De unde poți să comanzi mâncare vegetariană sau vegană de Paște

Home $ Articole $ De unde poți să comanzi mâncare vegetariană sau vegană de Paște

Imaginează-ți următorul scenariu. Ești la masa de Paște, alături de familie și cei dragi ție. Din stânga ta, se arată pe masă o tavă plină cu friptură de miel. Din celălalt colț de masă, un coș bogat în ouă roșii așteaptă un semn din partea oaspeților. Bineînțeles, din tot acest cadru festiv nu puteau să lipsească platourile de aperitive, pe bază de carne, înfrumusețate de câte o roșie sau o frunză de salată. Întrebarea care te macină de când te-ai așezat la masă încă te neliniștește: tu ce mănânci? Cum poți să nu îți superi mama, mătușa, bunica sau soacra la masa de Paște? Cum să nu fii nevoit să supraviețuiești cu decorul realizat din legume pe platourile de carne? Ei bine, soluția este mai aproape decât îți imaginai. Zeci de restaurante din Cluj și-au adaptat meniurile pentru regimul de viață vegetarian sau vegan… pentru ca ție să îți fie mai ușor să traversezi această perioadă de dezmăț culinar. Așadar, iată 7 locuri din care poți să comanzi mâncare vegetariană și platouri potrivite pentru masa de Paște, direct la tine acasă.

Marty
Printre platourile tradiționale, în meniul celor de la Marty își fac apariția și două variante lipsite de carne. Astfel, dacă vrei să îți impresionezi musafirii sau să mergi cu pachețel de acasă la prânzul de familie, comandă de aici platoul vegetarian. Acesta este potrivit pentru 5 sau 7 persoane și conține pachețele de primăvară, onion rings, hummus, frigărui caprese, falafel, păstăi de soia și sosuri. Tot acest pachet costă doar 160 de lei și constituie un starter ideal atât pentru mesele îmbelșugate în carne, cât și pentru o masă light, lipsită de fripturi și alte rețete grele… pentru stomac. După cum spuneam la început, la Marty există două opțiuni potrivite pentru vegetarieni. Dacă despre prima am discutat deja, cea de-a doua variantă este perfectă pentru iubitorii de brânzeturi. Astfel, te poți bucura alături de 6 prieteni de un platou bogat în gorgonzola, cheddar, brie, nuci, struguri și multe altele. Tot ce trebuie să faci este să intri pe site, să alegi pachetul de mâncare vegetariană care se potrivește gusturilor tale și să ai în vedere să plasezi comanda cu cel puțin 24 de ore înainte de Paște.

Greenery
Nu în cele din urmă, la Greenery poți să îți completezi meniul de Paște cu ceva dulce, cum ar fi un cozonac babka, brownie cu vișine sau cheesecake vegan cu zmeură. Pe cel din urmă l-am testat și noi și putem spune, #petestate, că ingredientele din el sunt delicioase: miez de nucă, fulgi de cocos, cacao pudră, curmale uscate confiate, ulei de cocos, zmeură, caju, lapte de cocos și green sugar (îndulcitor din extract de Stevia și erotriol). Ce îți mai rămâne de făcut este să plasezi comanda de mâncare vegetariană sau vegană, telefonic la numerele 0751374612 sau 0751403636 sau printr-un mesaj pe pagina de Facebook. Poți să găsești preparatele Greenery și la ROA Cluj, Negustorii Satului sau Sat în Oraș.

Indigo
Dacă ești obișnuit ca la mesele de sărbătoare să te bucuri doar de preparate 100% tradiționale, în acest an poți să faci o excepție de la regulă și să experimentezi ceva nou cu preparatele marca Indigo. Poți să păstrezi, totuși, comanda făcută pentru cozonaci și să alegi mai departe un platou care te va purta într-o excursie a simțurilor, în India. Masa ta de Paște va fi întregită de un platou vegetarian compus din Gabi Pakora (nepicant), Samosa (ușor picant), Hara Bhara (ușor picant), inele de ceapă (nepicant), naan umplut cu cartofi (ușor picant), sos de mentă (nepicant) și alte preparate cu denumiri care te duc cu gândul la o vacanță departe de griji și de stresul cotidian. Platoul are aproximativ un kilogram și costă 82 lei, suficient cât să marchezi startul pentru un ospăț vegetarian ca la carte. Pentru mai multe informații cu privire la preparate, ingrediente și livrare, nu ezita să accesezi site-ul.

