Escapade de weekend aproape de Cluj #14: Giardini di Zoe, Cetatea Devei, Castelul Corvinilor

Ce să fie, ce să fie? O nouă escapadă de weekend… în care ai tot timpul din lume să descoperi frumusețile care se află aproape de Cluj. Nu ne aventurăm la drum lung cu mașina, căci scopul excursiilor este să explorăm, la pas, zone mai puțin pitorești, dar care ascund un potențial maxim. Astfel, la nici mai mult și nici mai puțin de trei ore de condus, drumurile ne duc către Giardini di Zoe, un complex cu iz italian, care scoate la suprafață frumusețea grădinilor publice toscane, presărate de flori și oaze de relaxare.

Cum ajungi la Giardini di Zoe?
Rutele sunt diverse, în funcție de punctul de plecare și opririle pe care vrei să le mai faci pe traseu. Drumul cel mai scurt trasat de GPS este cel care te scoate din oraș prin Calea Turzii. Mai departe ții direcția Turda, unde poți să faci o oprire în Cheile Turzii, apoi urmează Alba Iulia unde, din nou, te poți opri la cetate, după care treci granița de județ în Hunedoara. O să auzi acum acea voce enervantă care te anunță că mai ai puțin și ajungi la destinație. Poate nu ne pricepem excelent la dat indicații de orientare, însă GPS-ul cu siguranță îți va lumina calea cea bună.

Ce trebuie să știi despre Giardini di Zoe?
Giardini di Zoe este proiectul lui Giovanni Savatelli, un italiano vero, dedicat nepoatei sale, Zoe. Grădina s-a conturat în aproximativ 17 ani de muncă, planificări, strategii și analize minuțioase, iar rezultatul nu poate decât să se ridice la nivelul așteptărilor și eforturilor depuse în tot acest timp. Mulți spun că este una dintre cele mai frumoase grădini din România și noi nu putem decât să întărim această afirmație. Nouă ne-a atras privirile încă de când am văzut explozia de fotografii din social media.

Ce poți face aici?
Ei bine, puțină relaxare nu strică după o perioadă agitată la birou sau în oraș. Astfel, Giardini di Zoe este locul ideal în care te poți deconecta de la griji și în care îți poți încărca bateriile pentru noi aventuri cotidiene. Aici te poți pierde prin labirintul creat de arbuști, poți admira zecile de specii de plante, ba chiar poți să îți pui o dorință la fântânile arteziene care înfrumusețează locul și îi conferă un aer aparte. Costul pentru a intra în grădină este de 10 lei pentru adulți, iar cei mici au gratuitate. Pentru ședințe foto organizate, vizite în grupuri mai mari sau cine știe ce evenimente private îți trec prin minte, programează din timp o vizită, direct pe site-ul acestora.

Ce faci după ce ai vizitat grădina?
Dacă te gândești să îți petreci acest weekend în zonă, din lista de obiective nu putea să lipsească Cetatea Devei, care se află la o aruncătură de băț distanță, și nici Castelul Corvinilor. Ambele locații îți oferă șansa să simți vibrația istoriei, să te conectezi cu trecutul și, bineînțeles, să iei cele mai faine cadre pentru Instagram. Nu vrem să intrăm prea mult în detalii, cu siguranță ai deja de mult timp în plan aceste obiective și nu ai avut timp până acum să le vizitezi. Dacă vrei să îți faci un plan cât mai minuțios, la Castelul Corvinilor taxa de vizitare este de 36 de lei pentru adulți și 7 lei pentru copii, în baza carnetului de elev. La Cetatea Devei, călătoria cu telecabina până în mijlocul ruinelor te va costa aproximativ 20 de lei.

Unde te cazezi?
După cum te-am obișnuit, spargem tiparele cazărilor tipice și îți propunem locații ieșite din comun. De această dată îți sugerăm o căsuță în copac, la care cel mai probabil ai visat și tu când erai mic. Poate chiar ți-ai imaginat cum ar fi să o construiești și modifici chiar tu, după bunul plac. Este vorba despre The Tree Cottage, localizată în comuna Bulzeștii de Sus. Fără vecini, în mijlocul naturii, cu un view de vis și calea sigură către detox de la social media… așa putem clasifica în doar câteva cuvinte căsuța din copac. Aici ai toate cele necesare unei escapade, de la bucătărie dotată la gazde de treabă și zeci de zone în care te poți așeza cu hamacul și să meditezi. Nu te descuraja dacă nu mai găsești loc în acest weekend, poți să pregătești în acest fel terenul pentru o viitoare ieșire alături de prieteni și cei dragi ție.

Fie că îți dorești o ieșire scurtă din oraș sau vrei o idee de zonă unde să îți petreci un weekend prelungit, noi îți recomandăm să iei drumul Hunedoarei. Vedeta excursiei va fi, fără doar și poate, Giardini di Zoe, urmată de Castelul Corvinilor și Cetatea Devei. La acestea se adaugă opririle spontate la marginea drumului, pentru admirat natura, căci timpul nu ar trebui să îți fie dușman și să te preseze când ești pe pas de călătorie. De asemenea, fă-ți timp în program și pentru o scurtă vizită, la dus sau la întors, la Salina Turda și o scurtă aventură în Cheile Turzii. În acest fel, vei experimenta setul complet de senzații, de la relaxare, meditație și până la adrenalină la cote amețitoare.

Ai vizitat până acum Giardini di Zoe? Dacă da sau urmează să mergi în acest weekend, împărtășește cu noi în comentarii experiența ca să ajungă informațiile la cât mai mulți iubitori de călătorii și nu numai.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!

Share This