Cum alegi aparatul dentar potrivit pentru tine

Home $ Diverse $ Cum alegi aparatul dentar potrivit pentru tine

by | Jan 31, 2022 | Diverse

5 tipuri de aparate dentare disponibile în clinici

Fiecare dintre noi ne dorim un zâmbet perfect și de invidiat. Standardele noastre cu privire la aspectul danturii a crescut extrem de mult în ultimul deceniu, odată cu dezvoltarea internetului. Din acest motiv, multe persoane apelează la metode prin care să își corecteze imperfecțiunile danturii.

Dacă și tu faci parte din această categorie și ai luat decizia de a apela la un aparat dentar, cu siguranță te întrebi câte feluri de astfel de dispozitive există și cum anume îl alegi pe cel potrivit pentru tine. În cele ce urmează, descoperă particularitățile fiecărui tip de corecție dentară pentru a-ți fi mai ușor să alegi varianta perfectă pentru tine.

Tipuri de aparat dentar

1. Aparat dentar metalic – timp de acțiune: între 6 luni și 2 ani sau mai mult

Acesta este primul aparat dentar fix care a fost inventat. Cei mai mulți pacienți aleg acest tip de corecție datorită costurilor reduse pe care acesta le are și datorită faptului că se lucrează ușor cu el.

Acțiunea acestui tip de aparat constă în presiunea controlată asupra dinților pentru o perioadă mai îndelungată de timp, pentru ca aceștia să se deplaseze în direcția dorită.

Dezavantajele acestui tip de tratament sunt disconfortul pe care îl poate creea și faptul că este mai vizibil.

2. Aparat dentar safir – durata tratamentului: între 1 an și 6 luni și 2 ani sau mai mult

Acest tip de dispozitiv este o alternativă mai estetică a aparatului metalic. Este mai popular în rândul adulților, datorită faptului că poate să treacă aproape neobservat.

Principiile de funcționare sunt la fel ca și în cazul aparatului metalic. Dezavantajele acestuia sunt prețul care e mai ridicat și faptul că periajul dinților este obligatoriu după fiecare masă.

3. Aparat dentar Damon – durata tratamentului: până la 6 luni

Aparatul autoligaturant Damon oferă cel mai înalt grad de calitate și de precizie. Avantajul acestuia este timpul semnificativ mai scurt în care se face corecția. Este mai costisitor decât cele menționate anterior, motiv pentru care nu se găsește la multe clinici de stomatologie generala și ortodonție. Așadar, dacă te decizi să optezi pentru acest tip de aparat, asigură-te că alegi o clinică unde acesta este disponibil.

4. Invisalign

Aparatul Invisalign tratează doar o serie de probleme legate de îndreptarea dinților, cel mai adesea cele de natură ușoară. Este un aparat detașabil, invizibil și foarte confortabil. Asemenea aparatului dentar Damon, este destul de costisitor și se găsește doar în câteva dintre clinicile de ortodonție și stomatologie generală din țară.

Alege clinica de stomatologie atent

Nu doar alegerea dispozitivului de corecție potrivit este importantă, ci și specialistul de stomatologie. Vrei ca de zâmbetul tău să se ocupe un dentist profesionist, care să te poată ajuta atât pe partea de ortodonție, cât și cu serviciile care țin de stomatologie generală, precum profilaxia.

Documentează-te foarte bine, decide-te în mare cam ce fel de aparat dentar îți dorești și alege cu atenție o clinică stomatologică care să te îndrume mai departe.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!