Cum să cumpărați pantofii și ghete pentru copii

Home $ Diverse $ Cum să cumpărați pantofii și ghete pentru copii

by | Jan 21, 2022 | Diverse

Ca adulți, ne putem da seama în general dacă o pereche de pantofi este confortabilă sau nu, dar copiii au adesea probleme în a exprima acest lucru.  Dacă îi întrebați cum se simte o pereche de ghete de băieți, ei vor spune în general, spre consternarea părintelui, „Nu știu”.  Sau, și mai rău, copilul este prea mic pentru a vă spune ceva.

Există o serie de criterii de potrivire și dimensionare a pantofilor pe care ar trebui să le respectăm cu toții și care sunt deosebit de importante pentru copii. Atunci când cumpărăm pantofi, ghete de băieți sau ghete de fete sau orice încălțăminte pentru copii trebuie să luăm în considerare construcția și materialele încălțămintei, tipul de talpă exterioară, tipul de închidere, funcția încălțămintei pentru anumite activități, elementele de susținere ale încălțămintei și, cel mai important, potrivirea.

În timpul sezonului de reîntoarcere la școală și pe tot parcursul anului, una dintre cele mai importante achiziții de pe lista de cumpărături a oricărui părinte ar trebui să fie o pereche de pantofi sau ghete de băieți sau fete, potriviți corespunzător pentru copilul lor. Pentru mulți părinți, cumpărarea de încălțăminte poate părea ușoară, dar trebuie luați în considerare mai mulți factori importanți:

  • Picioarele copiilor se schimbă odată cu vârsta.  Mărimile pantofilor și ale șosetelor se pot schimba la fiecare câteva luni, pe măsură ce picioarele copilului cresc.
  • Pantofii care nu se potrivesc corect pot agrava picioarele.  Măsurați întotdeauna picioarele unui copil înainte de a cumpăra pantofi sau ghete de băieți sau fete și urmăriți semnele de iritare.
  • Nu dați niciodată mai departe încălțămintea. Doar pentru că o mărime de încălțăminte se potrivește confortabil unui copil, nu înseamnă că se va potrivi la fel și altuia. De asemenea, schimbul de încălțăminte poate răspândi boli precum ciuperca unghiilor.
  • Examinați tocurile. Copiii pot să uzeze tocurile pantofilor mai repede decât pantofii înșiși. Uzura inegală a tocurilor poate indica o problemă a piciorului care ar trebui verificată de un ortoped sau de un pedodontolog.
  • Duceți-vă copilul la cumpărături de încălțăminte. Fiecare pereche de pantofi sau ghete de fete sau băieți se potrivește diferit. Dacă îi permiteți copilului să aibă un cuvânt de spus în procesul de cumpărare a pantofilor, veți promova obiceiuri sănătoase pentru picioare pe viitor.
  • Cumpărați întotdeauna pentru piciorul mai mare. Picioarele au rareori exact aceeași mărime.
  • Cumpărați pantofi care nu au nevoie de o perioadă de „rodaj”. Pantofii ar trebui să fie confortabili imediat. De asemenea, asigurați-vă că copilul dumneavoastră încearcă pantofii cu șosete sau colanți, dacă așa vor fi purtați.

 

Teste de potrivire pentru pantofii pentru copii

Cu copilul așezat, trageți ferm de călcâiul pantofului pentru a vă asigura că „alunecarea călcâiului” este minimă.

Asigurați-vă că forma pantofului se potrivește și se potrivește cu forma piciorului. Pantoful trebuie să fie suficient de lat și de adânc. Dacă puteți vedea conturul piciorului copilului apăsând pe pantof, probabil că pantoful nu este potrivit. Simțiți dacă există o presiune excesivă pe degetul mic atunci când copilul stă în picioare. Vârful piciorului (partea cea mai largă chiar înainte de începerea degetelor) ar trebui să se potrivească confortabil în partea cea mai largă a pantofului.

Verificarea lățimii

Pentru a verifica lățimea, ar trebui să puteți strânge puțin din materialul pantofului pe părțile laterale și trecând ferm degetul peste partea din față a pantofului.

Asigurați-vă că există suficientă adâncime trăgând cu degetul mare peste partea superioară a pantofului. Ar trebui să simțiți o mică ondulație, dar nu o pliere sau o încrețitură mare. Nu uitați, prea multe pliuri înseamnă prea multă adâncime.

Simțiți degetul cel mai lung. Este posibil ca uneori acesta să nu fie degetul mare. Dacă nu puteți simți degetele de la picioare, rugați copilul să le miște pentru dumneavoastră. Pentru încălțămintea pentru sugari, lățimea degetului mic de la degetul cel mare până la partea din față a pantofului trebuie să fie suficient de mare. Pentru încălțămintea pentru copii, lățimea degetului arătător de la degetul cel mare până la partea din față a pantofului.

Pentru pantofii pentru adolescenți, lățimea degetului mare de la cel mai mare deget de la picior până în fața pantofului este de un deget mare. Copilul ar trebui să stea în picioare pentru a se asigura că degetele de la picioare sunt plate și că piciorul are o întindere naturală.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!