7 locuri unde poți face plajă aproape de Cluj

by | Jul 21, 2021 | Articole, Ieși din oraș

Nu este un secret pentru nimeni faptul că temperaturile care par a nu se mai opri din crescut brusc ne-au cam pus capacul în ultimele săptămâni. Din rutina de zi nu trebuie să lipsească SPF-ul, iar din geantă, o sticlă cu apă. Din păcate, de cele mai multe ori, căldura ne taie cheful și de a sta în casă, dar și de a ieși în oraș.

Așa că cele mai bune variante pentru perioada aceasta rămân mersul la plajă și la înot. Cum ștrandurile și picinele sunt la mare căutare și tind să se aglomereze, noi am găsit câteva locații mai aproape de natură sau chiar în mijlocul ei, la maxim 2-3 ore de Cluj, unde poți face plajă. Acestea sunt potrivite pentru un weekend liber sau chiar și pentru a-ți petrece concediul.

Începem cu cea mai apropiată locație de Cluj: Lacul Tarnița. L-am recomandat pentru diverse escapade în natură și nu puteam să nu-l includem și de această dată. Se află la aproximativ 31 de km de oraș, iar dacă i-ai mai făcut vreo vizită până acum, probabil știi deja că este de neînlocuit și că plimbările cu barca, paddle board-ul sau caiacul se numără printre cele mai plăcute activități pe lac. Este potrivit pentru o bălăceală, la fel cum este potrivit și pentru stat la plajă cu o limonadă rece lângă tine. Mie îmi place să fac mai multe activități și să stau la final puțin la soare. Tocmai de aceea, îți recomand să mergi la Tarnița, să-ți închiriezi un caiac, să te plimbi puțin, iar mai apoi să stai la bronzat. Poți apela la cei de la Yachting Club Tarnița deoarece, pe lângă caiace și bărci de închiriat, îți pun la dispoziție și un spațiu perfect pentru stat la plajă.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Stefan Roman (@yachtingclubtarnita)

Laguna Albastră este, de asemenea, o altă locație emblematică pentru zona Clujului. Se află la aproape o oră de condus din oraș și este o oază de liniște. Culoarea albăstruie a apei te va fermeca și te va face să fotografiezi laguna din toate colțurile sale. Temperatura apei ajunge și la 25 de grade, deci este potrivită pentru a te răcori după puțină plajă pe malurile îmbietoare. Dacă nu ești fan al aglomerației sau al piscinelor publice și vrei totuși să te bronzezi, ai găsit locația potrivită. Eu am trecut-o pe lista mea de locații preferate.

Fie că vrei să mergi la plajă într-un weekend sau vrei să-ți programezi o vacanță aproape de casă, Băile Figa sunt o opțiune potrivită datorită varietății de activități pe care le găsești aici. Aflate la aproximativ o oră jumătate de condus din Cluj, în județul Bistrița Năsăud, Băile Figa reprezintă un complex balnear și sunt poziționate într-o zonă liniștită, foarte aproape de natură, astfel încât vei da uitării problemele de zi cu zi. Dacă arunci o privire rapidă asupra stațiunii, îți vei da seama că trebuie să pleci împreună cu toată familia, cât mai repede. De ce spun asta? Pentru că cei mici vor fi foarte încântați de piscină, de toboganele cu apă și de tiroliană, în timp ce tu te poți relaxa pe un șezlong, după câteva ture de piscină. Dacă ești o fire mai sportivă, poți merge și pe terenurile de sport ale stațiunii. Taxa de intrare în Parcul Balnear este 20 lei/persoană, de luni până joi, iar de vineri până duminică prețul ajunge la 30 de lei/persoană. Mai multe detalii despre gama largă de facilități pe care le găsești la Băile Figa poți vedea aici.

Următoarea propunere de pe lista noastră este cum nu se poate mai spectaculoasă și inedită. Probabil ai mai auzit de existența unei plaje din inima Munților Apuseni, care te duce cu gândul la o vacanță într-un loc exotic. Ei bine, este vorba de plaja dintre munți, din Șuncuiuș, județul Bihor. Aceasta este amenajată corespunzător în curtea Pensiunii Gradia, care este străbătută de râul Criș, iar stâncile din zonă nu fac decât să completeze perfect peisajul. Așa că, dacă îți dorești o cazare în zonă, cel mai bine ar fi să rezervi o cameră aici. Pe lângă faptul că este foarte aproape de plajă, prețurile de la Pensiunea Gradia sunt destul de mici. Pentru un sejur complet, în Șuncuiuș, pe lângă relaxarea de la plajă, te poți bucura și de trasee de via ferrata, despre care am mai povestit deja, dar poți explora și câteva peșteri din zonă, precum Peștera Unguru Mare, Peștera Unguru Mic, Peștera Vadu Crișului, Peștera Vântului și, cea mai renumită dintre ele, Peștera Urșilor. Noi îți recomandăm să apelezi la cineva cu experiență și să nu te aventurezi singur în activități de speologie. Cine ar fi zis că o plajă la munte nu poate să fie foarte ofertantă, să vină în Șuncuiuș!

Ne apropiem de finalul listei, dar nu înainte să-ți propunem să dai o fugă până la Lacul Ursu, din Sovata, județul Mureș. Este cel mai mare lac helioterm din lume, adică la suprafața lacului există un strat de apă dulce care are rol izolator și păstrează căldura în apa sărată. De asemenea, Lacul Ursu este renumit pentru multitudinea de proprietățile pe care le deține și cu ajutorul cărora poate trata afecțiunile reumatice, endocrinologice și cardiovasculare. Baia în lac este permisă doar în intervalul orar 10-18 și doar într-o anumită zonă. Poți închiria un șezlong și să te bucuri de priveliște, să mergi să înoți în lac sau să mergi la SPA, mai ales pentru că se folosește apa din lac. Datorită salinității puternice din apă, Lacul Ursu este supranumit și Marea Moartă a Transilvaniei.

Ne-am gândit și la situația în care ai vrea să pleci puțin mai departe și să pui pe pauză deadline-uri, responsabilitățile și grijile. Așa că, pentru un weekend, poate chiar unul prelungit, în care îți dorești bălăceală și stat la plajă, îți sugerăm Ocna Sibiului și Lacul Colibița. Stațiunea Ocna Sibiului se află la 15 km de orașul Sibiu, iar aici vei găsi lacuri cu apă sărată, potrivite pentru tratament, plajă și relaxare. Sunt amenajate și locuri de joacă pentru cei mici sau piscine cu apă dulce, deci nu trebuie să-ți faci griji pentru cei mai pretențioși din familie. Mai multe informații poți vedea pe site-ul stațiunii.

Lacul Colibița este supranumit și Marea dintre munți și este un lac de acumulare, format după ridicarea barajului Colibița pe râul Bistrița. Satul cu numele identic al lacului este situat între Munții Bârgău și Munții Călimani, astfel, toate aceste elemente îți oferă o priveliște de invidiat, de care trebuie să te convingi chiar tu.

Ce mai aștepți? Împachetează-ți crema cu protecție solară, costumul de baie, ochelarii de soare, prosopul de plajă și pornește spre care destinație îți face cu ochiul mai tare și mai tare. Nu de alta, dar e căldură mare, mon cher!

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!

Share This