Cabane și pensiuni cu ciubăr sau jacuzzi la munte, aproape de Cluj

Home $ Articole $ Cabane și pensiuni cu ciubăr sau jacuzzi la munte, aproape de Cluj

by | Oct 21, 2021 | Articole, Ieși din oraș

Articolul a fost actualizat în decembrie 2023.

Luna decembrie este cea mai frumoasă parte a acestui anotimp pentru mine. Dacă și tu vrei să celebrezi mijlocul sezonului rece și crezi că merită să te plimbi prin natură și să vezi peisajele dintr-o nouă perspectivă, îmbrăcate în culori de iarnă, hai să completăm această experiență cum se cuvine și să rezervăm un weekend complet pentru o mică escapadă. Fie că preferi să pleci la doar câțiva kilometri de oraș sau, poate, puțin mai departe, noi îți propunem astăzi câteva opțiuni de cazare care au ciubăr sau jacuzzi și în care îți poți petrece câteva zile inedite, memorabile.

La aproximativ 75 de minute de condus din Cluj, vei ajunge într-un loc care, cu siguranță, îți va încânta puțin sufletul – Loc de Tihnă. Cred că acesta este un exemplu concret în care numele vorbește de la sine. Spațiul de cazare este într-o casă tradițională, din lemn, care dispune de 3 camere duble. Și membrul blănos al familiei este binevenit, fiindcă accesul cu animale de companie este permis. Aici vei găsi inclusiv Wi-Fi, ciubăr, loc de parcare, bucătărie și o curte largă, unde te poți relaxa în voie. Casa se închiriază integral pe durata a minim două nopți la prețul de aproximativ 1.000 lei/noapte și îți oferă o priveliște liniștitoare către munții Apuseni.

Tot aproape de Cluj se află și Pensiunea Mirabilandia, care are o capacitate de 42 de locuri dispuse în camere single, duble, triple sau de tip apartament. Aceasta este amplasată în Comuna Negreni, la aproape 1h și 40 de minute de oraș și reprezintă o variantă bună de cazare pentru un weekend, fie că este vorba de o ieșire în familie sau de una în cuplu. Pensiunea are multe facilități pentru cei mici, precum loc de joacă, teren de sport multifuncțional, piscină exterioară încălzită, dar și pentru cei mai mari: ciubăr/jacuzzi, piscină interioară, spațiu pentru grătar, saună uscată și saună umedă. Prețul camerelor pornește de la 270 lei, iar accesul la facilitățile menționate este de 80 lei/adult și 40 de lei pentru un copil de 3-12 ani. Avantajos este și pachetul cu acces la SPA și cazare inclusă care ajunge până la 600 lei/persoană pentru două nopți și prânz inclus. Dar ca să-ți poți face o idee mai clară, te sfătuiesc să accesezi site-ul lor, unde găsești toate prețurile și detaliile necesare care să te convingă să-ți faci rezervarea la ei.

Casa Dives – Transylvania este situată în Pianu de Sus, la 17 km de Alba Iulia. Pensiunea oferă o priveliște liniștitoare spre meleagurile zonei. Camerele de aici au o capacitate de 2 sau 4 persoane, iar în cazul familiilor care au copii mici, se pot adăuga paturi suplimentare. Trebuie să menționez faptul că ai posibilitatea de a achita cu vouchere de vacanță, așa că nu ar fi rău să profiți de o ieșire la munte. Pensiunea dispune de piscină exterioară, ciubăr și oferă inclusiv sesiuni de masaj de relaxare. Pentru toate aceste beneficii poți plăti și cu tichete de vacanță, dar cel mai bine ar fi să iei direct legatura cu cei de la Casa Dives – Transylvania. Restaurantul este unul care te va încânta prin bucate savuroase și tradiționale. Dacă te-am convins deja, îți sugerez să te grăbești cu rezervarea. O poți face aici.

Cosama Village se află într-un parc dendrologic din Sighișoara și oferă o panoramă frumoasă asupra cetății. După cum poți ghici și din nume, aici vei găsi mai multe variante unde poți înnopta, deoarece satul e format din mai multe căsuțe din lemn, iar fiecare dintre acestea are câteva elemente aparte. Fie că îți dorești o căsuță cu vedere spre fagii bătrâni, fie spre pinii care te încântă cu mirosul lor proaspăt, ori îți dorești o variantă mai intimă și cochetă, în toate vei avea o chicinetă, în care îți vei putea prepara rapid o gustare în diminețile reci de iarnă. La Cosama Village vei găsi liniște din plin, dar și posibilitatea de a te relaxa la saună de exterior sau în ciubăr. În ceea ce privește prețurile, îți putem spune că încep de la 100 euro/noapte/căsuță și că, deși capacitatea este de maxim 2 adulți/căsuță, unele dintre ele cuprind, pe lângă dormitor, și o nișă confortabilă pentru somnul copiilor. Poți vedea toate aceste detalii chiar aici.

Continuăm cu o altă propunere pe care v-am mai prezentat-o și cu altă ocazie, Casa Gold. Te va transpune în cu totul alt timp, cam cât să-ți dai seama cum trăiau bunicii tăi. Această opțiune are camere duble și poți opta inclusiv pentru a închiria pensiunea completă, ceea ce înseamnă 10 locuri de cazare, dispuse în două clădiri separate, două case tradiționale reconstituite, astfel încât poți avea parte de o atmosferă intimă și confortabilă. Deși nu există un restaurant în adevăratul sens al cuvântului, gospodarii proprietății îți pot pregăti bunătățuri preparate din ingrediente locale, la cerere. Ciubărul este de neratat. Prețul unei camere duble este 285 lei, iar copiii cu vârsta de până la 6 ani beneficiază de gratuitate, iar mai multe detalii se găsesc aici. Eu zic că reprezintă o variantă pe care trebuie să o salvezi și căreia trebuie să-i treci pragul pentru a te bucura de minunăția zonei.

O opțiune de cazare în care se regăsește stilul rustic îmbinat cu tot confortul unei locuințe moderne este Casa Trappold, o veche casă săsească, restaurată cu drag, pentru ca tu să poți explora inima Transilvaniei. În vecinătatea pensiunii se află biserica fortificată din satul Apold, pe care e musai să o vizitezi dacă alegi să-ți reîncarci bateriile în acest sat aparte. Poți închiria direct de la Casa Trappold o bicicletă ca să-l explorezi mai bine. Îți recomand să vizitezi și satele din împrejurimi și, desigur, Sighișoara. Pentru reîncărcat bateriile și relaxare la pensiune poți alege sauna exterioară, ciubărul sau un moment de tihnă lângă șemineu. Tariful unei camere pentru două persoane începe de la 330 lei/noapte, iar pensiunea dispune și de un hambar, aranjat ca la carte, unde-ți poți organiza cele mai importante evenimente din viața ta. Așa că dacă ai de gând să planifici ceva pentru la vară, eu îți propun să vii în recunoaștere, să te îndrăgostești de sat și de Casa Trappold, iar mai apoi să te convingi că merită să tot vii aici.

Mă opresc aici, mai ales pentru că deja e dificil de ales o singură opțiune din cele de mai sus. Aștept povești de la voi, să-mi spuneți ce pensiune sau cabană ați ales ca să vă bucurați de o baie caldă în ciubăr!

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!