Cum să cumpărați ghete de fotbal

Home $ Diverse $ Cum să cumpărați ghete de fotbal

by | Apr 7, 2022 | Diverse

Totul începe cu perechea potrivită de ghete de fotbal. Află ce să cauți pentru a putea domina terenul în acest sezon.

Ghetele de fotbal sunt instrumentul suprem. Aveți nevoie de o pereche care să ofere tracțiune, susținere și senzație de minge neîntreruptă. Alegerea cramponului potrivit pentru stilul dvs. de joc specific și pentru tipul de teren pe care jucați este esențială.

MATERIAL

De-a lungul anilor, materialele de echipament de fotbal s-au schimbat foarte mult, iar tehnologia continuă să evolueze. Dar, obiectivul rămâne același: crearea unor pantofi hiperușori, dar și rezistenți, subțiri și cu o excelentă capacitate de a se forma la minge în timpul contactului. În plus, trebuie să fie și confortabili și ușor de mișcat.

Pantofii tradiționali sunt adesea confecționați din piele de cangur, care este un material moale și suplu, cu un factor de confort ridicat. Spre deosebire de majoritatea echipamentelor din piele, ghetele „K-leather” nu trebuie să fie rodate.

În lipsă, alte ghete fotbal sunt confecționate din diferite piei naturale, cum ar fi pielea de vacă sau piele integrală, care sunt mai puțin flexibile, dar mai durabile. Profesioniștii tind să prefere aceste modele datorită senzației lor naturale pe minge și gradului ridicat de confort. Dar nu sunt impermeabile, așa că jocul constant pe un teren umed poate avea un impact negativ.

Ținând cont de acest lucru, puteți opta și pentru un model de ghete de fotbal fabricat din piele sintetică, conceput pentru a simula proprietățile pielii, dar care prezintă adesea beneficii suplimentare, cum ar fi impermeabilitatea. Acestea sunt respirabile, ușor de curățat și nu necesită o perioadă de rodaj. Cu toate acestea, nu oferă același nivel de senzație la contactul cu mingea ca și pielea K-leather sau pielea naturală.

Dacă sunteți în căutarea a ceva mai durabil, mai ușor și mai rezistent la apă, țesăturile sintetice ar putea fi calea de urmat. Cele mai multe dintre aceste ghete de fotbal sunt construite din materiale plastice, deși diferite mărci oferă o întreagă puzderie de opțiuni variate.

Cel mai nou material pentru ghete vine sub forma unor fețe „tricotate” – o suprafață foarte texturată pentru lovirea mingii. Acest design este realizat pentru a crește controlul și tracțiunea la șuturi, putând face o diferență uriașă în jocul dumneavoastră. De asemenea, acestea sunt frecvent ușoare și impermeabile.

Unele caracteristici de luat în considerare atunci când vă gândiți la următoarele materiale pentru crampoane sunt impermeabilizarea, cusături specifice de-a lungul părții superioare a piciorului și o talpă groasă căptușită pentru un plus de confort. Pentru echipamente fotbal cautati pe Emag.

ÎNĂLȚIMEA GLEZNEI

Când vine vorba de înălțimea gleznei, aveți două opțiuni: joasă și medie. Pantofii cu profil mediu oferă o protecție suplimentară gleznei, ceea ce ajută la reducerea șanselor de entorsă, dar vă pot limita într-o anumită măsură gama de mișcare. Această protecție suplimentară poate fi benefică pentru jucătorii defensivi care suportă multă căldură. Dar dacă sunteți un atacant, veți dori sporirea amplitudinii de mișcare oferită de o gleznă cu profil scăzut.

TIPUL DE GHETE

Tipul de ghete de fotbal pe care îl veți folosi depinde în mare măsură de suprafața pe care veți juca. Nu uitați să verificați cu liga dvs. despre tipul de suprafață și orice restricții privind crampoanele. Există cinci tipuri comune de modele de ghete de fotbal din care puteți alege:

– Sol ferm: Folosite în mod tradițional în jocurile în aer liber pe terenuri cu iarbă, aceste modele de ghete de fotbal sunt acum adesea concepute pentru a se descurca și cu iarba artificială. Acestea vă vor oferi o tracțiune suplimentară pe suprafețe ferme și uscate.

– Sol dur: Acest pantof cu profil redus și cu crampoane conice funcționează cel mai bine pe suprafețe dure ca piatra sau pe un teren cu pete de pământ dur. În loc să se înfigă în sol, acești crampoane se așează deasupra terenului.

– Indoor: Acești pantofi sunt concepuți pentru a fi utilizați pe terenuri de fotbal de interior dure și lucioase. Concepuți de obicei fără crampoane, aceștia arată ca niște adidași ușori.

– Sol moale: Făcuți pentru tracțiune pe terenuri noroioase, aceștia tind să aibă crampoane mai lungi. Asigurați-vă că verificați cu liga înainte de a alege aceste modele, deoarece acestea au frecvent crampoane metalice.

– Turf (AG): Aceștia sunt concepuți pentru o utilizare eficientă pe terenuri artificiale sau gazon, și au de obicei un număr de crampoane conice foarte concentrate. Sunt buni pentru antrenament și ca încălțăminte de rezervă pentru jocul pe suprafețe dure, dar nu sunt cu mult mai buni decât un adidaș pe terenuri naturale.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!