#ClujLife Office Takeover la Nagarro: 4 colegi, 4 povești, 4 experiențe diferite – sau cum este să ai un job în IT care te reprezintă

Home $ Articole $ #ClujLife Office Takeover la Nagarro: 4 colegi, 4 povești, 4 experiențe diferite – sau cum este să ai un job în IT care te reprezintă

Cum se poate transforma o zi obișnuită de joi în cea mai așteptată zi a săptămânii? Vă spunem noi. Cu planificarea unei vizite la sediul Nagarro din Cluj-Napoca pentru a cunoaște patru oameni cu arii diferite de expertiză, din interiorul unei companii care consideră că distanța este irelevantă între oamenii inteligenți. Din dialogul cu Bogdan, Ina, Teodor și Relu, am aflat mai multe despre principiile și valorile Nagarro, despre oportunitățile de evoluție profesională și avantajele de a fi parte dintr-o comunitate tech globală. Abia așteptăm să îi cunoașteți.

În august 2020, Nagarro, lider global în inginerie digitală și soluții tehnologice deținute de grupul german Allgeier SE și iQuest, companie specializată în dezvoltare software și parte a aceluiași grup, își uneau forțele în România. Noua organizație locală avea să reunească peste 800 de angajați răspândiți în întreaga țară, conectați la comunitatea globală Nagarro cu peste 15.000 de specialiști, și cu centre de dezvoltare în București, Brașov, Craiova, Cluj-Napoca, Sibiu și Timișoara.

În momentul în care a avut primul său calculator, pasiunea pentru chimie a trecut în plan secund pentru Bogdan Socaciu. De atunci „a respirat” doar informatică, atât în liceu, cât și la Facultatea de Automatică și Calculatoare din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca și astăzi, la cei 27 de ani ai săi, a acumulat deja în Nagarro aproape opt ani de experiență. A vorbit deschis cu noi despre cum ajungi să cunoști cel mai bine compania, despre cele mai mari provocări și satisfacții pe care le are, dar și despre patrupedele pe care le salvează atunci când își dedică timpul voluntariatului.

Bogdan a ajuns la Nagarro prin concursul numit iQuest Coding Contest care consta atunci în rezolvarea unor probleme de informatică de liceu/olimpiadă. În acest mod a câștigat o tabletă și o invitație de a participa la modulul de Remote Learning, actualul Nagarro Student Programs, urmând să continue acel modul timp de doi ani în paralel cu facultatea, după care să se angajeze în urma unui internship. Inițial l-a atras mult atitudinea foarte primitoare a colegilor și faptul că se punea încă de la început accentul pe a experimenta și a învăța din greșeli.

bogdan socaciu nagarro

Momentan, Bogdan este Senior Staff Engineer în departamentul de DevOps, o schimbare pe care a făcut-o recent, după mai bine de cinci ani de software engineering. A început ca programator Java prin intermediul modulului de Remote Learning, însă, pe măsură ce a intrat mai mult în domeniu, s-a simțit atras de partea de Cloud și automation, urmând ca treptat să primească tot mai mult de lucru în această arie, până la punctul în care era parte din departamentul de development, însă făcea doar task-uri de DevOps.

De când am făcut tranziția încerc să rămân la curent și cu lumea software development-ului prin programul de Remote Learning. Am fost mereu interesat să predau, însă mediul academic nu m-a încântat din cauza rigidității pe care am observat-o în studenție. Acum reușesc să-mi ating și această latură prin Nagarro Student Programs și să dau înapoi ceea ce am primit când am fost student în cadrul programului – precizează Bogdan.

Bogdan ar îndemna pe oricine să vină la Nagarro. Dovadă sunt cei aproape opt ani de când el este aici. În termeni de „company culture” în Nagarro e ideal să lucrezi, la fel și pentru faptul că se schimbă proiectele relativ des, spune el. În plus, ești liber să pui oricând întrebări, iar atunci când ți se cere părerea (și se întâmplă destul de des) chiar este ascultată.

