12 evenimente de neratat în octombrie la Cluj

Home $ Articole $ 12 evenimente de neratat în octombrie la Cluj

by | Sep 28, 2022 | Articole, Recomandări

Mai este puțin și luna octombrie își va intra în drepturi, aducându-ne începerea anului universitar, schimbarea frunzelor într-o multitudine de culori, de care e musai să te bucuri prin plimbări lungi de toamnă, dar și multe evenimente, mai ales că este prima toamnă după 2 ani de incertitudine în care Clujul se va reîntoarce la viață. Și de această dată ne-am ocupat de o selecție a celor mai interesante evenimente din oraș, la care poți participa luna aceasta.

Chiar dacă au furat puțin startul, nu putem să nu-ți propunem ZAIN – Festival of Creative Work, aflat la a 5-a ediție, care se desfășoară între 29 septembrie – 2 octombrie. Timp de 4 zile vei putea descoperi mai multe despre micii producători din Transilvania, care fac parte din industria creativă. Astfel, te vei putea bucura de instalații, proiecte și expoziții de producție și design de mobilier, fashion design, design de accesorii, ilustrație, lighting design, etc. Foarte multe dintre acestea vor fi prezente chiar în Piața Unirii, km 0 al orașului. Pe lângă expoziții și prezentări ale unor colecții-capsulă, la ZAIN te vei putea bucura și de open doors ale unor locații aparte, gestionate de către producători locali, dar vei putea și să te bucuri de muzică live, petreceri sau de un performance de dans contemporan. Programul complet al festivalului se află aici, iar noi te încurajăm să-l analizezi bine pentru a-ți selecta activitățile preferate la care să participi.

Ediția de toamnă de la Street FOOD Festival Cluj începe tot pe 29 septembrie și durează până pe 2 octombrie. Va avea loc în parcul de la Iulius Mall, unde te vei afla într-o adevărată călătorie culinară. Pe lângă cele mai alese bucate, pornind de la clătite, waffles și până la burgeri, tortillas sau sushi, te vei putea bucura și de câteva concerte pe măsură. Vineri, 30 septembrie, vor concerta Timothy Kross (ora 20.00) și VUNK (de la ora 21.00), sâmbătă vor urca pe scenă Soundopamine (ora 20.00) și Șuie Paparude (ora 21.30), iar duminică ne vor încânta cu muzica lor Koszika & The Hotshots (ora 20.00) și Trupa Taxi (ora 21.30). Pentru o experiență inedită, îți poți achiziționa un bilet pentru Street Food Tour Cluj, care constă într-un tur ghidat prin festival, unde poți să descoperi mai multe despre acest concept, precum și să guști câte ceva delicios de la expozanți. Biletele pot fi cumpărate de aici.

CINEmaSPRIJINĂ se află la prima sa ediție și se va desfășura în perioada 1-2 octombrie, la Cinema Victoria. Este primul festival de film din țară care are ca tematică abuzul și violența. Menit să vină în combaterea acestora, în cadrul festivalului se urmărește organizarea unor acțiuni de conștientizare, prevenire și luptă împotriva abuzului sexual, precum și a violenței domestice. Astfel, pe lângă filmele participante, se vor organiza inclusiv ateliere de dezvoltare personală, care au intrarea gratuită. Pentru mai multe detalii, precum și pentru a vizualiza programul complet al festivalului, te sfătuim să arunci o privire aici.

Iar dacă tot vorbim de oportunități și de noi începuturi, atunci adăugăm pe lista noastră și Târgul de Cariere, care va avea loc între 5-6 octombrie la BT Arena. După cum probabil ai ghicit, aici vei avea șansa să iei contact direct cu potențiali angajatori, dar îți vei putea face și o idee despre care sunt cerințele pentru a fi angajat la anumite companii, care sunt beneficiile sau ce sfaturi îți oferă pentru jobul pe care-l urmărești. Oricum ar fi, Târgul de Cariere este o bună opțiune pentru a afla informații valoroase, precum și noi locuri de muncă. Pentru mai multe detalii despre eveniment, te invităm aici.

Mircea Bravo este deja un nume la care nu poți să nu te gândești atunci când vorbești de Cluj. Pe 6 octombrie la Cinema City din Iulius Mall va avea loc avanpremiera filmului său, “Mirciulică”, pe care vei avea ocazia să-l vezi în prezența echipei. Este o comedie pe cinste, una dintre cele mai așteptate de anul acesta din România. Noi te invităm să vii cu prietenii tăi pentru o seară relaxantă în oraș, unde vei putea să-i cunoști pe celebrele personaje din episoadele și videoclipurile comediantului. Locurile sunt limitate, iar dacă te hotărăști prea târziu că vrei să ieși la film, îți vei putea cumpăra bilet începând cu 7 octombrie, de când ,,Mirciulică”, va intra în programul oficial al cinematografelor din țară.

