De inclus în planurile pentru luna august: Joy Sessions & Brunch la Samsara Foodhouse

Home $ Articole $ De inclus în planurile pentru luna august: Joy Sessions & Brunch la Samsara Foodhouse

by | Aug 2, 2022 | Articole, Recomandări

Vara aceasta ne bucurăm împreună de dimineți târzii însorite pe terasa Samsara Foodhouse de pe Cardinal Iuliu Hossu, nr. 3, pe malul Canalului Morii, cu un brunch apetisant și băuturi creative, în timp ce ritmurile tropical-tribale aduse de Adrian Tudoran (Electroclown/Văzduh) vor amplifica atmosfera. Mai precis, ne vedem la Joy Sessions & Brunch, în zilele de sâmbătă, între 12:00 și 15:00, de două ori pe lună. Joy Sessions este un proiect văratic, dedicat armoniei, muzicii vii și rare, orientate spre soul, jazz, world music, funk și combinații ale acestora. Ne dăm întâlnire pentru a ne încânta simțurile cu sunete care declanşează zâmbete, arome savuroase ale preparatelor de brunch și atmosferă relaxată de weekend.

Ce se întâmplă în cadrul evenimentelor Joy Sessions & Brunch?

Cel care întreține atmosfera în cadrul evenimentelor Joy Sessions & Brunch este Adrian Tudoran (Electroclown/Văzduh) cu care ne-am bucurat să povestim în 2019. Și atunci l-am găsit tot pe terasa de la Samsara Foodhouse; încă de pe atunci ne spunea că el colaborează cu echipa localului de multă vreme. Întotdeauna a apreciat în mod deosebit personalul și atmosfera de la ei. Cât despre noi, mereu l-am privit pe Adrian ca fiind un om căruia îi place să fie aproape de public la un alt nivel, căruia îi place să se conecteze, să aducă muzica suficient de aproape cât să se formeze o legătură. Prin muzica pe care o pune în cadrul acestor evenimente bilunare, el își propune să le aducă oaspeților „o muzică la fel de caldă ca mâncarea din farfurie.”

„În ceea ce privește muzica, am simplificat puțin ideea cu care am debutat – de invitați live, instrumentaliști, mare tam tam, pentru că ne-am dat seama că e nevoie de ceva ușor mai calm, de ceva mai puțin solicitant pentru invitați din punctul de vedere al atenției atribuite.” – Adrian Tudoran (Electroclown/Văzduh)

Părerea lui Adrian e că muzica nu trebuie clasificată, ci ascultată. A avut și el o perioadă în care era preocupat de a vedea în ce stil se încadrează, dar și-a dat seama că nu acesta ar trebui să fie focusul. De mulți ani încoace, nu mai produce muzică pe calculator pentru că totul depinde de momentul în care se află. Instrumentele fac legătura între el și oameni. Publicul îi transmite o anumită energie, el le-o oferă pe-a sa și așa mai departe. Piesele lui nu sunt piese de teatru, nu se repetă în mod identic. Ca să fii la curent cu ceea ce pregătește Adi pentru următoarele evenimente Joy Sessions & Brunch, te invităm să urmărești pagina de Facebook și Instagram a Samsara Foodhouse.

Ce preparate poți savura în cadrul evenimentelor Joy Sessions & Brunch?

Meniul de brunch conține atât preparate sărate, cât și dulci. Scopul lor este, ca de obicei, să vină în întâmpinarea tuturor gusturilor și preferințelor. Dacă ai poftă de preparate sărate, poți opta pentru: Summer scrambled toast, Egg white scrambled on sourdough bread, Sunny side up eggs on brioche & rice „bacon”. În schimb, dacă ai prefera să te răsfeți cu ceva dulce, oferta lor include: Peanut butter & tofu toast, French toast créme brulée, Fruity greek yogurt & granola.

Băuturile pe care le poți alege din meniu, în completarea brunch-ului sunt: limonade (cu vișine și soc, cu aloe vera și căpșune, cu ananas și busuioc, cu piersici, ghimbir și turmeric), superfood drinks și healthy shots, băuturile lor homemade (kombucha, tepache, bere cu ghimbir) și cocktail-uri (Edamame Mojito, Fig Daiquiri).

Când au loc evenimentele Joy Sessions & Brunch în luna august?

Ne vedem la Joy Sessions & Brunch în zilele de sâmbătă, 6 și 13 august, între 12:00 și 15:00. De îndată ce le treci pragul, te poți aștepta să găsești acolo o atmosferă complet relaxată, degajată, de weekend, care prinde contur frumos pe spațiul terasei – verde, răcoros, cu multe plante, lângă râu. Conform lui Adrian, „locul este incredibil, îți dă impresia de cuib, de intimitate, aer curat, natură. Ai mereu o frunză care te gâdilă, auzi râul, e foarte faină locația”.

Dacă ai deja planuri pentru sâmbetele de 6 și 13 august și n-apuci să li te alături în contextul evenimentelor Joy Sessions & Brunch, ei așteaptă să le treci pragul în celelalte finaluri de săptămână calde rămase din vara aceasta. În fiecare sâmbătă și duminică, între 12:00 și 15:00, te așteaptă pentru un moment savurat pe îndelete, pe terasă sau în interior lângă măslin. Nu ezita să-ți faci o rezervare online aici sau la numărul de telefon 0736 073 073 cât încă e cald afară, pentru că merită din plin. Bunătățile lor de weekend (și nu numai) abia așteaptă să fie încercate.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!