Unde poți mânca un steak bun în Cluj

Home $ Articole $ Unde poți mânca un steak bun în Cluj

by | Jul 5, 2021 | Articole, Recomandări

Ce facem când ne e poftă de ceva bun și nu știm ce să alegem? Când vine vorba despre mâncare, nouă ne zboară gândul la cele mai bune preparate pe care le-am testat. E drept că până acum ne-am obișnuit să degustăm mai mult acasă tot felul de bunătăți, dar acum ne bucurăm că situația s-a mai relaxat și putem savura preparate delicioase în restaurante, mai aproape de cei care le gătesc și priceperea lor. Mai ales că anumite preparate au cu totul alt gust atunci când le savurezi în restaurant, la temperaturile și în condițiile atent gândite de bucătar, cum ar fi fripturile. Unde ne oprim când vrem un antricot de vită maturată sau o ceafă de mangaliță făcută corect? Iată câteva localuri din Cluj unde puteți mânca un steak bun.

Restaurant NATIV

Începem lista de recomandări cu unul dintre localurile care ne-a cucerit în ultimul timp. Despre Restaurant NATIV am vorbit cu puțin timp în urmă, pentru că s-a redeschis într-o nouă formulă, iar noi n-am putut sta departe, așa că am pășit degrabă în localul lor. Dacă sunteți curioși să citiți un review complet despre cum a fost cina la NATIV, puteți intra aici, însă dacă vreți să vedeți mai rapid cu ce preparate sunteți întâmpinați acolo, rămâneți pe aproape. Înainte de a arunca o privire în meniul lor, trebuie să știți că nu este un local de tip steakhouse obișnuit, ci unul care-și îndreaptă atenția spre produsele locale sau altfel spus, este locul în care găsim ”fripturi pur românești” gătite pe jar. T-bone maturat, antricotul cu os maturat, mușchiulețul de vită și ceafa de mangaliță sunt doar o parte dintre preparatele care merită încercate. În plus, steak-ul de sfeclă roșie caramelizat cu sos brun și piure de cartofi cu hribi de Transilvania este opțiunea colegilor noștri vegetarieni, pentru că cei de la NATIV s-au gândit că vor să le ofere și celor care nu consumă carne o cină gustoasă bazată pe produse locale. Deși ne-au făcut cu ochiul multe mâncăruri atent preparate, am plecat cu gândul la steak, așa că dacă ești în aceeași situație, trebuie să le faci o vizită celor de la NATIV.

Muura Steakhouse

Continuăm călătoria gastronomică în căutarea celei mai bune fripturi și facem o oprire la Muura Steakhouse, tot în zona Piața Muzeului. Când vine vorba de un steak gustos, aici găsim o mulțime de opțiuni din care să alegem, mai ales că fripturile sunt atracția principală din meniu. Nouă ne lasă gura apă doar când îl răsfoim, iar decizia devine din ce în ce mai grea când avem atât de multe variante. Pe lângă antricotul de vită Black Angus, mușchiul de vită Black Angus și Vrăbioară de vită, am pus degetul pe un preparat din carne, numai bun pentru momentele în care aveți poftă de ceva mai fresh, în zilele toride de vară – tartarul Black Angus, preparat din mușchi de vită, cu ou de prepeliță, sos Tabasco, cornișon, ceapă roșie, capere și muștar Dijon. Dacă pentru unii, steak-ul nu ar fi printre primele alegeri, cei de la Muura Steakhouse au un meniu variat, deci sigur veți găsi ceva pe gustul vostru – un burger, o salată sau o porție de paste, de ce nu?

Cimbru

Probabil că este un nume cunoscut pentru mulți dintre voi datorită FoodTruck-ului ușor de remarcat, mai ales în cadrul multor evenimente cum ar fi Street Food Festival, Electric Castle sau Untold. Cimbru a călătorit mult și a dus gustul inconfundabil al preparatelor sale în diferite locuri din țară și din străinătate. Cei de la Cimbru și-au lăsat mereu amprenta în fiecare loc în care au poposit și nu doar pentru că ies ușor în evidență, ci și pentru că preparatele sunt gătite cu ingrediente de calitate, selecționate de la producători locali. FoodTruck-ul nu este singurul loc în care ne putem bucura de preparatele lor, pentru că de trei ani își așteaptă oaspeții și în restaurantul pe care-l numesc „Acasă la Cimbru”. Cu ce ne putem satisface poftele? În meniul lor găsim clasicele Angus steak sandwich – chiflă brioche, steak de vită, roșii, parmezan, sos de muștar cu tarhon, salată, ceapă caramelizată, cartofi cu parmezan sau Angus beef tagliata – salată cu rucola, roșii, parmezan, felii din steak de vita, ulei presat la rece, oțet balsamic și pâine prăjită. Meniul lor este unul de tip Author Cuisine, asta înseamnă că gătesc în funcție de inspirație și creează săptămânal farfurii noi. Așa că pregătiți-vă să descoperiți mereu alte și alte preparate pentru toate gusturile.

Adi’s Steakhouse

Prezenți de 7 ani în Cluj, cei de la Adi’s Steakhouse ne întâmpină întotdeauna cu preparatele lor delicioase – de la paste și pește, până la salate și steak. Cu peste 10 preparate din vită, aceștia satisfac fără doar și poate gustul oricui. Varietatea de feluri pregătite sunt atent gătite și oferă o savoare unică. Fie că vorbim de Black Angus sau Red Angus, cei de la Adi’s Steakhouse pun la dispoziție preparate precum: Rib Eye, T-bone, Tenderloin, Fillet sau Chateaubriand. Desigur, pentru o diversitate mai mare și pentru a ne bucura de mai multe gustări rafinate, putem comanda foie gras sau creveți. În cazul în care v-am făcut și vouă poftă de un preparat din carne de vită, Adi’s Steakhouse este una dintre opțiunile pe care le recomandăm.

Restaurant ROD

Nu puteam să ne oprim aici fără să adăugăm pe listă încă un nume care se face remarcat în categoria localurilor unde puteți mânca un steak bun. Restaurant ROD construiește o întreagă poveste în jurul preparatelor și transpune arta culinară în diferite tablouri. Când vă gândiți la un antricot de vită, comandați „Moară în peisaj (tablou de Camil Ressu)” sau dacă vreți un tablou de Nicolae Grigorescu, veți gusta vrăbioară de vită maturată. Acestea sunt doar două exemple, însă meniul celor de la ROD este unul variat, care satisface toate gusturile – nu doar cele culinare, ci și cele artistice. În plus, și aici găsiți preparate românești tradiționale din ingrediente alese de la micii producători locali.

Așadar, voi ce localuri alegeți atunci când vi se face poftă de un steak bun?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!