Ghidul #ClujLife pentru #EC_Special

by | Aug 1, 2021 | Articole

A cam durat ceva până să putem zice asta, dar se întâmplă: Electric Castle is back! E perioada aceea a anului în care entuziasmul crește periculos de mult pentru că unul dintre cele mai îndrăgite festivaluri ale Clujului urmează să ne fure din nou inimile și, mai ales, urechile.

Iar pentru că au mai rămas doar câteva momente până la revederea cu festivalul, trebuie să te pregătești corespunzător. Pe lângă echipamentul pentru ploaie, cele mai iubite outfituri, gașca de prieteni reunită cu care să petreci non-stop și alte lucruri la care te-ai gândit deja, noi ți-am pregătit un mic ghid care să-ți facă experiența la EC_Special by Electric Castle mai plăcută. Nu de alta, dar poate ai mai uitat cum stă treaba, mai ales că ediția de anul acesta este una specială.

Unde & când?

Timp de trei zile, începând de vineri, 6 august, festivalul se va desfășura la cunoscutul Castel Bánffy din localitatea Bonțida. EC_Special se va muta ulterior în Cluj-Napoca, de pe 9 august, iar printre locațiile în care spiritul electric va fi prezent se numără Muzeul de Artă, Rectoratul UBB, Liceul Reformat, Piața Unirii, Cetățuie, Turnul Parașutiștilor și nu numai, astfel încât va fi mult mai simplu, dar și mai aproape, să te poți bucura de vibe-ul de la Electric. Orașul se va întoarce și el back to life, așa cum zice și motto-ul acestei ediții, timp de 7 zile, în care te vei putea bucura de concerte, instalații new media, masterclass-uri și multe alte evenimente la care te poți distra.

EC_Special Map EC_Special Map

Cum ajung acolo?

Pentru o experiență corespunzătoare unui festival, poți lua unul dintre autobuzele speciale către EC_Special. Acestea vor circula non-stop, din 30 în 30 de minute. Stația din Cluj este la Iulius Mall, iar prețul unui bilet este 15 lei. Până la mall poți merge pe jos, poți apela la transportul în comun sau poți închiria o trotinetă electrică sau chiar o bicicletă, dacă ești o fire mai sportivă. În acest fel, vei putea evita aglomerația din trafic. O altă variantă care-ți permite să nu faci pe șoferul până la Castelul Bánffy este să mergi cu trenul. Anul acesta există două trenuri speciale pentru Electric Castle. Astfel, plecarea va fi din Gara Mică din Cluj, după care vei coborî la Jucu. De aici va fi un autobuz special, care te va duce către festival. Mai există și varianta obișnuită de a ajunge în Bonțida, cu trenurile CFR, care circulă mereu. Destinația finală a unui asemenea tren este Halta Bonțida, iar de aici va trebui să mergi pe jos. Așadar, fii atent și nu încurca trenurile! Nu de alta, dar vrei să ajungi la timp ca să-ți vezi artiștii preferați. Dacă ești obosit din cauza programului de la birou și aceste variante nu îți surâd, poți lua un Bolt. Prețul până la Castel este unul fix, de 150 de lei/drum. Ca să ieși mai ieftin, poți lua un prieten sau doi cu tine și să împărțiți costul. Utilizatorii noi în aplicație se bucură de o reducere de 20% dacă folosesc codul BOLTEC21. Bineînțeles, poți veni cu mașina personală, pe care o vei lăsa în parcarea de la festival, unde taxa de parcare este de 30 de lei. Pentru această variantă, trebuie să ai grijă la faptul că accesul spre Castelul Bánffy se va face prin Răscruci, nu prin Bonțida, așa că fii atent la drum și urmărește indicatoarele. Mai multe detalii pentru drumul și accesul cu mașina găsești aici.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Electric Castle (@electriccastle)

Unde (mai) găsesc bilet?

Tu l-ai luat pe al tău? Poți face acest lucru direct pe site, unde poți opta fie pentru un bilet numai pentru cele 3 zile din Bonțida sau pentru cele 7 din oraș, dar și pentru un bilet full care îți permite accesul în ambele locații. Dacă ai chef să dansezi doar o zi, cel mai bine ți s-ar potrivi un one day pass. Acestea sunt disponibile și pentru Bonțida, dar și pentru oraș. Dacă tu poți să te mulțumești doar cu o zi de Electric Castle, fine by us, we can not do this. De altfel, vor mai exista bilete care vor fi puse în vânzare chiar la intrarea de la festival, atât în Cluj, cât și în Bonțida, doar că vor fi puțin mai scumpe și, probabil, va trebui să aștepți mai mult la coadă.

Unde pot sta?

Un festival lover adevărat ar zice: în campingul din Bonțida! Iar eu pot adăuga că dormitul în cort la festival e un lucru care ar trebui să se afle pe bucket list-ul tău. Deci, poate e o ocazie bună să mai completezi lista. Poți veni în campingul festivalului cu cortul sau cu rulota ta, dar poți opta și pentru corturile sau cabanele special amenajate. Acestea pot să găzduiască de la două până la cinci persoane, în funcție de modelul ales. Printre cele mai luxoase, cu un confort mai ridicat, se află Panorama Tent sau Swedish Lodge. Găsești aici mai multe detalii despre ofertele din camping. Desigur, ca în fiecare an, sătenii își deschid ușile caselor pentru voi și puteți opta și pentru cazare direct în sat. Aruncați o privire pe grupul de Facebook alocat acestui topic și vedeți ce vi se potrivește.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Electric Castle (@electriccastle)

Care sunt condițiile pentru accesul la festival?

