Sfaturi și trucuri hoteliere de la un om care petrece majoritatea nopților într-un hotel

Home $ Diverse $ Sfaturi și trucuri hoteliere de la un om care petrece majoritatea nopților într-un hotel

by | Mar 15, 2022 | Diverse

Khalid Meniri, fondatorul și directorul general al unei platforme celebre de rezervări destinate hotelurilor, a dezvăluit câteva dintre lucrurile pe care le-a învățat în anii petrecuți în calitate de oaspete. Antreprenorul nu a mai avut o locuință fixă din anul 2020, pentru că de atunci a călătorit aproape tot timpul, în speranța de a stabili noi parteneriate. În această perioadă a întâlnit sute de persoane și de situații și a învățat foarte multe dintre dedesubturile hotelurilor.

Cum să obții o rezervare mai bună

Cea mai bună variantă este să faci rezervare direct la hotel, fără intermediari, fie că o faci pe site-ul hotelului sau prin telefon. Dacă ai deja rezervarea făcută printr-o platformă online, când ajungi acolo spune-le că data viitoare vei suna direct la ei.

Clienții care rezervă o cameră fără intermediari au parte de cel mai bun tratament din partea hotelului și pot cere camere mai bune, dar și diverse alte avantaje. Vei fi surprins de cât de important este acest detaliu la care poate că nici nu te-ai gândit.

Ce trebuie să faci pentru a fii tratat ca un VIP

Vrei să fii tratat cu ospitalitate și nu doar din obligație? Atunci fii tu primul care face asta. Încearcă să reții numele tuturor angajaților cu care vei avea de-a face și să le vorbești pe un ton formal, dar prietenos. Vrei ca angajații hotelului să-ți acorde timp? Ei bine, atunci arătă-le că ești demn de timpul lor: tratează-i respectuos și oferă-le bacșiș.

Dacă reușești să-i câștigi simpatia, șefa de menaj îți va putea oferi accesorii calitative și diverse atenții destinate în mod normal VIP-urilor. În cazul în care vei petrece mai multe zile într-un hotel, este o idee bună să le lași bacșiș și cameristelor, pentru că ele nu sunt obișnuite cu asta și vor reacționa foarte bine.

Servicii care ar trebui să fie utilizate mai des

Imaginează-ți că petreci un weekend în Monaco; dacă mergi în faimosul Casino de Monte Carlo poți sta la mese alături de diverși oameni și poți discuta în timp ce joci la ruletă, blackjack și diferite tipuri de poker, dar localnicii nu au voie să intre acolo. În schimb, piscinele care sunt deschise și pentru clienții care nu sunt cazați acolo oferă un sentiment de incluziune și reprezintă o modalitate excelentă de a cunoaște localnicii.

Concierge-ul hotelului este deseori ignorat de oaspeți pe parcursul șederii lor. Turiștii care procedează astfel nu sunt conștienți că acești asistenți personali pot avea diferite conexiuni interesante și îi pot ajuta în numeroase moduri, nu doar pentru a le chema un taxi sau pentru a le face rezervare la un spectacol. Nu de puține ori se întâmpla ca un concierge să te poată trimite în anumite locuri fabuloase, care sunt însă necunoscute publicului larg.

Nu ai de ce să te temi de personalul din hotelurile de lux

Formalitatea și eticheta din hotelurile de lux pot fi intimidante pentru cei neexperimentați. În realitate, lucrurile stau exact invers. Angajații respectivi sunt, de fapt, pasionați de ceea ce fac și nu și-ar dori un job în alt domeniu. Ei își manifestă formalitatea pentru a-și arată respectul față de profesie și față de oaspeți.

Cum să procedezi dacă nu îți convine camera oferită

Ce poate fi mai frustrant decât să stai și să plătești pentru o cameră de care nu ești mulțumit? Cel mai bun lucru pe care îl poți face este să ceri o cameră mai bună înainte de a te instala, pentru că angajații nu vor dori să curețe o cameră de două ori între doi clienți. Ține minte că este foarte important să le vorbești pe un ton prietenos.

Hotelurile încearcă să fie ospitaliere și vor să te simți bine, dar în perioadele aglomerate și în week-end-uri nu prea au de ales. Totuși, dacă se oferă o cameră destinată persoanelor cu handicap, ar fi bine să o refuzi, chiar dacă este mai spațioasă, pentru că aceasta nu a fost concepută în acest scop.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!