Lanuri de lavandă aproape de Cluj

Home $ Articole $ Lanuri de lavandă aproape de Cluj

by | Jun 25, 2021 | Articole, Ieși din oraș

Pentru noi, plimbările în aer liber au devenit un mod de a ne reîncărca bateriile după o săptămână la birou. Fie că ieșim cu prietenii sau cu familia, fie că alegem locurile deja cunoscute din oraș sau destinații din apropierea Clujului, orice ocazie de relaxare vine ca un bonus bine meritat. Nu demult povesteam despre zone mai puțin aglomerate din oraș unde putem petrece timpul liber în mijlocul naturii, iar acum venim cu o nouă idee pentru activități în afara orașului. Ce ziceți de o plimbare în lanurile de lavandă? Înainte de a vă gândi la un răspuns, să facem un scurt maraton prin zonele din apropierea orașului Cluj și să vedem unde găsim lanuri de lavandă și ce activități putem face acolo.

Lavender Farm, Cojocna

Prima oprire o facem în Cojocna, la 30 de minute de mers cu mașina de centrul Clujului. Poposim la Lavender Farm, un loc de poveste, cu aproximativ 8000 de tufe și 5000 de butași de lavandă. Știți ce înseamnă asta, nu? Mii de motive să dați o fugă până acolo pentru o mireasmă care vă va încânta. E una singură, ce-i drept, dar are o incredibilă putere de relaxare asupra minții omului. Trebuie doar să respirați adânc, să fiți prezent, să savurați momentul. Din păcate, anul acesta ei nu vor mai organiza evenimente precum a fost acesta anul trecut, însă vor relua organizarea acestora începând de anul viitor.

Printre activitățile care au putut fi încercate anul trecut, în cadrul evenimentului Lavander Days, se numără:

– Faptul că am putut să culegem propriul nostru buchet de lavandă,
– Să savurăm o cafea sau o limonadă înconjurați de mireasma florilor de lavandă, în aer liber,
– Să ne bucurăm de un masaj de relaxare cu ulei de lavandă în lan,
– Să ne bucurăm de muzică, foc de tabără și luminițe pe timpul serii,
– În cazul în care ne doream să transformăm experiența într-una și mai frumoasă, puteam să petrecem noaptea într-un cort de tip Glamping în mijlocul lanului de lavandă sub strălucirea miilor de stele.

La momentul respectiv, prețul de acces la eveniment a început de la 15RON/persoană. Copiii sub 12 ani au intrat gratuit.

Nu uitați să-i anunțați că mergeți la ei printr-un mesaj pe pagina de Facebook, pentru a verifica dacă plantația este deschisă spre vizitare în ziua respectivă.

Lavanda Lola, Bonțida

Nici de data această nu ne îndepărtăm prea mult de oraș și facem o nouă escapadă într-un loc de care ne era dor – Bonțida. Lăsăm deoparte gândurile legate de festivaluri și amintirile pe care ni le stârnește locul, pentru că acum facem o oprire în lanul Lavanda Lola. Mirosul specific se simte încă de la intrare, iar violetul intens face ca locul să arate cu totul special. Pe lângă speciile clasice de lavandă, aici există și altele, de culoare galbenă, albă sau argintie. Majoritatea aleg acest loc pentru energia pe care o simt aici, pentru fotografii, pentru a se relaxa la umbra copacilor, dar mai ales pentru evenimentele organizate. Lavanda Lola Fest este chiar unul dintre ele, a cărui anunțare oficială pentru anul acesta am așteptat-o cu nerăbdare. Evenimentul se va întâmpla, pe de o parte, în intervalul 23-25 iunie 2023, și urmează să mai aibă loc și în perioada 30 iunie-2 iulie 2023. Prețul de acces este de 10 lei/persoană, taxă care se va achita direct la fermă, iar copiii sub 12 ani vor beneficia de intrare gratuită. Ah, și este permis accesul și cu animale de companie. Mai multe informații găsiți pe pagina lor de Facebook și în descrierea evenimentului. Înainte de a porni spre o nouă destinație, nu uităm să menționăm că, la finalul festivalului, florile de lavandă sunt recoltate, fie pentru buchete, fie pentru producerea unor uleiuri esențiale parfumate sau a unor produse cosmetice pentru îngrijire.