Intram în discuții chiar avansate și a fost surprinzător să văd că părerea mea chiar conta. În acea perioadă am mai fost la internship-uri, dar mereu era o separare. La Nagarro s-a pus accentul pe transparență și chiar dacă nu toate ideile tale erau bune, ele erau dezbătute. Poți să înveți foarte repede și mereu va fi cineva acolo să te îndrume. Poți să progresezi foarte rapid în carieră – precizează Bogdan.

Bogdan insistă ca persoanele aflate la început de drum să nu ezite să adreseze întrebări. Ajungi la un moment dat, când ai foarte multă experiență, să gândești în termeni complicați și i s-a întâmplat de câteva ori ca o persoană tânără să vină cu o idee simplă care rezolvă tot.

Internship-ul poate fi un avantaj pentru tinerii aspiranți să lucreze în domeniul IT. Învață lucruri care nu se acoperă în timpul facultății și au ocazia să își cunoască și viitorii colegi. În acest mod ajungi ca într-un an de zile să cunoști compania destul de bine, consideră Bogdan.

Încercând să îmbine job-ul și facultatea, Bogdan recunoaște că a avut mulți ani un program destul de haotic. A conștientizat însă importanța unei rutine și a unui program structurat pentru a avea o performanță cât mai bună în ceea ce face. Ziua lui începe între orele 8:00-9:00. Între acest interval și prima ședință cu colegii are suficient timp pentru a-și organiza spațiul de lucru, a-și face rutina de dimineață și a se ocupa de cele patru pisici, toate salvate din diverse împrejurări. S-ar reîntoarce la birou doar pentru oameni.

Îmi lipsesc ieșirile la masă și interacțiunile din birou, dar cumva ne-am adaptat și avem „chat rooms” și pe unele proiecte avem și momente când ne vedem în videocall și luăm masa împreună – povestește Bogdan.

Jobul de DevOps engineer este foarte dinamic, iar asta este, din punctul lui de vedere, cea mai mare provocare. De la o zi la alta poți face lucruri complet diferite, iar aria de expertiză necesară este foarte vastă.

Asta este, in opinia mea, componenta “make or break” al acestui job, fiind foarte atrăgător pentru persoanele care învață câte puțin din toate, și mai puțin atrăgător pentru cei ce vor să se specializeze pe ceva anume – explică Bogdan.

Aflăm de la Bogdan că satisfacția cea mai mare este atinsă în momentul în care totul funcționează în absența lui, livrând software de calitate și oferind feedback în mod automat, iar echipele din cadrul proiectului își pot rezolva task-urile și le pot valida fără a fi nevoiți să lucreze la altceva în afară de dezvoltarea aplicației. Pe lângă acest lucru, flexibilitatea programului și posibilitatea de a lucra remote reprezintă două avantaje considerabile.

Lucratul pe proiecte este puțin diferit în contextul unui DevOps. Momentan lucrez pe multe proiecte simultan. Asta poate însemna implementarea unui feature, consultanță în ceea ce privește arhitectura proiectului și a infrastructurii sale, suport și mentenanță pentru soluțiile deja implementate. Astfel, am ocazia să lucrez mereu cu oameni noi, din diverse regiuni – precizează Bogdan.

Discuția ajunge în scurt timp de unde a plecat. Mai exact de la cele patru pisici pe care Bogdan le-a salvat și cărora le-a oferit un cămin.

Printre hobby-urile care au persistat de-a lungul timpului, în cazul lui Bogdan se numără cântatul la chitară și jocurile video, cu mici sesiuni de alergat între ele. Foarte mult din timpul liber îl dedică însă voluntariatului în cadrul asociației de protecție a animalelor iCare, asta însemnând vizite la veterinar, precum și hrănirea și preluarea în grijă a animalelor de pe stradă pregătite apoi pentru adopție. Dacă nu ați trăit încă sentimentul de a da, fără a primi ceva în schimb în afară de dragostea necondiționată a animalelor salvate, vă încurajăm să încercați.

