Ce trebuie să știți înainte de a cumpăra o tigaie Tefal

by | Dec 7, 2021 | Diverse

Tefal (cunoscută și ca T-fal în Statele Unite) este compania căreia trebuie să-i mulțumim pentru ustensilele de gătit antiaderente. În 1954, fondatorul său a fost prima persoană care a acoperit o tigaie cu teflon după ce a văzut utilitatea acestuia pe uneltele sale de pescuit. În mod clar, noțiunea de ustensile de gătit antiaderente a rămas – nu și suprafața sa de gătit.

Acest articol este menit să vă răspundă la principalele întrebări despre unul dintre cele mai cunoscute produse antiaderente și ceramice de pe piață: o tigaie Tefal. În această postare, mă voi ocupa de Tefal (sau T-fal, în funcție de locul în care locuiți). Ne-am documentat destul de mult cu privire la cele mai frecvente întrebări pe care oamenii le pun despre produsele acestei mărci.

Din ce sunt fabricate vasele de gătit Tefal?

Tefal este o companie franceză care produce vase de gătit, ustensile de bucătărie și aparate de gătit. Mai presus de toate, este cunoscută pentru o tigaie Tefal antiaderentă și, în ultimii ani, și-a extins liniile de produse pentru a include tigăi ceramice.

Tigăile Tefal sunt cunoscute mai ales pentru thermo-spot-ul patentat de companie, un indicator parțial roșu în centrul suprafeței de gătit care devine roșu complet pentru a vă semnala când tigaia este suficient de fierbinte pentru a găti.

Vasele de gătit de la Tefal constau dintr-un corp metalic – de obicei aluminiu, aluminiu anodizat dur sau oțel inoxidabil – acoperit cu o peliculă ceramică sau antiaderentă. În funcție de linia de produse și de modelul de tigaie Tefal, mânerele pot fi realizate din oțel inoxidabil, oțel inoxidabil acoperit cu silicon, bachelită pură sau bachelită cu margini. Unele mânere sunt nituite; altele sunt fixate cu șuruburi; altele sunt detașabile (și înlocuibile).

Învelișul ceramic este realizat din nisip, cunoscut și sub numele de silice sau dioxid de siliciu, care este pulverizat pe vasul de gătit prin intermediul unui proces sol-gel și copt la temperaturi ridicate, astfel încât să fuzioneze cu corpul metalic.

Învelișul antiaderent este realizat din politetrafluoretilenă (PTFE), un material stabil, inert și nereactiv pe care majoritatea bucătarilor casnici îl cunosc sub numele de Teflon (denumirea comercială a produsului chimic aparținând companiei care l-a descoperit în anii 1940).

Practic, Teflon și PTFE sunt doi termeni pentru același lucru. Unul este o marcă comercială și o marcă înregistrată, celălalt este un nume științific. Numai The Chemours Company, o divizie a DuPont, poate produce Teflon, în timp ce orice companie chimică poate produce PTFE (și îi poate da un alt nume de marcă).
Când s-a descoperit că acidul perfluorooctanoic (PFOA), o substanță chimică folosită în mod obișnuit la producerea de acoperiri PFTE, era potențial dăunătoare pentru sănătatea umană, Tefal a fost una dintre primele companii care a încetat să o mai folosească.

Unde găsiți numărul de model al unei tigăi Tefal?

Pentru a finaliza înregistrarea garanției Tefal, trebuie să introduceți numărul de model al tigăii dvs. și codul universal al produsului (UPC) pe site-ul web al companiei. Numărul de model ar trebui să se afle pe cutia în care a fost expediat vasul dvs. de gătit, iar UPC ar trebui să fie imprimat pe etichetă, sub codul de bare.

Dacă intenționați să aruncați ambalajul tigăii la scurt timp după ce ați desfăcut-o (așa cum fac majoritatea oamenilor), fotografiați mai întâi cu telefonul numărul de model și numărul UPC.

Cum se condimentează o tigaie Tefal (T-fal)?

Nu este nevoie să condimentați vasele de gătit din ceramică (de fapt, poate fi în detrimentul proprietăților sale antiaderente). Cu toate acestea, este o idee bună să vă condimentați tigaia antiaderentă Tefal, înainte de a o folosi pentru prima dată.Este, de asemenea, un lucru pe care compania îl recomandă în ghidul său de utilizare și îngrijire, precum și pe canalul său de YouTube .

Pentru a vă condimenta o tigaie grill, normală sau o oală antiaderentă Tefal, curățați-o manual cu apă cu săpun și uscați-o. Pe aragaz, încălziți tigaia la foc mic timp de 30 de secunde, luați-o de pe foc și ungeți suprafața de gătit cu 1 lingură de ulei de gătit folosind un prosop de hârtie.

Teoretic, puteți folosi orice ulei de gătit. Cu toate acestea, vă recomandăm să optați pentru unul cu un punct de fum ridicat, cum ar fi uleiul de avocado, uleiul de tărâțe de orez, uleiul de șofrănel, uleiul de soia sau uleiul de porumb.

Tags: (p)

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!

Share This