Tiny houses pe care le poți închiria în apropierea Clujului

Home $ Articole $ Tiny houses pe care le poți închiria în apropierea Clujului

by | Jan 31, 2022 | Articole, Ieși din oraș

Dacă ai fi întrebat pe cineva acum câțiva ani dacă i-ar face plăcere să petreacă o vacanță la munte într-o căsuță de maxim 37 de metri pătrați, cel mai probabil ai fi primit un răspuns negativ. Cu atât mai mult să locuiască într-una.

Astăzi, interesul oamenilor se îndreaptă tot mai mult înspre minimalism, iar conceptul de “tiny house” devine foarte popular când vorbim despre o vacanță sau un weekend departe de agitația orașului.

În esență, tiny houses sunt un concept arhitectural și social care promovează micșorarea și simplificarea spațiilor de locuit pentru a trăi cu mai puțin. Acest curent susține o viață în stil minimalist, lipsită de dezordine și haos.

Vestea bună este că nu trebuie să deții un tiny house pentru a încerca acest stil de viață. Dacă te atrage ideea de a locui într-o căsuță de acest fel, acum ai posibilitatea să închiriezi un tiny house în apropierea Clujului.

Când a apărut conceptul de “tiny house” în România?

Pornit în America, curentul tiny house-urilor a depășit rapid granițele și a ajuns în Australia, Canada, Franța, Germania, Noua Zeelandă, Spania, Suedia, Regatul Unit și Brazilia. Desigur, în fiecare țară legislația diferă și există criterii bine definite de locul unde poți amplasa căsuțele și alte detalii administrative. În România, în jurul anului 2018, apar primele tiny houses. Surprinzător sau nu, numărul românilor care locuiesc în tiny houses a crescut de atunci.

De ce să închiriezi un tiny house?

Există două motive principale pentru care să închiriezi un tiny house. Primul, dacă te intrigă ideea de a locui într-o astfel de căsuță, dar nu ești încă sigur că acest stil de viață este pentru tine. Este o schimbare majoră să locuiești permanent într-un tiny house și implică anumite costuri, pe care închirierea unui tiny house nu. Este comod, rapid și este o experiență unică să petreci câteva zile într-un tiny house.

Al doilea motiv pentru care să închiriezi un tiny house este pentru a ieși din zona de confort și să experimentezi viața în miniatură. La propriu, totul este mai mic și compact într-un tiny house. Și, cum de cele mai multe ori aceste căsuțe sunt în cele mai frumoase zone din natură, vei avea parte de un peisaj spectaculos.

4 tiny houses pe care le poți închiria în apropierea Clujului

Pentru următorul weekend departe de oraș sau pentru când vei dori să te deconectezi, îți recomandăm să închiriezi un tiny house. În funcție de timpul tău, poți alege unul la o distanță mai mică sau mai mare de Cluj. Noi ți-am pregătit o listă cu patru tiny houses pe care le poți închiria în apropierea Clujului.

Tiny Transylvania

Tiny Transylvania este poate cel mai potrivit loc pentru a te deconecta de tumultul vieții cotidiene și a te conecta cu natura. Fiind atât de aproape de Cluj, la doar 13 km, Tiny Transylvania este locul potrivit dacă dorești să experimentezi viața într-un tiny house.

Mai mult decât atât, cei de la Tiny Transylvania au trei tiny houses din care poți să alegi: Tiny Elizabeth, Tiny Transylvania și Tiny Valentina. Fiecare dintre cele trei căsuțe îți oferă o experiență diferită și toate îți prezintă liniștea vieții simple, aproape de natură.

Un weekend petrecut la Tiny Transylvania în pădurea Făget este completat de numeroase activități pe care le poți face. Printre acestea se numără un circuit mountain bike în Micești unde vei avea parte de peisaje minunate spre satul Micești. Traseul pornește de la Tiny Transylvania înspre satul Micești, iar mai apoi vei ajunge la Lacul Micești. Pe parcurs poți admira lacurile de la Mărtinești, Cheile Turzii și, în zilele senine, crestele din munții Apuseni.