Un laptop deschis pe masa din sufragerie, un meeting cu 10 persoane, iar în partea dreaptă o fetiță care își „decorează” mama cu abțibilduri cu unicorni pe mână. V-o prezentăm pe Ina Anastasiu, Business Analyst la Nagarro, în Unit-ul de Life Science, următoarea noastră protagonistă.

Dialogul cu Ina ne-a purtat prin provocările pe care le are un Business Analyst fără experiență în zona IT, care înainte de Nagarro nu a lucrat nicio zi într-o companie globală. Și totuși…

Ina Anastasiu a găsit la Nagarro o echipă matură, oameni care sunt în companie de peste opt ani, care erau dispuși să iasă din normele de a căuta experiență în zona de IT, ci mai degrabă doreau să vadă ce e în mintea unui om care nu are experiență specifică în multinaționale și să caute un coleg care are aceleași valori ca și ei: pasiune, inteligență și responsabilitate.

Partea tehnică se învață pe parcurs pentru că au mijloacele de onboarding și training care să asigure că în câteva luni puteți “vorbi aceeași limbă”. Procesul de onboarding a fost lin, am fost încurajată să pun întrebări (și am avut multe) la care mi s-a răspuns cu cea mai mare deschidere – precizează Ina.

Cu un background profesional aflat la intersecția între comunicare/relații publice și proiecte europene și cu o experiență de șase ani într-o universitate publică de life science din Cluj-Napoca, Ina nu știa la 35 de ani cum e să ai o carieră fără să îți “tai” în mod considerabil din timpul tău. Unul dintre elemente trebuia sacrificat, sau cel puțin aceasta era experiența ei de până atunci.

După un curs de cinci luni de Business Analyst pe care l-a urmat în timpul concediului de maternitate și la recomandarea unui prieten, a venit un prim interviu la Nagarro care din start a decurs peste așteptări.

Nu îmi venea să cred cât de deschiși sunt oamenii de aici și câte avem în comun în ceea ce privește pasiunea pentru life science, ce proiecte și clienți faini au și modul superb în care sunt uniți pentru a îmbunătăți sănătatea la nivel global – precizează Ina, care din august 2021 și-a preluat rolul în companie.

A crezut că îi va fi dificil să se integrez într-un mediu exclusiv online, dar a descoperit că oamenii fac diferența, iar Nagarro are tot felul de acțiuni de a sparge barierele sterile ale muncii remote.

Principiul după care ne ghidăm este responsabilitatea: ești responsabil de propria ta muncă, “you own your work”, ești proactiv, se lucrează în mod colaborativ, nu am simțit niciodată că am un handicap din cauza puținei mele experiențe în zona IT. Aceeași atitudine deschisă o găsești și de la cineva angajat de 10 zile, și de la cineva care e în companie de 10 ani – explică Ina.

Noul său rol la Nagarro nu a venit fără provocări. Termenii tehnici au fost unele dintre primele lucruri pe care a trebuit să le învețe. Atât în Nagarro, cât și terminologia specifică clientului. Însă din nou, a fost ghidată la fiecare pas, iar unde nu a înțeles, a întrebat. Acum face parte dintr-o echipă globală, matură, are întâlniri periodice atât în Business Unit-ul Life Science, cât și cu alți business analysts din companie, unde discută și oferă soluții la problemele celuilalt, best practice, lecții învățate etc.

În esență, un business analyst este un “traducător” al nevoilor clientului către companie. În plus, este ca un detectiv care trebuie să înțeleagă foarte bine nevoile de business ale clientului astfel încât compania să livreze produsul de care clientul are într-adevăr nevoie. Menții dialogul cu clientul în permanență, elaborezi documentația, analizezi, înțelegi și explici. Până acum, am lucrat pentru un client mare din zona medicală – farmaceutice și diagnostic și abia aștept următoarele proiecte. Nu te plictisești, e un job dinamic, care îți pune mintea în mișcare în mod continuu. Simt că rolul de business analyst mi se potrivește perfect pe skill-urile pe care le-am acumulat până acum – precizează Ina.

