Se caută spații pentru concertele Classic Unlimited 2021

Home $ Știri Cluj $ Se caută spații pentru concertele Classic Unlimited 2021

by | Jun 8, 2021 | Știri Cluj

Turneul național de pian Classic Unlimited revine în lunile august-septembrie 2021 cu o nouă serie de concerte: Classic Unlimited – A Contemporary View.

Asemeni celorlalte patru ediții de până acum, și această ediție se dorește a se desfășura în spații culturale atipice, care să se transforme pentru o zi în săli de concerte. Până acum, concertele Classic Unlimited s-au ținut în librării, tipografii, fabrici de mobilă, mine de cărbuni, ateliere de reparații auto, magazine de biciclete, sedii de firmă, galerii de artă și alte locuri de acest fel. Astfel, toți cei care dețin sau reprezintă spații neconvenționale în care muzica clasică și-ar putea face loc au ocazia, în perioada 8-30 iunie 2021, să înscrie spațiul respectiv pe site-ul turneului.

În cei patru ani de Classic Unlimited, am adunat amintiri frumoase, experiențe speciale și ne-am creat multe legături cu oameni deosebiți și cu locurile lor. Aceste povești nespuse sunt la fel de importante pentru noi, precum sunt concertele efectiv. La fel cum noi iubim muzica și încercăm să o aducem aproape de public, spațiile care ne găzduiesc au niște oameni în spate care au o poveste și un drag de munca lor. Atunci când organizăm un concert într-un spațiu unde există pasiune, energia evenimentului este mult mai bună și publicul apreciază mai tare ceea ce aud. În acest context, îi invităm pe toți cei care dețin sau au în grijă un spațiu care le este drag să aplice să găzduiască un concert. E un omagiu pentru locul lor, pentru munca lor și comunitatea locală îi va aprecia. Noi venim cu muzica, a declarat Alin Vaida, directorul executiv al Asociației Fapte și organizator al turneului.

Pentru a putea găzdui un concert, un spațiu trebuie să îndeplinească niște reguli simple. Acestea sunt:

  • să fie situat într-un loc închis (indoor) și să aibă o suprafață utilă de minimum 300 mp
    SAU
  • să fie situat în aer liber, să aibă o suprafață utilă de minimum 450 mp și să fie îngrădit, preferabil ferit de trafic intens
  • să fie accesibil (să existe posibilitatea de a introduce un pian în incintă – înălțime ușă min 2,2 m / lățime ușă min 1,5 m)
  • activitatea care se defășoară de regulă în spațiul respectiv să fie oprită pe timpul concertului
  • să se permită accesul participanților pe bază de bilet
  • să permită organizarea concertului cu respectarea măsurilor de siguranță sanitară privind prevenirea răspândirii COVID-19 în vigoare la data organizării concertului. Pentru mai multe detalii click aici.

Sunt eligibile spațiile care pot găzdui între 50-200 persoane, respectiv care au o suprafață de aproximativ 300 de mp în interior sau 450 mp în exterior. Nu se percepe taxă pentru înscrierea locurilor respective în turneu, iar selectarea spațiilor se face pe măsura primirii propunerilor.

Classic Unlimited este inspirat de turneul Klassik Mittendrin, care a debutat în 2015 într-un atelier de motociclete din Germania, când pianistul Bogdan Vaida a avut ideea de a scoate muzica clasică din sălile de concert, din dorința de a o face mai accesibilă publicului larg. Doi ani mai târziu, odată cu implicarea Asociației Fapte, proiectul a ajuns în România. În cele patru turnee de până acum, aproape 4.000 de persoane au luat parte la concertele Classic Unlimited care avut loc în spații neconvenționale din Cluj-Napoca, București, Oradea, Iași, Brașov, Alba Iulia, Baia Mare, Târgu Mureș, Râmnicu Vâlcea, Petrila, Turda și altele.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!