Prețurile pentru cele trei căsuțe diferă în funcție de perioada aleasă. Tiny Transylvania este un loc pet friendly, cu acces gratuit la internet, parcare gratuită, iar pentru activitățile propuse ai posibilitatea de a închiria biciclete.

Pentru a descoperi povestea Tiny Transylvania poți intra aici și vei găsi toate detaliile necesare pentru a rezerva una dintre căsuțe.

tiny transylvania 2

Unique Tiny House by the river

Un loc cu adevărat unic, cum i-o spune și numele de altfel, este Unique Tiny House by the river. În județul Bihor, aflat pe malul Crișului Repede, acest tiny house este parcă scos dintr-o poveste. Este locul perfect pentru a te relaxa singur sau alături de cei dragi, căsuța având capacitatea de a găzdui patru oaspeți.

Căsuța de pe malul lacului, pe lângă priveliștea superbă, îți oferă internet gratuit, parcare gratuită, bucătărie, o curte privată în spatele locuinței, cadă cu hidromasaj și un spațiu amenajat pentru grătar. Prețurile pornesc de la aproximativ 600 de lei pe noapte, plus taxele aferente pentru servicii, iar durata minimă pentru închiriere este de două nopți.

Unique Tiny House by the river este pe Airbnb, unde poți afla mai multe detalii, poți vedea poze cu minunata locație și să rezervi căsuța.

tiny house by the river

Tiny Lake House

Tot aproape de apă și în mijlocul naturii este Tiny Lake House. Situat pe malul unei bălți private de pescuit și având o terasă deasupra apei, acest tiny house are o priveliște extraordinară și este căsuța ideală pentru pasionații de pescuit.

Căsuța de la Vadu Crișului are parcare gratuită, internet gratuit, cadă, aer condiționat, șemineu și o priveliște impresionantă a lacului. Prețul pentru o noapte la TIny Lake House este de aproximativ 230 de lei plus taxa pentru servicii.

Tiny Lake House este în județul Bihor, la jumătatea distanței dintre Cluj și Oradea. Un weekend prelungit va fi oportunitatea perfectă pentru a descoperi această căsuță deasupra lacului. Căsuța o găsești pe Airbnb.

tiny lake house

Tiny house on wheels

Situată într-o oază verde infinită, acest tiny house îți oferă oportunitatea să descoperi viața în miniatură, pe roți. Având un spațiu de locuit de doar 20 de metri pătrați, această căsuță te va provoca să vezi totul dintr-o altă perspectivă. O adevărată experiență despre minimalism și dragoste față de natură, Tiny house on wheels este pentru cei care își doresc cu adevărat să iasă din zona lor de confort.

Tiny house on wheels se află la o distanță puțin mai mare față de Cluj, fiind în Gura râului, județul Sibiu, dar merită fiecare kilometru în plus pentru a descoperi această bijuterie arhitecturală din inima unei livezi vechi de cireși și meri.

Căsuța pe roți are acces la lac, parcare gratuită, mașină de spălat, uscător de păr, bucătărie, frigider, curte, cărți și jucării pentru copii și este pet friendly. Prețul pentru o noapte este aproximativ 485 de lei plus taxele aferente pentru servicii și curățenie.

Pentru a afla mai multe detalii sau pentru a rezerva căsuța din livadă, intră aici.

tiny house on wheels

Tiny houses sau cum să experimentezi minimalismul
Reconectează-te cu natura și renunță la agitația vieții cotidiene măcar pentru câteva zile. Închiriază un tiny house și descoperă un alt stil de viață: mai simplu, mai liniștit, mai sincer.

Tu ce tiny house ai încercat până acum și ne recomanzi să-l adăugăm în articol?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!