Tot de la Ina aflăm că dacă ai dorința să înveți, partea tehnică se învață. Fundamentul l-a pus în trei luni datorită programelor de training specifice pe care Nagarro le are pentru noii angajați. Primești un mentor care te trece prin toate procesele, îți arată documentele și stream-urile, te ghidează și îți oferă toată susținerea. Ești încurajat să pui întrebări și ți se repetă până înțelegi că nu există întrebări proaste.

Astăzi, pentru Ina, cea mai mare satisfacție este că poate lucra în domeniul pe care și l-a ales acum șapte ani și poate contribui în mod pozitiv la sănătatea publică, cu un impact mult mai mare decât proiectele la care a lucrat până la Nagarro.

Un alt avantaj pe care l-a descoperit în cazul companiei, este acela că Nagarro încurajează comunicarea și nu te lasă practic să te retragi în spatele unui calculator.

Acum mă văd cu mai mulți oameni decât mă vedeam la jobul anterior când lucram onsite. E un shift de paradigmă. Dar prefer să lucrez remote pentru că mă pot trezi la ora 8 dimineața. Programul la Nagarro este flexibil. Însă în mod paradoxal, pentru mine „program flexibil” înseamnă să îmi pot structura programul de muncă, astfel încât să am libertatea de a mă bucura de timpul meu liber. Asta e, copiii te obligă să ai o viață mult mai organizată, așa că lucrez între 9-18.

În discuția extrem de utilă și plăcută pe care am avut-o cu Ina, am primit și câteva sfaturi pe care le împărtășim cu voi și pe care nu ar fi deloc rău să le urmați atunci când vă căutați un job în domeniul IT.

Gândiți-vă înainte care vă sunt punctele forte și punctele slabe. Uitați-vă pe LinkedIn, și vedeți specificațiile unei poziții. Investiți în voi și dacă nu aveți experiență, încercați să faceți ceva în această privință. Un curs te ajută să te familiarizezi cu termenii care nu există în lumea non-IT.

Depinde și de obiectivele tale și de subiectivitatea celui pe care îl întrebi. Pe mine m-a interesat dacă proiectele acelei persoane au impact, dacă îi dau motiv să se trezească de dimineață. Dacă această companie are respect pentru timpul tău, dacă are procese de training? Nu mă interesa componenta financiară. Dacă vă veți gândi la bani, veți obosi repede. Mie mi se pare că mi-a pus Dumnezeu mâna în cap. Zâmbesc întruna de când am venit la Nagarro – precizează Ina.

Cu mâna pe inimă putem mărturisi că așa și este.

Dacă înainte de Nagarro nu știa cum e să îți închizi laptopul la ora 18:00 și să îți vezi de familie sau de timp liber, între timp a aflat ce înseamnă libertatea de a-ți trăi viața frumos. A scris inclusiv o carte pentru copii, o idee pe care o ținea în frâu de mai mulți ani și, dacă stăm să ne gândim, nu e un hobby deloc scump. „Faptul că ai timp, te ajută să știi ce vrei și de la viața ta personală”, concluzionează Ina.

Poate încă nu știați, dar Nagarro desfășoară diferite programe de învățare destinate studenților și pasionaților de tech interesați să-și desfășoare activitatea în domeniul IT. Din programe precum Remote Learning sau Summer Internships au făcut parte mulți angajați care mai târziu au devenit mentori, la rândul lor, pentru studenți și au continuat tradiția de a împărtăși din experiența lor celor mai puțin experimentați.

