Unde poți face yoga, pilates și calisthenics?

Home $ Articole $ Unde poți face yoga, pilates și calisthenics?

by | Oct 5, 2021 | Articole, Sport

Articolul a fost revizuit în ianuarie 2024.

Oricât de greu ar fi de acceptat, zilele reci din perioada aceasta ne anunță că mai durează ceva-ceva până când trece iarna aceasta. Eu una mă bucur pe cât de mult posibil de fiecare zi cu temperaturi pozitive cu care ne păsuiește acest anotimp. Cu toate acestea, pot spune că simt dorul drumețiilor dese prin natură, a mersului la alergat sau a plimbărilor de la orice oră din zi și din seară. Nu că nu ar fi posibile și acum, atâta doar că vremea este mai pretențioasă.

Dacă sunt printre voi persoane care se întreabă, la rândul lor, ce se va alege de forma lor fizică în zilele cu frig, vânt sau ploi, astăzi vin cu o nouă sugestie pentru a face mișcare la căldură și, poate, pentru unii dintre voi, chiar de a încerca ceva nou: yoga, pilates și calisthenics.

Nu trebuie să fii mega instruit ca să mergi la yoga, pilates sau să faci exerciții de calisthenics. Desigur, acestea sunt câteva idei bune dacă vrei să-ți menții condiția fizică, dar sunt foarte potrivite și pentru a te dezmorți și relaxa în zilele mohorâte, în care nu prea îți vine să ieși la plimbare sau să alergi prin parc.

Aelium Balance este un studio micuț, călduros și primitor, care se mândrește cu antrenori foarte bine pregătiți. Ei sunt o echipă tânără și entuziastă de kinetoterapeuți din Cluj-Napoca cu studii superioare în domeniul recuperării medicale. Au înțeles rolul important al exercițiilor pilates în cultivarea sănătății fizice și mintale pentru orice persoană, iar efectul exercițiilor terapeutice asupra corpului, pe care le faci atunci când le treci pragul, este rapid și eficient. Astfel, într-un spațiu intim, ei îți oferă: pilates terapeutic (fie sub forma unor sesiuni 1 la 1, fie sesiuni semi-private, cu două persoane deodată), fizioterapie 1 la 1 și dry needling (un tratament medical ce utilizează ace foarte subțiri fără nicio substanță medicamentoasă). Fie că e vorba de condiții ale coloanei vertebrale (scolioză, cifoză, lordoză), dureri de spate, afecțiuni ortopedice, traumatice, reumatice, degenerative sau leziuni sportive, terapiile lor permit o recuperare sigură și adaptată nevoilor tale. Pe ei îi găsești pe strada Heltai Gaspar, nr. 72A, ap. 4 și, ca să-ți rezervi locul în avans, îi poți suna la numărul de telefon 0755 137 353.

 

 

 

Dacă nu ești deja un fan înrăit sau ești doar puțin curios, trebuie să știi că găsești cu ușurință cursuri pentru începători, asta dacă te sperie ceea ce presupun aceste exerciții. La IKWE yoga studio ai un program bogat, de unde poți alege dintr-o mulțime de cursuri în funcție de nivelul și de preferințele tale. Pilates, yoga & acupunctură, exerciții de respirație și de meditație, aerial yoga sau yoga & meditație sunt doar câteva dintre opțiunile studioului. Trebuie să-ți faci rezervarea din timp, pentru că fiecare clasă funcționează în grupuri mici de persoane. De aceea, e foarte important să ai rezervare sau să anunți în momentul în care vrei să renunți la ea cu cel puțin 24h înainte. Având în vedere că aceste ședințe se fac în număr restrâns, cred că yoga nu a fost niciodată mai plăcută și liniștitoare. Nu uita să verifici programul ca să-ți alegi sesiunea preferată.

 

 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Linda (@dreamylindayoga)

 

După câteva zile la birou, cu multe task-uri și responsabilități, o vizită la Ananya Yoga & Masaj Cluj este binevenită. Mai ales pentru că aici ai parte de pachete lunare pentru yoga și/sau masaj, ca să poți alege ceea ce ți se potrivește mai bine. Toate detaliile se regăsesc inclusiv pe pagina lor de Facebook. A practica yoga este foarte util atât pentru relaxare, dar și pentru inducerea stării de bine în tot organismul, inclusiv pentru creșterea imunității. Iar după puțină mișcare, un masaj relaxant cu pietre calde sună numai bine. Cred că și cei mai pretențioși vor găsi aici cel puțin o ședință de yoga care să le fie pe plac, fie că vorbim de hatha, aerial, yin, ashtanga, hot yoga sau meditație. Te-am indus în eroare? Cred că ar trebui să arunci un ochi pe site, unde toate practicile sunt explicate, așa încât să-ți poți da seama ce ți se potrivește mai bine. Nici în ceea ce privește opțiunile de masaj nu putem spune că nu ai de unde alege, fiindcă vei putea rezerva aici de la masajul clasic de relaxare, la cel cu pietre fierbinți și la masajul anticelulită sau balinez.

 

 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Giulia (@yogaflowdesign)

 

O altă opțiune unde poți merge la yoga este și Centrul Self Awakening. Cei de aici sunt orientați către dezvoltarea personală și spirituală, astfel că vei găsi mereu o listă lungă cu evenimente, workshopuri și proiecte la care poți merge pentru a-ți îmbunătăți starea de bine. Un prim pas în acest sens ar putea fi sesiunile de yoga, despre care am ales să vorbim astăzi. Acestea sunt împărțite în mai multe categorii, cum ar fi yoga antistres, pentru sănătatea spatelui, pentru imunitate, aerial sau exerciții pentru cei care stau mult la birou. În listă există chiar și opțiunea de a face yoga în cuplu. Iar dacă te tentează ideea să încerci ceva nou, dar nu reușești să-ți convingi prietenele să mergeți la centru, puteți alege varianta online. Faceți yoga din confortul casei și vă bucurați de exerciții care vă ajută la remodelarea corporală, dar și la vitalitate, flexibilitate sau bună dispoziție.

