3 localuri recent deschise în Cluj: Mitzu Coffee Shop, Zaki Oriental Restaurant și The Brewhouse

Home $ Articole $ 3 localuri recent deschise în Cluj: Mitzu Coffee Shop, Zaki Oriental Restaurant și The Brewhouse

by | Nov 17, 2021 | Articole, Localuri noi

Ne-am început săptămâna cu un tur scurt al câtorva localuri recent deschise în Cluj și astfel am reușit să creăm o experiență întreagă de care să vă bucurați pe parcursul unei zile. Putem începe cu o cafea bună des de dimineață, iar mai apoi să continuăm cu un prânz delicios, iar seara să ne delectăm papilele gustative cu o bere bună, înainte de închiderea localurilor. Așa că indiferent dacă ai o zi întreagă pe care să o umpli cu câteva ieșiri, sau doar vrei să te bucuri de o atmosferă primitoare înainte sau după muncă, locurile pe care urmează să le prezentăm se potrivesc la fix.

Prima oprire am făcut-o dimineața, la Mitzu Coffee Shop. Conceptul localului a apărut în anul 2017 la București, la inițiativa Flavours Group (știți voi, cei care au deschis și Stradale). Pe lângă cafea, au o gamă largă de deserturi home-made, cum ar fi brownies, cookies sau carrot cake, toate făcute după rețete proprii, iar dacă vrei să optezi pentru ceva sărat, sunt și câteva tipuri de sandwich-uri dintre care poți alege. Cu toate astea, primul aspect care ne-a atras atenția a fost denumirea localului și am fost tare curioși să vedem de unde provine. Am aflat că este de fapt porecla bunicii creatorului, căreia lumea îi spunea Mitzu și care este inventatoarea prăjiturii casei, cea care-i poartă numele.

Locația am găsit-o ușor, pentru că apare bine poziționată pe maps. Ea se află în spatele The Office, foarte aproape de Canalul Morii. Primul impact pentru noi l-a avut design-ul din interior, pentru că încă de la intrare parcă am simțit că pășim într-un loc în afara Clujului. Stilul este unul modern, cu accent pe lumini și culori vibrante, iar plantele pe care le vezi în orice colț te-ai uita, creează o atmosferă exotică și îți dau energie. În ceea ce privește băuturile, găsim clasicele preparate, cum sunt espresso, cappuccino sau flat white sau cele din fructe, ca fresh-ul sau limonada. A fost o surpriză plăcută faptul că au propriul lor blend de cafea, „Mitzu Blend”, cu origini în America de Sud și Africa de Sud, astfel încât gustul preparatelor lor să fie unul recognoscibil. Am testat și noi blend-ul într-un Flat White și a fost fix ce trebuie. Se spune că într-o cafea bună nu e nevoie să adaugi zahăr, iar cea de la Mitzu sigur se încadrează aici. Cu un croissant călduț lângă, a fost modul perfect de a ne începe dimineața.

După-amiaza ne-a prins în Piața Muzeului, la Zaki Oriental Restaurant. Ne-a fost destul de greu să găsim locația, deoarece se află la parterul unui hotel, iar sigla restaurantului de pe exteriorul clădirii nu este foarte vizibilă, pentru a observa că este și altceva acolo în afara hotelului. Încă de la intrare atmosfera ni s-a părut puțin sobră, probabil și din cauza faptului că nu era nimeni prin preajmă când am ajuns. Designul locației este unul elegant, cu accente orientale subtile, însă care reușesc să ne ducă cu gândul în acea parte a lumii.

În ceea ce privește meniul, chiar dacă nu auzisem până atunci de o mare parte dintre preparate, toate păreau interesante și cu siguranță vom mai merge pentru a le încerca. Un alt aspect care ne-a atras atenția a fost faptul că nu există băuturi alcoolice în meniu, fiind un mare plus pentru specificul restaurantului. De data aceasta noi am început cu un ceai negru cu lapte, iar mai apoi am trecut direct la desert, fiind mari fani a tot ce se încadrează în categoria de dulce. Am ales desertul casei, Zaki, un blat din fistic și alune, cu o cremă lăptoasă deasupra. Textura a fost interesantă, diferită de alte deserturi, iar gustul a fost surprinzător de bun, o combinație foarte reușită între dulce și fresh. Cu siguranță o vom mai comanda când mai ajungem pe aici. O astfel de prăjitură a costat 15 lei, însă majoritatea prețurilor sunt medii, undeva în jurul sumei de 20-30 de lei.

Ziua pentru noi s-a încheiat la The Brewhouse, un loc pe care l-am vizitat deja de prea multe ori. Se află foarte aproape de Centru, la doar două minute de mers pe jos de Piața Unirii. Localul este unul destul de mic, însă dispune de două terase, una exterioară și una interioară, cea de-a doua fiind încălzită pe timp de iarnă. Chiar și așa, atmosfera este una super primitoare. Încă de prima dată când am trecut pe aici, aveam senzația că intrăm în casa unui prieten. Foarte fain e și faptul că au atât de multe sortimente de bere dintre care să alegi, încât poți să petreci toată seara numai citind meniul. Însă dacă nu poți să te hotărăști, barmanul cu siguranță te va ajuta, la fel cum s-a întâmplat și în cazul nostru.

Am gustat 6 tipuri de beri până să alegem două. Prima aleasă a fost Abanos, de la Musai Brewery, o bere neagră cu un gust puternic „de Crăciun”, iar cea de-a doua a fost o IPA de la Blackout Brewing, cu aromă florală foarte puternică, ambele la draught. Ne-au cucerit încă de la prima înghițitură. În funcție de bere, prețurile diferă mult, însă majoritatea costă puțin peste media din Cluj. Chiar și așa, după ce veți încerca berile lor craft, o să vedeți că gustul și aroma lor merită fiecare bănuț. Servirea se face la bar, însă interacțiunea cu barmanul a fost de fiecare dată una dintre părțile preferate ale serii. Se observă pasiunea sa pentru bere în orice moment și reușește să ne transmită și nouă entuziasmul pe care-l emană.

Fiecare dintre aceste trei locații a avut măcar câte un element care ne-a surprins plăcut și care ne motivează să revenim. Fie că vorbim despre aroma blend-ului de cafea Mitzu, gustul nemaiîntâlnit al unui desert marca Zaki sau atmosfera mega primitoare de la The Brewhouse, toate merită vizitate măcar odată, pentru a avea parte de o experiență autentică.

Pe lista de Localuri Noi avem deja notate încă 3-4 opțiuni pe care le testăm în perioada următoare. Tu ce loc nou ai descoperit recent?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!