Teodor Preluca este un astfel de exemplu și am vrut să îl cunoaștem mai bine atât în calitatea lui de mentor, cât și de Software Developer in C#, la Nagarro. Am descoperit un om foarte calm și răbdător, care ne-a explicat ce înseamnă rolul lui în companie și cu ce satisfacții vine acest rol.
Am mai aflat că în afara jobului, Teodor este pasionat de natură și de biologie, îi place să fotografieze plante și fungi, iar alergatul și bicicleta îl ajută mult să se mențină activ. A început și cursuri de limba germană, la Centrul Cultural German.

Aventura Nagarro a început pentru Teodor din 2016, pe când se afla în anul trei la Facultatea de Informatică, din cadrul UBB. Inițial s-a înscris în programul anual Remote Learning pentru șansa de a învăța de la profesioniști în domeniu. Participa la lecții săptămânale, primea teme și intra tot mai mult în ceea ce însemna lumea Nagarro atunci.

Odată cu încheierea acestui program, a continuat cu programul de internship, pentru ca apoi să i se ofere șansa de a se alătura companiei.

Am acceptat cu plăcere oferta, văzând în Remote Learning și Internship că mă alătur unor colegi prietenoși și dispuși să ajute – precizează astăzi Teodor

După doi de pandemie, din cei cinci de când a intrat în echipa Nagarro, Teodor a regăsit plăcerea de a veni la birou. Drumul cu bicicleta până acolo și întâlnirea cu colegii dimineața, ca în anii de liceu, sunt pentru el două dintre cele mai frumoase și necesare momente ale zilei.

Socializarea ne ajută să intrăm în atmosferă. Eu am ales să vin zilnic la birou pentru că după doi ani de pandemie uneori se făcea ora 18:00, terminam programul de lucru, închideam laptopul de serviciu și deschideam laptopul personal. Mi-am dat seama că ceva nu era în regulă. Atunci mi-am zis că ar fi binevenită o deplasare la birou pentru schimbarea contextului. Mi se pare interesantă diviziunea între opinii. Unii oameni nu se văd lucrând de acasă, alții doar asta ar face. Într-adevăr e foarte bine să poți alege să rămâi acasă, dacă vrei, și nu cred că va dispărea prea repede această opțiune din industria în care lucrăm noi, cel puțin. Dar acea gură de aer pe care o iei până la birou, eu consider că te ajută să ajungi mai treaz – explică Teodor.

Nu doar plimbarea de 10 minute până la birou a devenit din nou obișnuință pentru Teodor, ci și prânzul cu colegii, una dintre activitățile care i-au lipsit cel mai mult în perioada pandemiei.

În rolul său de Software Developer in C#, Teodor își pune în valoare cel mai mult abilitățile tehnice, dar și capacitatea de a vedea și prevedea ce poate să se întâmple și de a concretiza toate acestea în cod în sine. În general lucrează pentru clienții din zona medicală, care a crescut mult în timpul pandemiei. Precum un Swiss Army Knife, spune Teodor, trebuie să fii mereu pregătit pentru că tehnologiile avansează foarte rapid.

E important să știi cum să exprimi ceva concret și să abstractizezi înapoi în alt format pentru a înțelege clientul sau colegii de pe testare care, la rândul lor, trebuie să se asigure că ceea ce primesc corespunde din punct de vedere calitativ. Îmi place cel mai mult procesul de a abstractiza și de a concretiza și conceptualiza ce trebuie să se întâmple cu un produs și de a exprima în moduri diferite pentru oameni diferiți – precizează Teodor.

Prin natura jobului, în IT mai ai și perioade stresante. Dar Teodor ne explică faptul că deadline-urile sunt inteligent puse în așa fel încât să nu fie critice și să ai întotdeauna un buffer de siguranță. „Personal prefer acest tip de job, decât unul cu un nivel constant de dificultate sau complexitate”, spune Teodor.

Proiectele pe care este acum activ au în componență colegi din toate locațiile din România, cu colaborări și comunicare constantă și cu clienții pentru care dezvoltă produsele. Echipele sunt coezive, dar se formează și legături profesionale de lungă durată care trec dincolo de cadrul unui anumit proiect.

