Aranjarea mobilierului din camera de zi poate fi o sarcină intimidantă, dar este un pas crucial dacă doriți să creați un spațiu funcțional și coerent. Când spunem aranjarea mobilierului, ne referim la toate componentele de mobilă de sufragerie, de la canapele și scaune la corpuri de iluminat, lucrări de artă, accesorii și covoare.
Pentru a vă asigura că creați un spațiu cât mai practic și mai plăcut din punct de vedere vizual, vă prezentăm cele mai importante sfaturi pentru aranjarea mobilierului din camera de zi.
1. Începeți cu un plan
Mulți dintre noi au tendința de a cumpăra și de a selecta mobila pe care o iubim fără a face un plan. Apoi, când toate piesele încep să sosească, sarcina de a găsi un loc pentru fiecare lucru devine copleșitoare. Apoi începem să ne facem griji cu privire la cum va încăpea canapeaua? Este raftul mai înalt decât vă amintiți? Măsuța de cafea copleșește camera? Cum rămâne cu toate aceste accesorii frumoase?
Gândiți-vă la piesele de care aveți nevoie înainte de a alege piesele pe care le iubiți! Este ușor să luați un obiect și să fiți atras de atracția sa vizuală fără să vă gândiți cu adevărat la ce îl veți folosi și unde va merge.
Luați în considerare modul în care va fi folosită camera înainte de a decide numărul de piese pe care trebuie să le cumpărați. Ce fel de atmosferă doriți să creați în spațiul dumneavoastră?
Dacă preferați o cameră mai formală, elegantă, casual sau plină de farmec: o dispunere simetrică (o parte este imaginea în oglindă a celeilalte) a mobilierului ar fi cea mai bună.
Dacă ați prefera o atmosferă casual, confortabilă sau jucăușă? Atunci luați în considerare o dispunere asimetrică, mobilati sufrageria astfel. Tipul de stare de spirit pe care încercați să o obțineți vă va ajuta să vă ghidați către stilul și schema de culori potrivite.
2. Alegeți un punct central
Indiferent dacă locuința dvs. este binecuvântată cu caracteristici arhitecturale naturale sau cu o pânză albă mare, un punct focal este o necesitate în fiecare cameră de zi. Ochiul dvs. are nevoie de un loc unde să aterizeze, așa că, dacă încăperea are o fereastră mare și o priveliște sau un șemineu minunat din piatră, atunci sunteți acoperit.
În caz contrar, va trebui să vă creați propriul punct focal, ceva care să vă atragă oaspeții în spațiu. Încercați tapet texturat sau cu model pentru a face un perete de referință sau o oglindă mare. Folosirea unei grupări de mobilă din camera de zi poate funcționa, de asemenea, ca punct focal. Finalizați camera cu un covor frumos coordonat.
3. Încurajați conversația
O zonă de conversație constă în scaune aranjate într-un mod care încurajează conversația. Doriți să creați un aspect coerent și, în același timp, să faceți conversația în cameră confortabilă. Ultimul lucru pe care vi-l doriți este ca oaspeții dvs. să fie nevoiți să țipe prin cameră pentru a fi auziți.
4. Scară și proporții
Echilibrul este esențial atunci când aranjati mobila în camera de zi. Nu vreți să aveți toate piesele mari la un capăt și toate piesele mai mici în altul. Vreți ca încăperea să se simtă simetric proporționată.
Scara potrivită în orice casă este cea care vă face să vă simțiți confortabil și relaxat. Potriviți proporția mobilierului (mese și obiecte de artă) cu dimensiunea camerei. Acest lucru ajută la crearea echilibrului și a senzației potrivite în spațiul dvs.
O cameră la scară mare poate face față unor piese de mobilă mai mari; cu cât tavanul este mai înalt, cu atât mai înalte pot fi piesele de mobilier și viceversa. Asigurați-vă că alegeți și mobilierul de aceeași scară. O canapea supraaglomerată cu o măsuță mică poate arăta ciudat una lângă cealaltă.
Nu uitați să lăsați spațiu alb în camera dvs. Mai puțin înseamnă mai mult! Ochiul are nevoie de spațiu pentru a se odihni undeva. Lăsați câteva zone goale pe pereți și între mobilier.
Regula modelelor este similară cu regula dimensiunii! Cu cât camera este mai mică, cu atât mai mic este modelul și cu atât mai puține modele putem amesteca.