De Valentine’s Day, “MI-E DOR DE TINE” se aprinde în Capitala Americii

Home $ Știri Cluj $ De Valentine’s Day, “MI-E DOR DE TINE” se aprinde în Capitala Americii

by | Feb 14, 2022 | Știri Cluj

Instalația de lumină “MI-E DOR DE TINE”, dedicată românilor plecați departe de casă, se aprinde astăzi, de Ziua Îndrăgostiților chiar în capitala Statelor Unite ale Americii, la aproximativ 2 kilometri distanță față de Casa Albă.

Instalația va putea vizitată de toți românii din zona Greater D.C. Area până pe 31 martie 2022.
Dincolo de semnificația Zilei Îndrăgostiților, ziua în care această instalație își face debutul în capitala americană, mesajul pe care instalația luminoasă “MI-E DOR DE TINE” îl aduce este unul de regăsire, reîntâlnire și dialog cu cei dragi, lucruri extrem de importante în aceste momente.

Zona în care expoziția are loc, The Wharf este o zonă efervescentă, situată în apropierea tuturor atracțiilor principale din Washington D.C., la aproximativ 2 kilometri distanță de Casa Albă sau 1,2 kilometri de Capitoliul American. În plus, în zonă se află Aeroportul Național Ronald Reagan Washington D.C., instalația putând fi observată de pasagerii curselor care aterizează / decolează de aici.

Lumina, ca de fiecare dată, conectează, iar cuvintele transmit un mesaj extrem de puternic. “MI-E DOR DE TINE” e mesajul care apelează de fiecare dată la valori de bază pe care le purtăm în noi peste tot în lume. După Londra în noiembrie 2019 și Chicago în 2021, expoziții care s-au bucurat fiecare de câteva mii de participanți și zeci de mii de reacții pe platformele sociale, iată că acum a venit momentul în care instalația ajunge aproape de Casa Albă.

MI-E DOR DE TINE întruchipează un demers sincer și simplu, care capătă ecou și credibilitate ori de câte ori ajunge în fața publicului care are nevoie de el. După experiența fascinantă din Chicago, am fost contactați de români din alte orașe americane care și-au dorit să aibă această instalație de lumină aproape de ei. Mulțumesc Danielei Kammrath din Washington D.C. pentru implicare și pentru dedicare, ne-a ajutat extrem de mult să ajungem la oamenii potriviți, astfel că azi putem anunța expoziția din capitala Americii. Totul are o semnificație cu atât mai specială cu cât, într-un moment sărbătorit în stil american, noi venim cu un strop de dor pur românesc – un sentiment a cărui denumire nu poate fi tradusă în nicio altă limbă la adevărata intensitate, spune Andi Daiszler, inițiatorul Lights On România.

CEC Bank ne susține în alinarea dorului celor aflați departe de casă.

De 157 de ani, împărtășim valorile românilor și suntem aproape de ei oriunde s-ar afla. Dorul este o emoție care transcende granițe și unește suflete de la distanță, experiența de la Chicago fiind o dovadă puternică în acest sens. Cu ocazia sărbătorii iubirii, ne bucurăm să contribuim încă o dată la crearea unui moment unic și emoționant pentru cei plecați peste hotare. Sperăm ca, măcar pentru o clipă, românii din Washington să nu mai simtă barierele de limbă și distanță, ci doar apropierea de cei dragi lor, rămași pe meleaguri natale – spune Alexandra Frunză, Director Identitate și Comunicare CEC Bank.

Instalația luminoasă va stârni noi dialoguri până pe 31 martie. În vreme ce “MI-E DOR DE TINE” se aprinde departe de casă de Ziua Îndrăgostiților, instalația “ȘI MIE” se va aprinde în țară de Dragobete, pe 24 februarie, unind cele două zile dedicate iubirii sub o umbrelă mai mare dedicată dialogului reîntregirii, în vreme ce “TE AȘTEPT” se va aprinde în jurul datei de 10 martie tot în România, transmițând un mesaj de reconectare.

Mulțumiri pentru sprijin Danielei Kammrath, Institutului Cultural Român din New York, Ambasada României în Statele Unite ale Americii și Southwest Business Improvement District & The Wharf.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!