De când cu pandemia mi se pare că e irelevant unde este localizată echipa. Mă simt coleg cu toată lumea din România și s-a mărit cumva comunitatea. La începutul pandemiei credeam că ne va fi foarte greu să rămânem productivi, de fapt a fost chiar mai ușor. Acum am colegi pe proiecte din toate locațiile din țară – precizează Teodor.

La Nagarro este loc și de dezvoltarea altor skill-uri, pe lângă cele strict tehnice. Aceste lucruri le-a descoperit Teodor din momentul în care a devenit mentor pentru tinerii interesați de domeniul IT. În plus, activitatea de mentor la care participă cu alți colegi din companie are rezultate tangibile și foarte pozitive. Toate acestea duc la un sentiment de colaborare strânsă, și de team-work eficient.

E cel mai plăcut lucru posibil să poți împărtăși altora knowledge-ul acumulat, să răspunzi la întrebări și să îți dezvolți această latură personală. E un fel de „pay it forward” și satisfacția e mare. În plus, se vede legătura care se creează atunci când cineva pe care îl mentorezi ajunge să lucreze în companie. Studenții de acum sunt mult mai orientați profesional decât era generația mea. Știu în mare ce își doresc, mulți au mai interacționat cu firme de IT și când vin în programele noastre de învățare știu ce vor să absoarbă de la noi. Așa cum și Clujul a crescut, și mentalitatea generațiilor s-a schimbat. Iar interesul este extrem de mare.

Participarea într-o comunitate tech remote, globală, aduce cu sine foarte multe oportunități de dezvoltare profesională.

Pe termen lung, Teodor este încrezător că în Nagarro poate evolua, iar evoluția viitoare nu e foarte strictă. Sunt multe ramuri spre care poți să te îndrepți, inclusiv pe parte de comunicare în departamente, de management de echipe, de interfață cu clientul. „Neavând foarte mulți ani de experiență, încă mă orientez în ce direcție aș putea să o iau, dar știu că am de ales și asta e cel mai liniștitor”, precizează Teodor.

De ce să te angajezi și tu la Nagarro? Pentru că, după spusele lui Teodor, e un cadru în care nu ești lăsat „singur în ploaie să te descurci”, ci tot timpul ai pe cineva la care să apelezi. El și colegii lui sunt chiar buni în ceea ce fac și abia așteaptă să fie asaltați cu întrebări.

Pentru Relu Bojan, viața în sine e un proiect. Sunt lucruri pe care trebuie să le faci și lucruri pe care poți să le faci și îți aduc bucurie. Acesta este principiul pe care îl urmează Relu în momentul în care își deschide laptopul dimineața. Nu înainte de un duș rece, un mic dejun sănătos și o repriză de 10 minute de stat cu ochii în soare. Până la urmă, ce altă opțiune ai decât cea de a transforma fiecare zi într-o oportunitate de a face ceva motivant?

La fiecare nivel al ei, viața e o jonglerie între pragmatism și idealism. E ca atunci când citești cărți de ficțiune, dar mai citești și cărți autobiografice. E întotdeauna un balans. Depinde și de stare și de ceea ce te motivează în acel moment – precizează Relu Bojan, Project Manager la Nagarro.

Relu a trăit 12 ani în SUA, mai exact în New York, unde a și studiat programare. S-a orientat înspre Project management din primii ani. În 2012 a revenit în Cluj „lovit” de dorul de casă. I-a luat un an să se adapteze la realitățile din România și nu trăiește cu drama emigrantului de a fi cu mintea în două luntrii. „Comparation kills the joy”, spune Relu.

Odată întors acasă, Relu a fost surprins de profesionalismul și de nivelul la care se lucrează aici. La Nagarro a ajuns prin recomandarea unei colege de la Școala Informală unde preda Project Management. A fost cucerit de bunul simț al oamenilor din Nagarro și de acel profesionalism care i s-a confirmat și care l-a convins să rămână.