 

 

 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

O postare distribuită de Centrul Self Awakening (@centrul_self_awakening)

 

Rămânem tot în zona aceasta, doar că ne îndreptăm către ceva cu un ritm puțin mai intens: pilates! Și înainte de a strâmba din nas, trebuie să menționez că pilates-ul este foarte recomandat pentru durerile de spate sau pentru a-ți îndrepta postura. Aceste exerciții sunt foarte utile fiindcă acționează asupra musculaturii, pe care o întăresc. Pilates Cluj este foarte popular pentru antrenamentele pe care le au, dar și pentru că acestea vin cu oferte avantajoase, care să te atragă să mergi cât mai des. Antrenorii sunt mereu acolo ca să te ajute și să te motiveze, mai ales dacă întâmpini probleme sau nu ai mai făcut vreodată astfel de exerciții. Și vârstnicii sunt invitați, mai ales pentru că astfel de obiceiuri îi vor ajuta la flexibilitatea coloanei. Dacă optezi pentru un abonament cu 5 sau 10 ședințe, te poți bucura de tot mai multe oferte. Mai multe detalii despre prețuri și cum poți face rezervări, găsești aici.

 

 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Pilates Cluj (@pilates_cluj)

 

Și la Kabu Pilates Studio găsești abonamente lunare, prin care poți să economisești câțiva bănuți. Fie că alegi să mergi dimineața, înainte de a avea o zi plină sau seara, după ce vii de la birou, într-o atmosferă intimă și relaxantă, în care îți poți detensiona mușchii. Antrenamentele individuale de care ai parte aici îți permit să-ți lucrezi în tihnă și cu ajutorul unui specialist, zonele cu probleme. Chiar și femeile însărcinate pot merge la pilates, așa că nu mai ezita și rezervă-ți o ședință.

 

 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Kabu Pilates Studio (@kabu_pilates_studio)

 

La ShapeXpress Cluj-Napoca ai parte de o gamă foarte mare de servicii, printre care se numără și yoga, barre, softball, pilates, aerobic, gimnastică prenatală și multe altele care pot fi văzute pe îndelete aici. Aici durata unui antrenament de pilates este de 50 de minute și nu este deloc dificil, având un nivel de intensitate mic. Pentru a verifica programul săptămânal, te sfătuiesc să mergi aici, unde poți vedea și câte locuri mai sunt disponibile. Iar ca un mic pont, îți pot spune că e foarte de ajutor și pagina lor de Facebook, unde găsești foarte multe exerciții pe care le poți face acasă, fără prea mult efort și urmărindu-le virtual.

 

 

 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

O postare distribuită de Shape Xpress (@sxpcluj)

 

Mărim puțin ritmul și pentru că ne apropiem de final, dar și pentru că vin cele două recomandări unde poți merge pentru a face exerciții de calisthenics în Cluj. Prima dintre acestea este Studio Flow, unde poți face exerciții pentru creșterea masei musculare, antrenamente de forță și tonifiere, dar și core strength, fitness, yoga sau zumba. Cel mai important lucru este că te poți bucura de antrenamente personalizate, în funcție de nevoile și preferințele tale. Antrenorii te așteaptă, într-un cadru plăcut, pentru a-ți fi alături și pentru a te ghida către exercițiile potrivite pentru tine și corpul tău. Dacă încă nu te-am convins că Studio Flow merită o vizită, trebuie să știi că-i poți contacta pentru a le solicita o ședință gratuită, ca să te convingi de atmosfera primitoare de la ei. De asemenea, orarul cu antrenamentele de la acest studio se găsește chiar aici.

 

 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Studio Flow by T Gym (@studioflowcluj)

 

Iar ultima sugestie de pe ziua de astăzi este Origym Fitness Studio. Nu puteam să nu închei tot cu o sugestie foarte ofertantă, care să aibă servicii pe placul tuturor. Origym are programe și de fitness sau de get in shape, dar și antrenamente de stretching, body art, functional hiit, abs&butt, cu mentori pe măsură. Programul acestora, dar și detalii despre locurile de care dispune fiecare, se află aici. De altfel, dacă antrenamentele de grup nu sunt pe placul tău, alături de un mentor potrivit, te poți bucura de toate echipamentele de care sala dispune, și-ți poți urma propriul program în ritmul tău. Ca să-ți alung puțin gândul de la viitoarele calorii arse sau de la efortul, mai mic sau mai mare, care trebuie depus, îți pot spune că aici vei găsi inclusiv multe ședințe de masaj.

 

 

 

Take your time și găsește opțiunea cea mai potrivită pentru tine de a face mișcare și de a te relaxa. Dacă optezi pentru una (sau mai multe) dintre variantele de mai sus, dă-ne un semn și spune-ne cum a fost!

 

Unde poți face yoga, pilates și calisthenics în Cluj?

1. Aelium Balance
2. IKWE yoga studio
3. Ananya Yoga & Masaj Cluj
4. Centrul Self Awakenin
5. Pilates Cluj
6. Kabu Pilates Studio
7. ShapeXpress Cluj-Napoca
8. Studio Flow
9. Origym Fitness StudioUnde poți face yoga, pilates și calisthenics

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!