10 evenimente de neratat în septembrie la Cluj

Home $ Articole $ 10 evenimente de neratat în septembrie la Cluj

by | Aug 29, 2022 | Articole, Recomandări

Chiar dacă vacanța de vară este spre sfârșite, trebuie să profităm de fiecare moment în care soarele ne oferă o nouă zi călduroasă, în care putem să mergem la plajă, într-o drumeție pe munte sau la un concert în aer liber. Luna septembrie se anunță ca fiind una plină de evenimente pentru toate gusturile. tocmai de aceea, noi am făcut o scurtă revizuirea lor și astăzi îți prezentăm 10 evenimente pe care nu trebuie să le ratezi.

Începem în ordine cronologică cu un concert pe măsură, care va fi susținut pe 1 septembrie de către David Garrett & Band. Concertul face parte din Alive Tour 2022, iar Cluj Napoca se numără printre cele două orașe din România în care artistul va concerta. Garett este cunoscut că fiind cel mai rapid violonist din lume, având astfel un renume greu de omis, dar și un talent demn de apreciere. Turneul său Alive este cu atât mai aparte cu cât reprezintă un nou început în ceea ce privește stilul artistului, care acum continuă prin a-și construi muzica atât în sfera clasică, cât și în ceea pop și rock. încă îți poți achiziționa bilete, chiar de aici.

Tot pe 1 septembrie va începe și Jazz in the park, un festival așteptat de multă lume și, bineînțeles, în mod special de cei care sunt fani ai muzicii jazz. Va avea loc în perioada 1-4 septembrie, când încă ne putem bucura de zile relativ lungi și însorite, numai bune de petrecut în Parcul Etnografic Romulus Vuia, unde te poți bucura de specificul locului, dar și de muzica bună cu care îți vei dori să-ți închei fiecare seară. Din artiștii pe care îi vei putea asculta se numără The Comet is Coming, Erik Truffaz Quartet, Yussef Dayes, Mircea Tiberian Trio, Guts, Mădălina Pavăl & Orchestra, Paperjam, etc. Unde mai pui că sunt și dog friendly? Așa că adu-ți blănosul la o plimbare. Biletele se pot achiziționa de aici. Iar pentru mai multe informații utile, precum și modificări ulterioare sau tips&tricks, te invităm să urmărești site-ul și pagina de Facebook.

Iar pentru că serile de toamnă au și ele parte de mulți fani, trebuie să menționăm faptul că cei de la Iulius Mall continuă cu Movie Nights, și pe 2, respectiv, 9 septembrie. Proiecțiile sunt cu intrare gratuită și sunt recomandate oricui, inclusiv celor mici. Te sfătuim să vii îmbrăcat adecvat, chiar și cu câte o pătură, care să te încălzească atunci când aerul rece se va face tot mai simțit. Pe pagina de Facebook se postează în mod constant mai multe detalii despre aceste proiecții, precum și micile schimbări care pot apărea din cauza vremii. Așa că poți verifica acolo cu ușurință ce film urmează să ruleze în Iulius Park.

Pentru iubitorii de mișcare sau pentru cei carora le plac provocările avem o opțiune potrivită: Wizz Air Cluj-Napoca Marathon, care va avea loc pe 4 septembrie. Aflat la ediția cu numărul 11, maratonul se desfășoară pe malul Someșului, de pe care poți vizualiza orașul dintr-o altă perspectivă. Există mai multe probe, cum ar fi Cros 4 hm P4B, Maraton Wizz Air, Ștafeta Zuzu, Family An de an, Semimraton Hervis, etc, în care poți alerga în funcție de stilul și condițiile tale. De asemenea, poți opta să alergi pentru o cauză nobilă, în funcție de afinitățile tale. La final va exista și o premiere a celor mai buni alergători. Mai multe informații despre acest eveniment se găsesc pe site-ul oficial.

Pe 7 septembrie va avea loc Teatru pentru Ucraina, cu spectacolul „Lacul Lebedelor”, care reprezintă un manifest în ceea ce privește situația incertă în care ne aflăm. Trupa de balet este alcătuită din artiști ucrainieni, care au realizat împreună, în București, un spectacol care să transpună în mod artistic toate trăirile și sentimentele acestora. Astfel că după ce au reușit să cucerească inimile spectatorilor din capitală, trupa a pornit într-un turneu național, care va ajunge și la Cluj-Napoca, mai exact, la Casa de Cultură a Studenților. Biletele pot fi cumpărate de aici.

