Târgul de Cariere revine la BT Arena, în 8-9 octombrie 2021, 
pentru a reanima piața clujeană a evenimentelor de recrutare

Home $ Știri Cluj $ Târgul de Cariere revine la BT Arena, în 8-9 octombrie 2021, 
pentru a reanima piața clujeană a evenimentelor de recrutare

by | Oct 5, 2021 | Știri Cluj

După startul celei de-a 30-a ediții a evenimentelor de recrutare și employer branding de la Brașov, Târgul de Cariere continuă inițiativa întâlnirilor față în față cu reprezentanții companiilor și ajunge la Cluj. Zilele de 8 și 9 octombrie reunesc fizic, dar și online, angajatorii activi din această perioadă, la BT Arena, de la 11:00 la 18:00.

Alegerea de a realiza o ediție hibridă, vine din dorința de a oferi vizitatorilor o experiență veritabilă, completă, pentru parcursul lor profesional. În aceste vremuri dominate de cele două curente, offline și online, Târgul de Cariere propune cu încredere o întâlnire mixtă, cu potențial atât pentru angajatori, cât și pentru cei care sunt în căutarea unui loc de muncă, capabilă să răspundă nevoii de atingere a obiectivelor participanților.

Aliniindu-se tendințelor internaționale actuale în domeniu, organizatorii au optat pentru o combinație care să contribuie cu informații prețioase din piața muncii, convinși fiind că ea nu poate decât să optimizeze vizibilitatea companiilor și să atragă mai mulți candidați.

Reprezentanții companiilor vor prezenta cele mai interesante oportunități profesionale și în emisiunea Târgul de Cariere Live Stream, vineri începând cu ora 11:30. Emisiunea va fi difuzată pe pagina targuldecariere.ro, dar și pe Youtube, Facebook și LinkedIn.

Două zile, două formule la Târgul de Cariere, online și offline, cu peste douăzeci de companii. Specialiști de la Take Off Labs, Michelin, MDPI, Zenitech, FME și alte companii de top, abia așteaptă să interacționeze cu tinerii aflați la început de carieră, public cu experiență în muncă, dar și cu candidații din categoria de vârstă 45+.

Emerson, Bosch România și alte zeci de companii vor fi prezente online cu sute de noi oportunități de carieră și așteaptă CV-urile candidaților interesați pe platforma targuldecariere.ro/cluj.

Sectoarele de activitate care vor putea fi abordate sunt cele de inginerie, automatizări, programare, resurse umane, achiziții, contabilitate, consultanță, operațiuni tehnice, mentenanță, administrativ, construcții, relații și suport clienți, iar paleta diversificată de joburi oferă vizitatorilor posibilitatea de a alege dintre: lucrător comercial, stivuitorist, electrician, excavatorist, recrutor, operator producție, sudor, inginer de proces, programatori în React, NodeJS, iOS, Java, testeri, contabil, analist economic, consultant achiziții, consultant IT, specialiști de suport și relații clienți, administrator de rețea și așa mai departe.

targul de cariere 2021

Și pentru că joburile remote pot fi considerate piesele de rezistență ale acestor timpuri, ele se regăsesc în oferta acestui sezon, cele mai multe venind dinspre zona IT.

Nu lipsesc din program nici stagiile de practică, studenții sau proaspăt absolvenții au acces la programe de formare și perfecționare, prin care își pot dezvolta abilități de relaționare și organizare, primii pași spre jobul de zi cu zi. Ei pot opta acum chiar și pentru internship from home.
Aplicarea la un job, în eveniment, este simplificată de aplicația Android/Apple Store – eJobs. Prin intermediul aplicației este introdus CV-ul electronic, care scurtează timpul necesar aplicării la doar câteva secunde. Participanții trebuie doar să-și descarce aplicația pe telefon și să acceseze din meniu contul meu unde vor găsi opțiunea „generează QR code – Târgul de Cariere”. Qr code-ul respectiv va fi scanat de către angajatori pentru a înregistra candidații interesați de joburile oferite.

În paralel, platforma națională Hai că joburi există! va integra atât evenimente online cu emisiuni moderate și difuzate din studioul Târgul de Cariere, cât și oportunități profesionale disponibile în diverse orașe, cu posibilitate de aplicare online până în 29 noiembrie. Apelând la puterea tehnologiei, participanții la Târgul de Cariere vor avea acces la: webinarii; prezentări ale companiilor aflate în proces de recrutare; listarea locurilor de muncă disponibile; discuții cu experți în diverse domenii profesionale; discuții directe pe chat cu recrutorii activi; suport virtual din partea organizatorului; aplicare rapidă la joburi.

Accesul la BT Arena (intrarea dinspre Cluj Arena) va fi organizată respectând normele de siguranță în vigoare, valabile în zilele evenimentului. Intrarea va fi condiționată de existența certificatului verde valid, care atestă vaccinarea sau trecerea prin boală în perioada cuprinsă între ziua 15 și ziua 180 de la data confirmării acesteia. Se va monitoriza atât numărul intrărilor și ieșirilor de la eveniment, cât și temperatura participanților la intrare. Purtarea măștii de protecție va fi obligatorie pe toată durata petrecută în spațiul evenimentului.

Târgul de Cariere a împlinit anul acesta 15 ani de activitate și este cea mai mare rețea de evenimente de carieră din Republica Moldova și România, reunind sute de angajatori și mii de candidați de două ori pe an, în sezonul de primăvară și cel de toamnă. Din 2006, de la primul eveniment și până în prezent, Târgul de Cariere a demonstrat că fiecare ediție este un moment oportun pentru o schimbare în bine, devenind, astfel, cea mai răspândită soluție de recrutare selectivă cu un rol esențial în formarea pozitivă a pieței muncii. Târgul de Cariere contribuie constant la dezvoltarea de competențe, descoperirea talentelor și a șanselor de angajare pentru acestea.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!