Se dă startul celui mai mare eveniment dedicat sportului din România: Sports Festival

Home $ Știri Cluj $ Se dă startul celui mai mare eveniment dedicat sportului din România: Sports Festival

by | Jun 3, 2022 | Știri Cluj

Cea de-a treia ediție SPORTS FESTIVAL va avea loc în perioada 9-12 iunie 2022, în Cluj-Napoca, și aduce în fața publicului un întreg univers al sportului: două meciuri-show dedicate carierelor a doi mari sportivi români: Horia Tecău și Adrian Mutu, un masterclass cu cel mai în vogă coach de tenis al momentului, Patrick Mouratoglou, Crosul Super Eroilor, Sports Talks, peste 20 de sporturi ce pot fi încercate gratuit de publicul larg, demonstrații sportive, concerte și multă distracție.

MECIURI DEMONSTRATIVE

Meciul de retragere al lui Horia Tecău este primul mare eveniment organizat în cadrul Sports Festival 2022. El va avea loc vineri, 10 iunie, de la ora 20.00. Evenimentul este dedicat celui care a fost vicecampion olimpic şi triplu câştigător de Grand Slam la dublu și dublu mixt. Horia Tecău își va sărbători cariera alături de fostul său partener la dublu, suedezul Robert Lindstedt, Andrei Pavel și Simona Halep. Toți vor juca alături de fostul mare tenismen român, pe terenul de tenis care va fi amenajat în BT Arena.

Meciul de retragere al lui Adrian Mutu va fi evenimentul de gală ce va închide cea de-a treia ediție Sports Festival. Demonstrativul de fotbal va avea loc pe Cluj Arena, duminică, 12 iunie, de la ora 19.00. Printre marii sportivi invitați la evenimentul dedicat celui care este, alături de Gheorghe Hagi, golgheterul all-time al României, se numără: Alessandro Del Piero, Fabio Cannavaro, Claude Makelele, David Trezeguet, Tomas Ujfalusi, Paolo Cannavaro, Luca Toni, Sébastien Frey, Dario Dainelli, Fernando Couto, Gheorghe Hagi, Adrian Iencsi, Dorin Goian, Daniel Niculae, Marius Niculae, Ciprian Marica, Ionel Ganea, Bogdan Stelea, Laurențiu Reghecampf, Ionel Dănciulescu, Adrian Ilie, Gabriel Tamaș și Mirel Rădoi.

MASTERCLASS PATRICK MOURATOGLOU

Cel mai în vogă coach de tenis al momentului, fondatorul Mouratoglou Tennis Academy, va fi prezent la Sports Festival, pentru un masterclass de mare clasă: The art of coaching. Evenimentul va avea loc vineri, 10 iunie, în BT Arena, între orele 16:30-17:30.

Patrick Mouratoglou este comentator sportiv și unul dintre cei buni specialiști de tenis ai momentului. Patrick a fost antrenorul Serenei Williams din iunie 2012 până în 2022, iar din această primăvară a devenit antrenorul Simonei Halep. De-a lungul timpului a mai antrenat jucatori precum Marcos Baghdatis (pe care l-a antrenat până în finala Australian Open 2006), Julia Vakulenko, Anastasia Pavlyuchenkova, Aravane Rezaï, Irena Pavlovic, Jérémy Chardy, Laura Robson, Yanina Wickmayer și Grigor Dimitrov.

CROSUL SUPER EROILOR

Crosul Super Eroilor este dedicat alergătorilor care își doresc să facă sport, dar și să ajute. Cea mai mare parte din taxele de înscriere vor merge către proiectul Spitale Publice din Bani Privați, a cărui misiune este aceea de a aduce spitalele din România la standardele cele mai noi, prin proiecte de renovare, reabilitare și dotare cu echipamente moderne. Cauza este susținută de Codin Maticiuc, care va alerga și el la Crosul Super Eroilor, alături de mai multe vedete și influenceri precum: Selly (Andrei Șelaru), Ana Morodan, Dani Oțil și Răzvan Simion, Monica și Ana Odagiu, Giulia și Vlad Huidu, Alex Cazacu, George Tănase, Ionuț Rusu, Cosmin Stanciu, Cosmin Natanticu, Ioana State, Robert Zanidache, Cătălin Cazacu, Andrei Ciobanu, Sorana Darclee și Andrei Stoica.

Participanții se pot înscrie la una dintre cele 4 probe ale competiției: Pro (10k), Beginner (5k), Family Run (3k) și Kids Race (400 m). Startul se va da sâmbătă, 11 iunie, la ora 08.30, de pe Cluj Arena.

