5 terase din Cluj unde să te bucuri de un prânz bun

Home $ Articole $ 5 terase din Cluj unde să te bucuri de un prânz bun

Unul dintre lucrurile care ne entuziasmează cel mai mult cu privire la sezonul cald este faptul că, în sfârșit, putem să ne bucurăm de un prânz bun în aer liber. Unele terase ne atrag cu preparate tradiționale, numai bune de savurat în momentele în care ne e dor de copilărie și de mâncărurile bunicilor. Altele ne atrag prin faptul că se regăsesc într-o atmosferă caldă și plăcută care, pe deasupra, oferă și o ambianță conturată de muzică live. Pe de altă parte, câteva dintre ele ne atrag tocmai prin familiaritatea pe care ne-o inspiră, fiind o opțiune importantă mai ales pentru aceia dintre noi care locuiesc la bloc, și nu la casă. Unde mai pui și faptul că fiecare dintre acestea, indiferent de ambianța pe care simțim să o alegem, au o ofertă de preparate delicioase despre care-ți vei dori să le povestești prietenilor. Iată care sunt cele 5 terase din Cluj recomandate de noi unde să te bucuri de un prânz bun vara aceasta.

Garlic Bites & Tales

La Garlic Bites & Tales, pe strada Inocențiu Micu Klein, numărul 13, te așteaptă un meniu cu opțiuni pentru mic dejun, startere și sandwich-uri, fel principal, salate, supe, paste și deserturi. Evident, usturoiul e un ingredient sfânt în bucătăria lor, motiv pentru care am și ținut neapărat să testăm un preparat ne-mai-încercat: supă cremă de usturoi copt. Tot din categoria supelor mai poți opta fie pentru supă cremă, fie pentru ciorba zilei. Ca să asortezi supa cu un preparat din categoria main, poți alege între: tocăniță de ciuperci și polenta cremoasă (44RON), halloumi wrap, cartofi dulci prăjiți și green sos (50RON), pui panko, cartofi copți cu unt și usturoi și garlic sos (49RON) și multe altele pe care le poți explora în avans aici. Ca prânzul să fie complet, ca desert îți poți comanda preparate precum: clătite cu cremă de mac, panna cotta, lava cake, papanași în țeapă și cremă de zahăr ars.

Jaxx

Dacă le faci o vizită celor de la Jaxx între orele 11:00-16:00 te poți bucura de un „prânz cinstit”. Ca supă, poți alege între: asian soup și Jaxx soup (supă cremă de legume). Ca fel principal, poți opta pentru: fish and chips, buttermilk fried chicken, california burger și chicken parmigiana. Desertul cu care nu poți să dai greș este brownie-ul de 75g. Iar extra, poți adăuga: cornichons, pâine artizanală cu maia, cartofi în coajă extra, coleslaw salad, ou, desertul zilei, crutoane, cheddar, jalapeños, bacon, sos homemade tartare, sos homemade barbeque, muștar a la Cluj (bio), sos Sriracha classic, precum și sos Sriracha mayo. Poți adăuga prânzului tău până la cinci astfel de ingrediente în plus. Opțional, tot pentru prânz, mai recomandăm și Jaxx fajita vegetarian (39RON) – legume trase la tigaie și cu condimente, servite alături de guacamole homemade, smântână, lipie și sos chimichurri. Terasa lor e pregătită de sezonul primăvară-vară și te așteaptă pe strada Emil Isc, la numărul 25.

Livada

Terasa restaurantului Livada este printre cele la care ne întoarcem cu drag la ora prânzului ca să ne reîncărcăm cu energie pentru restul zilei. Dacă vrei să savurezi un meniu de prânz complet ar fi bine să știi că la Livada te poți bucura de acesta de luni până vineri, între orele 12:00-16:00. Ca să-ți faci o idee despre felurile de mâncare pe care le poți savura pe parcursul unei săptămâni de business lunch la ei, menționăm următoarele: supă cremă de ciuperci, tagliatelle cu zucchini și creveți, quesadilla cu pui la grill, cartofi prăjiți și sos smokey, Halloumi Burger și papanași cu dulceaţă de afine și smântână. Terasa și meniul de prânz marca Livada (care, apropo, se modifică săptămânal) te așteaptă pe strada Clinicilor, la numărul 14.

NATIV

În urmă cu ceva timp povesteam despre faptul că prietenii de la Restaurant NATIV au început o nouă colaborare cu maestrul chef István Deak în calitate de chef al restaurantului. Alături de el, ei continuă să prepare mese delicioase cu produse achiziționate strict de la producători locali. Desaga cu Legume, Caseus, Torockoi, Karpaten Meat, Carmangeria Mariflor, Carmangeria TOTO, Luna Solai, Dapis Miere și Bunicu’ Nelu sunt câteva dintre brandurile cu care colaborează. Printre preparatele delicioase pe care-ți recomandăm să le încerci la ora prânzului, pe terasa lor, se numără: Burger de vită din Mărginimea Sibiului servit în chiflă făcută în casă, cu brânză de burduf Torockoi, ardei kapia pe jar, salată verde, sos ușor de usturoi copt, cartofi prăjiți de Râșca în untură, salată de rădăcinoase (58RON), Curcan pe piure de varză roșie, cu conopidă și morcovi murați (49RON) și Țelină coaptă cu iaurt de bivoliță de la NarCheese (45RON). Înainte să le treci pragul pe una dintre străzile noastre favorite din Cluj, Georges Clemenceau, la numărul 3, nu uita să-ți rezervi o masă online sau la numărul de telefon 0372 911 899.

Cimbru

Atunci când mergem la Cimbru, știm că aici, imaginația și măiestria în bucătărie sunt la ele acasă. La ora prânzului, în intervalul 12:00-17:00, Cimbru te așteaptă cu o ofertă specială. Dacă combini o supă/un snack cu un fel principal sau un fel principal cu un desert, beneficiezi de prețul special de 49RON. Alternativ, dacă preferi să îmbini o porție de supă cu Tagliata sau, mai degrabă, Tagliata cu desert, le poți achiziționa la prețul de 64RON. Supele pe care le servesc includ supa cremă a zilei (18RON) și ciorba zilei (19RON). Ca fel principal, poți consuma, spre exemplu, grilled halloumi sandwich (39RON), Angus steak sandwich (43RON) sau Angus beef Tagliata (56RON). Ca desert, poți alege între ciocolată de casă (19RON) și clătite cu gem/magiun (19RON). Terasa lor o găsești pe strada Decebal, la numărul 37, iar rezervarea o poți face apelând numărul de telefon 0732 043 710.


Pentru momentele din săptămână în care cauți să te retragi într-o ambianță plăcută, cu preparate delicioase, opțiunile sunt numeroase. Când vrei să te retragi într-o ambianță home-y, cu un meniu al cărui ingredient central este usturoiul, le poți face o vizită prietenilor de la Garlic Bites & Tales. Când vrei să ieși cu prietenii în mijlocul zilei la o terasă cool, Jaxx te așteaptă, între orele 11:00-16:00, cu un „prânz cinstit”. Livada este locul potrivit pentru momentele în care vrei să savurezi un business lunch (ale cărui rețete se modifică săptămânal). La NATIV poți consuma preparate făcute cu mult bun gust, care au un gust bun. Iar #acasălaCimbru găsești o ofertă pentru ora prânzului care-ți permite să îmbini preparate – și să le savurezi la un preț special.

Care este terasa din Cluj înspre care te îndrepți atunci când vrei să te bucuri de un prânz bun în sezonul cald?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!