25 de persoane active din sectoarele culturale și creative, cu deschidere către tehnologie și antreprenoriat, sunt așteptate să participe la cea de-a patra ediție a programului Culturepreneurs organizat de Centrul Cultural Clujean prin proiectul Cluj Future Of Work.
Culturepreneurs este gândit ca un laborator de dezvoltare a proiectelor creative, oferind acces gratuit la ateliere de formare și programe de mentorat, precum și la spații și echipamente cu ajutorul cărora participanții vor avea posibilitatea să-și testeze ideile din domenii precum artele vizuale, designul de produs, fashion sustenabil sau producție de scenă, și ramificațiile acestora.
Programul a început din dorința de a crea noi oportunități pentru persoanele care activează în industriile culturale și creative, dar care au nevoie de îndrumare și de contexte de învățare pentru a putea crește. Modulele și instrumentele puse la dispoziție prin Culturepreneurs ajută la crearea unui dialog între specialiști și participanți, dar mai ales între medii de activitate care, deși sunt atât de diferite, pot aduce noi perspective în procesul de creație.
Ediția din acest an se adresează creativilor din Cluj care își doresc să aprofundeze cunoștințele în domeniul antreprenorial, să câștige experiență de lucru cu echipamente dintre cele mai performante și să exploreze în profunzime procesul de dezvoltare a unui proiect: de la o mai bună înțelegere a aspectelor financiare și a noțiunilor legislative și de marketing, până la concretizarea planului de afaceri și construirea identității produsului lor.
Astfel, de-a lungul celor trei etape din cadrul Culturepreneurs, cei selectați vor avea ocazia să participe la un amplu program de formare constând în cinci module esențiale pentru dezvoltare antreprenorială și la un program de coaching susținut de experți în startups și industrii culturale și creative, să își materializeze ideile în laboratoare specializate pe domeniile CGI & VFX, Furniture Design și Automation & Machine Learning, și să își dezvolte o rețea de contacte și organizații care să le ofere sprijin pe parcursul acestui proces.
Atelierele se vor desfășura în regim hibrid între 29 august și 27 octombrie 2022, cursurile practice având loc la CREIC – Centrul Regional de Excelență pentru Industrii Creative. Termenul limită pentru înscrieri este 22 iulie 2022, iar toate detaliile pot fi consultate pe site.