INIȚIERE

Copiii și adulții vor putea să își descopere abilitățile sportive și pasiunea pentru sporturi din cele mai diverse, precum: aikido, baschet, curling, cross training, caiac, darts, escaladă, fitness, fotbal, gimnastică, handbal, kyokushin, karate WUKF, mountain bike, rugby, roundnet, schi, scrimă, teqball, tenis de masă și volei. Ei vor învăța regulile jocului de la antrenori și jucători cu experiență. Participanții vor putea face un circuit maraton prin toate sporturile deschise spre inițiere. Iar pentru ca lucrurile să fie și mai interesante, ei vor primi un pașaport sportiv pe care pot aduna ștampile, medalii de trecere cu brio de fiecare sport pe care îl învață parcurgând circuitul de inițiere Sports Festival și care le poate aduce, la final, mai multe premii.

Accesul la activitățile de inițiere este gratuit. Fiecare dintre ele va avea parte de infrastructura specifică pentru practicarea adecvată și în siguranță a sporturilor. Ele se vor desfășura în zone delimitate și semnalizate din Parcul Central și Platoul Cluj Arena, vineri, sâmbătă și duminică (10-12 iunie), între orele 10.00–19.00.

COMPETIȚII

Pe lângă secțiunea dedicată inițierii în sport, vor fi organizate mai multe competiții dedicate sportivilor amatori profesioniști: alergare, beach volley, BMX, darts, fotbal, moto enduro, rugby, șah, skateboard și tenis de masă. Participarea la competiții se va face pe bază de înscrieri, însă pasionații de sport pot să asiste gratuit.

SPORTS TALKS

Sports Talks este o secțiune ce va aduce în fața publicului sportivi de performanță. Ei vor discuta despre nevoia de mentori, ce înseamnă viața de sportiv, despre succes, perseverență și dedicație. Dezbaterile vor avea loc într-o zonă special amenajată în parcul de lângă Hotel Radisson Blu, iar accesul este gratuit. La cea de-a treia ediție Sports Festival, fanii sportului vor putea să îi asculte pe cei de mai jos:

Adrian Mutu – fotbalist și antrenor;
Horia Tecău – tenismen, vicecampion mondial;
Ana Maria Popescu Brânză – cea mai bună spadasină a lumii;
Jaqueline Cristian – jucătoare de tenis (locul 70 WTA);
Diana Pirciu – reprezentant Academia Națională de Fotbal;
Mihai Covaliu – președinte COSR;
Cristiana Pîrv – voleibalistă, multiplă campioană mondială;
Mihai Silvășan – antrenor U-Banca Transilvania;
Alți invitați surpriză.

KILOMETRUL 0 – ACROBAȚII LA ÎNĂLȚIME

Turnul Sports Festival ce va fi amenajat lângă scenă, pe platoul BT Arena, va fi kilometrul zero al evenimentului și atracția principală outdoor. Trupa OK WORLD WIDE, care a făcut senzație în aproape toată lumea și la emisiunile globale Românii au talent și Got Talent, revine la Sports Festival cu conceptul lor unic de show: bagjump acrobatics. Aceștia vor face acrobații în aer, sărind de la 11 metri pe o pernă uriașă.

CONCERTE & FUN ZONE

Sports Festival 2022 începe joi, 9 iunie, cu activități în zona centrală a festivalului, clase la scenă, provocări la mișcare oferite de cluburile sportive locale și un concert cu trupa Hazard pe scena amenajată pe Platoul Cluj Arena (ora 20.00). Concertele vor continua cu Olivia Addams (vineri, 10 iunie, ora 20.00) și Antonia (sâmbătă, 11 iunie, ora 20.00). Tot sâmbătă, de la ora 21.45, fanii fotbalului vor putea să vizioneze meciul Naționalei României cu Finlanda din Nations League. Meciul va fi difuzat la scena festivalului, în parteneriat cu Primăria Cluj-Napoca.

Nu vor lipsi din cadrul festivalului nici zonele de relaxare, iar odată cu Sports Festival va fi inaugurată o nouă zonă de food & chill amenajată în fostul ștrand municipal.

Vineri, sâmbătă și duminică vor avea loc și clase dedicate educației sociale în cadrul cărora copiii și adulții vor putea să învețe cum să cadă și să se ridice în siguranță. Antrenori de judo îi vor învăța pe doritori tehnici de cădere, fluidizarea căzăturii pentru evitarea accidentărilor, demonstrații și exemple de căzături frecvente.

Sâmbătă, 11 iunie, de la ora 19.00, diversitatea sportului va fi celebrată printr-o demonstrație a cluburilor sportive participante la eveniment. Membrii cluburilor vor defila, cu steaguri, din Parcul Central, până pe platoul Cluj Arena.

Zona de festival începe din Parcul Central și se continuă cu Părculețul de Copii de lângă stadion, Radisson Park, Aleea Stadionului, Cluj Arena, Platou Cluj Arena, BT Arena, Parcul Iuliu Hațieganu și Parcul Rozelor.

Sports Festival este cel mai mare eveniment din România dedicat sportului. Evenimentul ajunge în 2022 la cea de-a treia ediție.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!