Din păcate, pandemia încă este în toi. Așa că, pentru a ne putea bucura de unul dintre cele mai iubite festivaluri, trebuie să avem grijă la Electric Castle, în primul rând, de sănătatea noastră și a celorlalți. Astfel, accesul la festival se va face fie în baza dovezii vaccinării cu schema completă, însoțită cu un act de identitate, fie cu rezultatul negativ a unui test RT-PCR care nu este mai vechi de 72 de ore; cu dovada unui test antigen negativ, care nu este mai vechi de 24h sau a unui document medical care să demonstreze infectarea cu SARS-CoV-2, emis cu 15-180 de zile înainte. Dacă nu ai văzut deja, Medlife este anul acesta partener al festivalului și îți oferă posibilitatea de a te testa gratuit, pe bază de test antigen, în baza unei programări, la care trebuie să te prezinți cu biletul de la festival și actul de identitate.

Cum fac check-in-ul?

În mod tradițional, ca la majoritatea festivalurilor, îți poți schimba biletul în brățară, la intrare, fie în Bonțida, fie în Cluj. Dar pentru a evita aglomerația, te sfătuim să faci acest lucru puțin mai devreme. Poți face asta și dacă mergi la punctul de Pre-Swap, aflat în Iulius Mall, la etajul 1, pe care îl vei găsi deschis până pe 8 august. Apropo, la schimbarea biletului, să nu uiți să ai la tine actul de identitate, dovada anti-Covid, numele și adresa trecute pe bilet și să-l ai pe acesta fie printat, fie adăugat în aplicația Electric Castle. În plus, pentru clujeni, anul acesta există opțiunea să îți comanzi brățara direct la ușă, prin Tazz by eMAG. Trebuie să ai instalată aplicația de la Tazz, să cauți Brățara EC_Special la tine acasă, să o comanzi și să-ți introduci datele necesare, după care finalizezi comanda et voilà, brățara e deja pe încheietura ta.

Ce pot face la Electric Special?

Te distrezi! Te bucuri de concertele artiștilor tăi preferați la multiplele scene din cadrul festivalului. Programul pe zile, cu detaliile complete, precum ora și locația în care aceștia pot fi văzuți, dar mai ales, ascultați, îl poți găsi atât în aplicația Electric Castle, cât și pe site. Dar, ca să te fac și pe tine la fel de entuziasmat cum sunt eu, îți dau câteva nume pe care eu una nu le voi rata la această ediție: Aurora, Alternosfera, Lucia, Asaf Avidan, Slowthai, Lună Amară, Zdob și Zdub, Coma. În pauzele dintre concerte, te poți delecta cu mâncarea delicioasă de la food court, unde vei găsi de la dulciuri, la salate, mâncare italiană și mâncare tradițional românească. Te poți odihni pe big bean bag-uri sau în leagăne și în colțișoarele special amenajate pentru relaxare. Pe lângă toate acestea, indicat ar fi să explorezi și instalațiile din New Media Castle, dar și tot felul de alte experiențe pe care EC_Special le-a pregătit pentru tine. Pe unele dintre ele le poți descoperi pe harta festivalului.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Electric Castle (@electriccastle)

Cum încarc brățara cu suma de bani dorită?

Probabil știi deja că în cadrul festivalului totul se achită cashless, prin brățara pe care o vei avea tot timpul și pe care trebuie să-ți încarci bani. Poți face asta de acasă, chiar acum, chiar de aici. Trebuie să-ți faci un cont, să te înregistrezi cu ticket number-ul sau cu brățara, folosind codul acesteia, după care îți vei adăuga bani de pe cardul personal. După acești pași, suma trebuie activată. Acest lucru se poate realiza cu ajutorul unui barman, atunci când îți vei cumpăra răcoritoare, deci nu prea e treaba ta. Desigur, alimentarea brățării se poate face și la fața locului, în festival, la Credit Points. Banii care îți vor rămâne pe brățară la finalul festivalului se pot ridica la final, tot de la Credit Points.

Cum pot să mă informez în timpul festivalului?

Cea mai simplă metodă este aplicația de la Electric Castle, care tot a fost pomenită până acum. După cum povesteam și mai sus, aceasta se poate descărca gratuit, atât pentru iOS, cât și pentru cei care au Android. În aplicație vor fi actualizate mereu informațiile, așa încât nu o să ratezi nimic. Mai poți urmări și site-ul, dar și paginile de Facebook sau de Instagram, pentru a vedea update-uri din timpul festivalului. Dacă îți faci un program în aplicație, poți primi chiar notificare înainte de concerte, pentru situațiile în care te ia valul în timp ce descoperi festivalul. Așadar, aplicația e și ea un must.

Ce mai trebuie să știu?

Electric Castle este un festival care s-a angajat încă de la început în lupta pentru un mediu mai curat. Astfel, se urmărește reducerea deșeurilor de plastic și se oferă o atenție sporită la reciclarea deșeurilor. Ești încurajat să faci și tu acest lucru, în cadrul festivalului și nu numai. Anul acesta, dacă vei cheltui cel puțin 30 de lei la magazinul Lidl România (din Bonțida și Piața Unirii, Cluj), vei primi o traistă reutilizabilă pentru cumpărături. Deși vremea pare să se anunțe însorită, să nu uiți de echipamentul pentru ploaie, care a devenit celebru pentru EC. De asemenea, găsești aici câteva informații despre ce ai voie să aduci la festival și ce e interzis. Nu de alta, dar să nu zici că nu ți-am spus!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Electric Castle (@electriccastle)

Acum că știi de toate și te poți apuca să te pregătești serios pentru EC_Special by EC, are you ready? Urmează 10 zile de neuitat, de concerte și distracție. Pentru că anul acesta, după cum zice și motto-ul, suntem back to life, back to good memories, back to music and back to Electric Castle!

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!

Share This