Mișcarea Un Singur Cluj trimite echipamente și materiale către Cernăuți

Home $ Știri Cluj $ Mișcarea Un Singur Cluj trimite echipamente și materiale către Cernăuți

by | Mar 3, 2022 | Știri Cluj

Un Singur Cluj, inițiativa civică fondată de către mai multe festivaluri și organizații culturale clujene ca suport COVID-19 pentru spitalele clujene la începutul pandemiei, se reactivează în contextul războiului din Ucraina. O primă acțiune – transport de echipamente și materiale necesare autorităților locale din Cernăuți.

De asemenea, mișcarea adună fonduri pentru refugiați, va coordona achiziții și va organiza transporturi în cadrul unor misiuni de răspuns umanitar în Ucraina. 

Prima noastră misiune este la Cernăuți: trimitem un transport cu echipamente și materiale solicitate de către Primăria de acolo. E vorba în principal de echipamente logistice necesare pentru utilitățile de bază: curent electric, apă, căldură. Căutăm furnizori de generatoare electrice, pompe hidraulice și alte asemenea produse, precum și fonduri pentru a le cumpăra și trimite peste graniță. Suntem în contact permanent cu Primăria Cernăuți, dar și cu autoritățile române cu competențe pe această temă – declară coordonatorii Un Singur Cluj

Cernăuți funcționează, în aceste zile, și ca centru regional de distribuire a resurselor care sosesc din România. Nevoile de materiale și echipamente sunt de milioane de euro, doar pentru orașul Cernăuți. Un Singur Cluj face apel la o mobilizare rapidă de resurse, primul transport către Ucraina urmând să plece în câteva zile. Cei care doresc să se implice, pot face donații directe în bani sau materiale, listele de echipamente și datele necesare fiind disponibile pe site-ul unsingurcluj.ro.

De asemenea, festivalurile și organizațiile afiliate Un Singur Cluj reactivează biletul de solidaritate, prin care publicul lor poate alege să doneze 10, 50, 100, sau 500 de lei în cadrul campaniei. Biletele de solidaritate pot fi achiziționate de pe site-ul unsingurcluj.ro și de pe platforma ucraina.iabilet.ro.

Un Singur Cluj este o inițiativă civică fondată de către mai multe festivaluri și organizații culturale clujene. Echipa de coordonare este formată din lideri ai Electric Castle, Jazz in the Park, Street Food Festival, TIFF, Untold și Centrul Cultural Clujean. 
Mișcarea a apărut ca un răspuns spontan al societății civile clujene la criza pandemică din 2020. Atunci Un Singur Cluj a reușit, în numai 45 de zile, să contribuie la aducerea din China, printr-un transport aerian, a 1.400.000 de echipamente medicale pentru spitalele din Cluj și la atragerea și distribuirea a numeroase alte resurse necesare spitalelor și autorităților în lupta cu pandemia.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!