În mișcarea actuală de creștere a copiilor, din ce în mai mult părinți aleg să achiziționeze sticle, tetine și accesorii de hrănire. Părinții au multe alegeri la dispoziție, deci poate deveni o provocare să știți ce să cumpărați și cum să curățați fiecare articol.
Nou-născuții și sugarii au un sistem imunitar subdezvoltat și trebuie să bea din biberoane igienizate. Aceștia sunt vulnerabili la infecțiile cu viruși, bacterii, paraziți și ciuperci, care pot duce la boli. Germenii pot crește rapid dacă se adaugă lapte matern sau lapte praf într-un biberon utilizat, care nu a fost curățat bine.
Când cumpărați prima dată biberoane, este important să le sterilizați cel puțin o dată, folosind un sterilizator de biberoane. După aceea, nu mai este necesar să le sterilizați de fiecare dată. Cu mulți ani în urmă, când alimentarea cu apă nu era destul de curată, articolele pentru bebeluși necesitau sterilizare. În zilele noastre, din fericire, aceasta nu mai este o problemă.
Spălarea temeinică a articolelor cu apă fierbinte și detergent este tot ceea ce este necesar pentru a îndepărta cei mai mulți germeni dăunători din biberoane. Dacă biberoanele și tetinele sunt etichetate că pot fi spălate în condiții de siguranță în mașina de spălat vase, aveți noroc – le puteți pune direct în mașină, folosind apă încălzită și un ciclu de uscare fierbinte pentru a le curăța. Asigurați-vă că dezmembrați biberoanele în timpul procesului de curățare. De asemenea, este important să vă spălați întotdeauna pe mâini înainte de a manipula sau folosi biberonul.
Există beneficii asociate cu sterilizarea mai frecventă a biberoanelor și accesoriilor?
Sterilizarea este un pas suplimentar care poate ajuta la distrugerea mai multor germeni decât curățarea tradițională. Oferă o protecție suplimentară împotriva germenilor, dar nu este necesară pentru sugarii sănătoși care au acces la surse de apă curată și au sisteme imunitare puternice.
Acestea fiind spuse, specialiștii afirmă că sterilizarea poate fi făcută cel puțin o dată pe zi. Există mai multe moduri recomandate de sterilizare a biberoanelor, inclusiv utilizarea apei clocotite, sterilizatoare pentru biberoane cu microunde sau sterilizatoare electrice cu abur. Nicio metodă nu este neapărat superioară celeilalte.
La fel ca apa clocotită, sterilizarea funcționează prin creșterea temperaturilor pentru a ucide bacteriile. Există mai multe tipuri diferite de sterilizatoare pentru biberoane disponibile pe piață, inclusiv sterilizatoare compatibile cu microundele. Cheia este să urmați instrucțiunile furnizate de producător. Asigurați-vă că biberoanele, tetinele și capacele sunt bine curățate înainte de a începe procesul de sterilizare.
Dacă nu puteți fierbe, aburi, folosi o mașină de spălat vase sau nu aveți apă curată, specialiștii menționează și utilizarea înălbitorului pentru a curăța biberoanele. Acest lucru se poate face prin prepararea unei soluții de 1 linguriță de înălbitor fără parfum la 16 căni de apă. Obiectele trebuie înmuiate cel puțin două minute și îndepărtate cu un clește curat. Orice înălbitor rămas se va descompune rapid în timpul procesului de uscare la aer și nu vă va afecta copilul.
Curățarea biberoanelor în timp ce călătoriți
Dacă călătoriți cu micuțul sau micuța dvs. și sunteți îngrijorat de accesul la detergent și apă curată fierbinte, poate fi mai bine să luați cu dvs. un sistem portabil de sterilizare, precum cele menționate mai sus. De asemenea, puteți fierbe biberoanele în mod tradițional, prin plasarea obiectelor dezasamblate într-o oală, acoperindu-le cu apă, aducând apa la punctul de fierbere și permițându-le să stea timp de cinci minute. Ca și în cazul oricărui sistem care implică apă sau abur fierbinte, păstrați obiectele departe de copii și asigurați-vă că manipulați lucrurile cu grijă, pentru a evita arsurile.
Se recomandă utilizarea unor bune practici de curățare pentru toate articolele pentru bebeluși. Acest lucru este recomandat de specialiști pentru primele trei luni de viață, dacă aveți un copil prematur sau dacă copilul dumneavoastră are un sistem imunitar slăbit. Sterilizarea zilnică a articolelor poate să nu fie necesară pentru copiii mai în vârstă și sănătoși. La vârsta de 1 an, specialiștii recomandă, de asemenea, înțărcarea copiilor de la biberoane și suzete și trecerea la o ceașcă sippy, care poate fi spălată și în mașinile de spălat vase și / sau apă fierbinte și detergent.