Zebra Catering
Dacă până acum am vorbit doar despre opțiuni de mâncare vegetariană, a venit momentul să aducem în lumina reflectoarelor preparatele vegane. La Zebra Catering ai posibilitatea să comanzi un platou exclusiv vegan, de post, lipsit de ingrediente de origine animală sau ce alte denumiri mai poartă meniul bazat numai pe plante. Acesta conține tortilla, tabouleh, humus, falafel (chiftele de năut), vinete la grătar, ardei la grătar, dovlecel la grătar, ciuperci la grătar, măsline, roşii cherry, mixuri salate (1500g). Toate aceste preparate demonstrează faptul că, deși mesele îmbelșugate de sărbători nu sunt o opțiune pentru vegetarieni sau vegani, salatele nu reprezintă singura sursă de hrană în aceste perioade. Platoul costă 170 lei. Ce mai trebuie să știi este faptul că livrarea se face în 24 de ore, deci ar fi bine să planifici din timp meniul pentru sărbătorile din acest an.

Exclusiv Catering
Minisalată cu avocado, cu tabouleh, frigăruie de foietaj cu rozmarin, hummus cu ardei copt și legume crude, coșuleț cu pate de ciuperci, tartină cu salată de vinete. Cu aceste preparate îți poți imagina un platou vegan realizat cu multă atenție de către bucătarii de la Exclusiv Catering. Tot acest mix de bunătățuri sănătoase și sățioase costă 125 de lei și are 850 de grame. Suficient cât să completezi masa cu o felie de cozonac, pască sau o prăjitură fără zahăr. În plus, nu o să ai probleme cu bila și nu o să trebuiască să dai buzna la farmacie pentru pastile care să îți aline durerile.

Casa Goia
Continuăm lista cu un alt restaurant specializat în platouri vegetariene. Este vorba despre Casa Goia, locul în care meniul a fost invadat de rețete și preparate destinate celor care au un regim de viață bazat mai mult pe plante și lipsit de carne. În acest fel, de aici poți să comanzi un platou de aproximativ 1,3 kilograme, potrivit pentru o masă de 6 persoane, care costă doar 160 de lei și se comandă cu cel puțin 48 de ore înainte. Acesta conține hummus cu focaccia, bruschette cu roșii și hribi, tofu la grătar, ciupercuțe, guacamole, măsline și alte preparate bogate în gusturi și savori. În alte cuvinte, un platou complex, care va satisface atât poftele unui gurmand care este carnivor convins, cât și nevoile unui vegetarian… și mai convins.

Ca de fiecare dată, o mențiune merge și către prietenii noștri de la Samsara Foodhouse din meniul cărora poți comanda online de aici, pe lângă preparatele deja devenite clasice din meniul lor, preparate precum: Boulette de cartof dulce, Salată Cezar, Campanelle quattro formaggi și Ravioli cu ciuperci. Din categoria specialităților au introdus Risotto cu sfeclă și brânză de capră, Tocăniță de hribi cu mămăligă, Chilli vegan cu smântână de caju și avocado. În categoria deserturilor au adăugat Signature cake, Sticky toffee pudding și Upside down chocolate cake.

Noi am ajuns deja la concluzia că acum e mai ușor ca niciodată să faci față meselor îmbelșugate de sărbători din poziția unui vegan sau vegetarian. Restaurantele s-au adaptat nevoilor moderne și aduc mai aproape de tine zeci de preparate reinventate și inedite, bogate în gusturi și arome. În acest fel, nu vei mai fi nevoit să distrugi decorul de salată din platourile abundente în carne și nici nu vei mai slăbi, în mod paradoxal, de sărbători. Ce trebuie tu să faci este să comanzi din timp platoul sau meniul preferat de mâncare vegetariană, să aștepți frumos comanda și să te bucuri de mâncare alături de cei dragi ție. Și da, mai poți și cozonac și da, nu trebuie să aștepți până la Paștele Cailor acea masă de sărbătoare din care poți alege și tu, pe săturate, din zeci de preparate.

Tu de unde comanzi platouri și mâncare vegetariană de Paște?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!