Tot pe 7 septembrie este și concertul “Bohemian Symphony Orchestral Queen Tribute”, reprezentând un omagiu pentru Freddie Mercury, care ar fi împlinit în 2022 vârsta de 76 de ani. Având în vedere că show-ul este scris de Giacomo Vitullo și regizat de Maestrul Luca Bagagli, succesul de care a avut parte până acum este unul demn de apreciat. Acest tribut nu va fi doar un concert, ci o experiență inedită, de natură muzicală, care va aduce laolaltă fanii Queen, dar și pe cei care vor să încerce o atmosferă bine pregătită, pe versurile lui Freddie. Biletele se găsesc aici.

Wonderpuck este un festival de teatru de păpuși, dedicat în mod special celor mici, deoarece este unul care îmbină mai multe elemente, cum ar fi teatrul, artele vizuale, muzica și dansul. Anul acesta va avea loc în perioada 9-11 septembrie. Se va desfășura în multiple locații consacrate din Cluj, precum Muzeul de Artă, Piața Unirii și Muzeul Etnografic. Cu toate acestea, deschiderea oficială va avea loc la Castelul Banffy, care este deja cunoscut pentru ambianța sa magică. Programul din acest an este unul extrem de bogat, având multiple spectacole de profil, selectate din întreaga țară. De aceea, îți propunem să arunci un ochi aici, pentru a putea alege spectacolul cel mai potrivit pentru cel mic.

După Wonderpuck urmează un alt eveniment consacrat, este vorba, bineînțeles, de Festivalul Internațional de Carte Transilvania, care se va desfășura în perioada 15-18 septembrie. Pe lângă faptul că te vei putea bucura de un preț redus al unor cărți mult așteptate, vei găsi, cu siguranță, și multe alte elemente de papetărie pe care le poți face oricând cadou cuiva drag. De asemenea, festivalul vine cu mai multe lansări de carte, discuții cu autori consacrați, dar și cu posibilitatea de a facilita contactul cu publicul celor mai tineri autori. Ediția de anul acesta vine cu mesajul „Promovăm România prin lectură!”, prin care speră să readucă la viață dorința tinerilor de a citi cât mai mult, dar și de a descoperi noi autori români. Pentru mai multe detalii în ceea ce privește FICT, te invităm să arunci o privire pe pagina lor de Facebook, unde actualizează constant informațiile, dar și publică anunțuri, precum faptul că sunt în căutarea unor noi voluntari.

La finalul acestei luni te pot bucura și de ZAIN – Festival of Creative Work, care va avea loc pe 29 septembrie – 2 octombrie. Festivalul se află la a 5-a ediție și își dorește mai mult ca niciodată să sublinieze faptul că un nou început este mereu benefic, în special în ceea ce privește domeniul cultural și artistic. Timp de 4 zile centrul orașului Cluj-Napoca se va transforma într-o reală expoziție, cu creațiile celor pasionați de acest domeniu. Vei putea admira noi concepte și piese de mobilier, precum și accesorii, obiecte de vestimentație sau ilustrații, etc. Festivalul invită pasionații de creație la o întâlnire deschisă cu publicul clujean. Pentru mai multe detalii în ceea ce privește artiștii sau expozițiile din cadrul ZAIN, te sfătuim să ai în vedere site-ul oficial.

Încheiem lista evenimentelor din luna septembrie cu un concert mult așteptat, este vorba de cel al lui Sting, care va avea loc pe 30 septembrie, la BT Arena. Inițial a fost programat pentru 15 martie, dar restricțiile de la vremea respectivă nu au permis o bună desfășurare a concertului. Astfel, încheiem prima lună din toamna lui 2022, cu un concert potrivit atât tinerilor, cât și fanilor consacrați. Acest concert face parte dintr-un turneu lung al artistului, pe care l-a realizat împreună cu o echipă pe măsură, fiind acompaniat de un ansamblu electric & rock. Joe Sumner este invitatului special, care a fost și care va fi prezent în toate concertele anunțate ca fiind parte din acest turneu. Biletele se găsesc aici.

Ce spui, ție care dintre aceste evenimente îți atrage mai tare și mai tare atenția?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!