din cele 7 camere disponibile.

Schimbăm puțin atmosfera cazării cu ceva mai boem. Dacă ești pasionat de vin sau dacă ți-ai dorit mereu să guști puțin din viața celor de altădată, am găsit locul potrivit pentru tine: Vinodorum Apartments. La o aruncătură de băț de Piața Unirii, această cazare este potrivită pentru 4 persoane fiindcă dispune de o canapea extensibilă și de un dormitor. Sau este varianta potrivită pentru un cuplu în căutarea unei atmosfere intime. Apartamentul este situat într-o clădire ce datează din secolul XVIII, iar tematica acestuia este vinul. Elementele de decor îți dau senzația unei crame sau a unui beci domnesc. Chiar și așa, aspectele tipice confortului de astăzi nu lipsesc: aici găsești o bucătărie mică și dotată cu tot ce trebuie ca să gătești o cină romantică împreună cu jumătatea ta. Sticlele de vin din fiecare colț te invită la un pahar generos de povești. Pentru un sejur de o săptămână ai parte de o reducere de 15%, iar dacă optezi pentru un sejur de o lună, ai parte de 35% reducere/noapte. Pretty nice, nu? Prețul standard pe noapte variază între 300-400 lei, dar în funcție de data aleasă și de site-ul folosit, poți avea parte chiar și de o reducere. Pentru a-ți rezerva sejurul la Vinodorum Apartments, poți rezerva pe Airbnb, dar și pe site-ul lor.

Ce zici de un aparthotel cozy, în care poți să moțăi în voie diminețile, să-ți faci poze de neuitat chiar înainte de a pleca la plimbare prin oraș și în care să te relaxezi în voie seara? Atunci mai bine pui mâna pe telefon și îți rezervi un weekend la Camino Home. Cu siguranță este unul dintre cele mai moderne și mai primitoare aparthoteluri din oraș. În funcție de apartamentul pe care-l vei alege, te vei întâlni cu un design plăcut și unic. Geamuri mari, o priveliște spre oraș de la teresa de pe acoperiș, chicinetă, aplicația de la Netflix, zonă confortabilă de lucrat remote…mai continui? Dacă te-am făcut curios, îți dau și câteva indicii despre opțiunile pe care le ai aici: un apartament în stil eclectic, cu mobilă în stilul anilor ’50, cu un perete de cărămidă original și culori vibrante, trei apartamente amplasate pe două niveluri și cu o scară interioară, decorate în stil industrial și două apartamente în care vei întâlni elemente tradiționale românești, îmbinate cu stilul scandinav. Pe mine mă atrage cel mai mult ultima opțiune, dar tu poți să le vizualizezi mai bine aici și să alegi ce-ți place. Cât despre prețuri, acestea variază și încep de la 252 lei/noapte sau 263 lei/noapte, în funcție de apartamentul ales.

Ultima propunere de pe lista de astăzi este Hello Cluj. Moderne, spațioase, situate foarte aproape de centrul orașului, cu un decor care te cucerește din primele clipe și care-ți arată cu câtă grijă a fost pregătit totul pentru șederea ta… cam așa sunt cele două apartamente de care Hello Cluj dispune. Acestea se află la parterul unei clădiri din secolul al XIX-lea, situată în apropiere de Piața Muzeului. Astfel, vei face doar câteva minute până în inima orașului, de unde îți poți începe plimbările sau unde poți alege un local cochet pentru un prânz savuros. Indiferent de apartamentul ales, vei avea acces la curtea comună, dar te vei bucura și de o ședere într-un loc liniștit. Fiecare dintre cele două opțiuni dispune de un pat matrimonial, făcând apartamentul ideal pentru un cuplu sau chiar și pentru o singură persoană. Prețurile încep de la 214 lei/noapte și merg până la 290 lei/noapte, iar pentru a vedea mai multe detalii despre acestea și pentru a-ți face rezervarea, intră aici.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Hello Cluj! (@hellocluj)

Mă opresc aici pentru moment și sper că opțiunile de mai sus îți fac și ție cu ochiul la fel cum mi-au făcut mie atunci când am început să explorez variantele. Acestea sunt printre cele mai moderne și atent aranjate locații în care te poți caza în Cluj-Napoca, dar confortabile și hygge în aceeași măsură. Nu uita, nu trebuie să ieși neapărat din oraș ca să ai parte de un weekend pe cinste, uneori e suficient să schimbi puțin decorul sau să-ți chemi cei mai buni prieteni să-ți facă o vizită.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!