Cele mai populare cocktailuri din lume în anul 2021

by | Jul 8, 2021 | Diverse

În ianuarie 2021, Drinks International, o publicație comercială pentru industria alcoolică, a publicat lista celor mai bine vândute cocktailuri clasice din 2020 din întreaga lume. Pentru a crea clasamentul anual, DI analizează barurile de top din lume și le cere fiecăruia să-și numească cele mai bine vândute tipuri de băuturi din acest an. Răspunsurile sunt apoi ponderate și clasificate. Pentru cea mai recentă versiune, publicația a analizat 100 de baruri pentru a crea un clasament al celor mai comandate băuturi ale anului în unitățile de top din întreaga lume.

O concluzie a listei este faptul că cocktailurile tropicale sunt întotdeauna în sezon. Trei dintre cei șapte nou-veniți au arome și ingrediente fructate – inclusiv Jungle Bird, El Diablo și Zombie. Poate că aproape un an de ședere acasă i-a inspirat pe băutori să-și „trăiască” vacanțele pe plajă printr-un pahar de băutură alcoolică.

Iată care sunt cele mai populare cocktailuri ale anului 2021.

absolut

Moscow Mule
Această faimoasă băutură care se bea într-o cană conține ghimbir, vodcă, lime și sifon. Este servită într-o cană tipică în Moscova, lucru despre care putem să presupunem că este o mare parte din atracția sa.

Gimlet
Două părți de gin, o parte de suc de lime și o jumătate de parte îndulcitor, Gimlet este un cocktail ușor care inspiră multe iterații și și-a menținut locul în top timp de doi ani consecutivi.

Bloody Mary
Bloody Mary este o experiență, cât și o băutură alcoolică. Acest produs de bază pentru brunch este cel mai bine savurat cu un amestec de suc de roșii, vodcă și condimente. Și, dacă vă face plăcere, o serie de garnituri – de la țelină și măsline la bacon sau chiar un întreg hamburger.

Mojito
Mojito ar putea fi cea mai populară contribuție a Cubei la cultura cocktailurilor. Amestecul de rom alb, suc de lămâie, zahăr din trestie și sifon cu mentă amestecată este proaspăt și tropical. Este un clasic de la care care nu ne așteptăm să dispară curând.

Aperol Spritz
Dacă nu ați băut Aperol Spritz până acum, nu sunteți un fan al cocktailurilor (sau nu sunteți pe Instagram). Trecând în top 10 de pe locul 22 în 2017, acest popular aperitiv este la fel de plăcut din punct de vedere vizual, pe cât e de gustos și ușor de făcut: un raport trei-doi-unu de Prosecco, Aperol și sifon.

Whisky Sour
Această băutură alcoolică de încredere se potrivește ușor iubitorilor de whisky, precum și celor care nu sunt cei mai mari fani. Gustul de lămâie și dulceața ușoară o fac atractivă și pentru iubitorii de citrice. Rețeta simplă necesită whisky, suc de lămâie și zahăr.

Espresso Martini
La fel ca un cocktail de Red Bull și vodcă rafinat pentru iubitorii de cafea, Espresso Martini promite un efect de trezire și calmare, într-un pachet gustos. Băutura de după cină vă va trezi, în timp ce vă mențineți efectul de inebriere.

Margarita
Margarita, prin simplitatea sa acidulare, este probabil cea mai cunoscută băutură alcoolică cu tequila din lume. Este, de asemenea, unul dintre cele mai populare cocktailuri. În 2021, își păstrează locul ca cel mai bun clasic din lume, bazat pe tequila.

Dry Martini
Un Martini bine făcut este eleganță într-un pahar. Amestecul clasic de gin și vermut uscat ocupă unul din primele locuri în top 50 de cocktailuri ale anului.

Daiquiri
Cocktailul Daiquiri este adesea neînțeles. În timp ce mulți asociază băutura cu fructe și blender, un adevărat Daiquiri este făcut pur și simplu cu rom alb, suc de lămâie și sirop simplu. Este o băutură simplă și răcoritoare, pentru orice ocazie.

Negroni
Ne place Negroni și suntem foarte dezamăgiți când un barman nu știe cum să facă unul. Din fericire, acest lucru nu ar trebui să se întâmple, deoarece Negroni revendică locul 2 pentru al șaselea an consecutiv. Gin, Campari și vermut într-un pachet perfect, puternic.

Old Fashioned
Cocktailul Old Fashioned este atemporal. Acest clasic simplu realizat cu whisky sau bourbon, un cub de zahăr, bitter Angostura, un cub de gheață și o coajă de portocală este ideal de fiecare dată și cu orice ocazie. Acesta este motivul pentru care este și cel mai popular cocktail din lume.

Tags: (p)

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!

Share This