Îmi place România pentru normalitatea de aici. Odată ce crești și te dezvolți, îți formezi sistemul de referință. Există o normalitate în relațiile umane și în societate în general. Mi se pare că România a luat multe părți pozitive din partea de occidentalizare. Dacă te întorci la un job bine plătit într-o industrie care funcționează, e altfel și întoarcerea ta – consideră Relu Bojan.

Rolul său de Project Manager este foarte dinamic. Iar pentru că lucrează pe diferite proiecte, provocările și sunt și ele diferite.

Trebuie plecat de la premisa următoare: „You not always get the best team, but you have to get the best out of your team, including yourself”, explică Relu din experiența sa de Project manager.

Mai departe ne-a explicat pe îndelete principiul din spatele rolului său. Când începi un proiect nu primești echipa ideală, ci o echipă profesionistă, unde fiecare membru vine cu mentalitatea lui, uneori cu altă cultură. Sunt combinate personalități, ego-uri, diferențe culturale pe care tu trebuie să le faci să fuzioneze. Ca Project manager tu de fapt ești un centru de comandă și dacă nu lași informația să curgă, mai mult vei încurca echipa. Trebuie să creezi canalele de comunicare, să știi ce se comunică acolo, să motivezi și să lași să crească fiecare în felul lui, aducându-le mereu aminte care este scopul. „Ca la toate meciurile de fotbal care merg prost, ‘vina’ este, în general, a antrenorului, nu a echipei. De aceea responsabilitatea este una dintre marile provocări ale acestui rol”, precizează Relu.

„Înainte să te apuci să rezolvi o problemă, vezi dacă problema există.”

E foarte important în Project Management să fii ancorat în realitate. Am reținut asta din conversația cu Relu Bojan, lucru care trebuie aplicat atât în relație cu echipa, cât și cu clientul.

Stresul până la un anumit nivel e productiv, pentru că te ține motivat. Dar tot ce depășește un anumit nivel, devine problematic. Stresul poate fi foarte mare la început, dar pe parcurs se distribuie. Depinde dacă proiectul e deja în mișcare, sau atunci începe. Ca Project manager ești un buffer, un burete între client, management și echipă. Și tu trebuie să navighezi cu acest echipaj pe această navă pentru a ajunge la destinație – explică Relu.

Când l-am întrebat pe Relu despre dinamica de lucru în acest moment în companie, ne-a dat acest exemplu:

Eu sunt locat în Cluj, echipa mea e distribuită în cinci orașe în India, ne integrăm cu alte două echipe diferite din Norvegia, clientul e locat tot în Norvegia, iar partea de testare e în Timișoara. Sună suficient de interesant? Vă lăsăm pe voi să decideți.

Când iese din rolul de Project manager, Relu Bojan își preia rolul de creator de experiențe prin ceea ce a devenit proiectul său de suflet: Șurageria, o combinație între șura din gospodăria casei sale din Baciu și o sufragerie în care organizează mici evenimente. Timp de trei luni, seară de seară, Relu și-a pus în valoare calitățile artistice și a renovat și amenajat șura căreia bunicul său i-a construit acoperișul, încercând să o transforme într-un spațiu deschis, cald și primitor.

Anul acesta sper să mai organizez mici evenimente, poate un concert acustic sau o seară culinară. Mă încarc eu, se încarcă și ceilalți și e un schimb energetic foarte fain – explică Relu.

Cu ceea ce am rămas noi din toată discuția este foarte limpede. A fi un bun profesionist este un cumul de factori: înseamnă să fii responsabil, inteligent, dedicat, să îți placă ceea ce faci și să fii mereu deschis către a descoperi lucruri noi. Iar dacă te regăsești în toate acestea, Nagarro ar putea fi locul perfect pentru a-ți scrie următorul capitol din povestea ta de succes în viață. În plus, cu un vin bun și cu multe povești care să-l completeze, vei fi cel mai binevenit oaspete si în Șurageria lui Relu. 😉 Pentru că orice poveste faină chiar începe cu o conversație faină.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!