Lavandă Triteni, Tritenii de Jos

În inima satului Tritenii de Jos, la aproximativ o oră de Cluj-Napoca, suntem din nou întâmpinați de mirosul puternic și relaxant de lavandă. De data aceasta, însă, este vorba despre Lavandă Triteni, a cărei poveste a început în urmă cu 9 ani, din dorința unei familii de a crea un loc special în care oamenii să se relaxeze, să se bucure de natură, să facă multe fotografii și să rămână cu amintiri frumoase la finalul vizitei. Anul acesta, zilnic, între 24 iunie și 10 iulie, de la 10:00, la 20:00 se va organiza evenimentul lor de suflet, „Cu drag, Lavanda” – o ocazie bună pe care intenționăm s-o exploatăm ca să pornim înspre ei. La sosire, se va percepe o taxă de 10 lei pentru persoanele peste 12 ani, în schimbul căreia s-a oferit un buchet de flori și un săculeț cu floare de lavandă. În apropierea culturii de lavandă există o parcare, așa că nu vă faceți griji pentru asta. În plus, pe lângă plimbări și multe fotografii, în livadă este amenajat un spațiu pentru picnic, unde vă puteți odihni pe pătură și unde puteți lua o gustare. Dacă vă surâde ideea unei astfel de plimbări, dar aveți alte planuri în acest weekend, accesul este permis și în zilele în care nu au loc evenimente. Pentru detalii suplimentare, îi puteți contacta la numărul de telefon: 0040 770 702 315 sau le puteți scrie un mesaj privat, pe pagina lor de Facebook, aici.

Gradina cu Lavandă, sat Călărași

Departe de aglomerație, dar nu departe de oraș, la aproximativ o oră distanță, în satul Călărași din județul Cluj, găsim Grădina de Lavandă. Această locație transformă realitatea într-o adevărată poveste. Grădina de Lavandă este locul numai bun pentru a ieși din cotidian și a te bucura de liniște, dar și de un peisaj superb. Lanul cu lavandă are o suprafață de 2500 de mp și poate fi vizitat zilnic, între orele 12:00 și 20:00, iar taxele de intrare sunt 30 de lei pentru adulți și 20 de lei pentru copiii de peste 10 ani. Cu toate acestea, să nu vă gândiți că veți pleca cu mâna goală de acolo. Prin taxa de intrare veți susține producătorii locali, iar în schimb veți primi diverse produse de lavandă: buchete de lavandă proaspătă, uscată sau lavandă în ghiveci. De asemenea, la Grădina cu Lavandă găsiți și standuri de unde puteți achiziționa diverse produse din flori de lavandă, în funcție de dorințele proprii. Cei care doresc să viziteze această locație superbă sunt rugați de către organizatori să fie atenți la flori, să nu culeagă și să nu calce pe acestea. Pentru mai multe detalii, intrați pe pagina de Facebook a organizatorului și producătorului, Király Elisabeta.

Pentru cei care adoră mirosul de lavandă și nu se satură să admire lanurile, venim cu încă două opțiuni. La Rue de Lavande, situat în Badon, Sălaj, la două ore distanță de Cluj-Napoca. De aici vă puteți culege propriul buchet de lavandă, vă puteți bucura de produsele naturale și de o zonă de picnic special amenajată. Așa, puteți ajunge și la Tărâmul Lavandei, situat în Mădăraș, Mureș.

Așadar, dacă nu v-ați făcut planuri pentru următorul sfârșit de săptămână, plimbările relaxante prin lanurile de lavandă pot fi o ocazie bună pentru a petrece timpul în afara orașului. Voi ce alte zone asemănătoare ați vizitat?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!