Zilele Clujului sunt mereu un motiv de bucurie, dar și o oportunitate de a te bucura de oraș, precum și de experiențele pregătite special pentru tine cu acest prilej. Anul acesta evenimentul va avea loc în perioada 6-9 octombrie și va aduce cu sine atât spectacole de teatru, cât și concerte, paradă, treasure hunt, o călătorie gastronomică, degustare de vin și multe alte activități interesante prin care te poți bucura de oraș. Printre artiștii care vor fi prezenți anul acesta la Zilele Clujului se numără Delia, Nicole Cherry, Compact, The Motans, etc. Programul complet va fi postat pe pagina oficială.

Iubitorii de electro arts probabil știu deja că în perioada 7-9 octombrie va avea loc Clujotronic. Vor urma câteva zile vibrante, cu muzică electro, dar și cu expoziții inedite, unde arta și tehnologia se întâlnesc, dând naștere unor idei și concepte inedite. Festivalul are la bază și ideea de interacțiune, astfel că vor exista diverse ocazii prin care să poți avea un contact mai direct cu exponatele sau creațiile prezente. Clujotronic surprinde mereu în cel mai plăcut mod, atrăgându-și fani din diverse categorii de vârstă, mai ales pentru că reunește artiști din România, Franța, Germania și nu numai. Programul complet, precum și mai multe informații despre proiectele de anul acesta, se găsesc chiar aici.

TEDxEroilor, cu tema de anul acesta, Game changers, va avea loc la Casa de Cultură a Studenților pe 8 octombrie. După o perioadă lungă de incertitudine (care din anumite puncte de vedere pare încă să continue să coexiste în viețile noastre), la TEDxEroilor vei avea ocazia de data aceasta să înveți mai multe despre acel moment în care totul se poate schimba în jurul tău. Poate fi momentul tău de Evrika!, când viața ți se poate schimba radical (mai ales în bine), doar dacă tu ești deschis la acest lucru. Printre speakerii care îți vor împărtăși poveștile lor se numără Mihai Morar, Andreea Irimia, Tedy Necula, Mihaela Sava și mulți alții pe care te lăsăm să-i descoperi singur. Biletele pot fi achiziționate de aici.

Transylvania Open WTA250 se va desfășura între 8-16 octombrie și se află la a doua se ediție. Turneul de la Cluj va reuni jucători de seamă din lumea tenisului, dar și tineri sportivi aflați la începutul carierei. În cadrul Transylvania Open WTA250 vor concura 32 de jucătoare la simplu și 16 echipe la dublu, care vor lupta pentru premii în valoare de peste 250.000$. O mare parte din locuri sunt deja rezervate, mai ales pentru că anul trecut, din cauza pandemiei, turneul s-a desfășurat fără spectatori. Îți sugerăm să te grăbești cu achiziționarea biletului, mai ales dacă vei vrea să-ți încurajezi și să-ți întâlnești sportivii preferați. Poți face acest lucru chiar de aici.

Pe 10 și pe 11 octombrie îți poți începe o nouă săptămână din această lună printr-o ieșire cu prietenii tăi în oraș, la Stand Up Comedy cu Sorin Parcalab, Toma și Cristi Popesco. Evenimentul va avea loc la Cinema „Florin Piersic” și va consta în două reprezentanții deja tipice pentru ei, în care vor vorbi despre lucrurile mărunte din viața noastră, dar pe care nu le-am privit până acum decât printr-o singură perspectivă. Cum toamna devine tot mai evidentă mai ales în ceea ce privește temperaturile scăzute, credem că un stand up este o alegere ideală pentru o seară de octombrie, în care vrei să ieși în oraș. Cert este că vei pleca acasă cu gura până la urechi și mult mai relaxat. Rezervă-ți locul din timp deoarece mai sunt doar câteva bilete la categoria 1, Early Bird. O poți face aici.

Tot un eveniment care îți poate aduce oportunități, mai ales pentru cariera ta, este și Noaptea Companiilor, de pe 13 octombrie. Aici vor fi prezente printre cele mai cunoscute companii, care își vor descrie într-un mod mai neconvențional ofertele și joburile de care dispun, direct la sediile acestora. Interesant este și faptul că vor exista și sesiuni cu tips&tricks pentru a te putea alătura acestora, informații utile prin care poți avansa în carieră. Pe site-ul oficial al evenimentului vei găsi inclusiv care sunt traseele și autobuzele care te pot duce la compania la care îți dorești să mergi. Noi te încurajăm să participi, fie că ești la început de drum, fie că vrei să-ți schimbi locul de muncă, mai ales pentru că vei avea oportunitatea de a vedea cum funcționează lucrurile din interior.

Spre finalul lunii, mai exact, pe 26 octombrie, îți propunem să te încarci cu energia celor de la Ad Libitum Voices, care organizează la Cluj Concertul lor aniversar – serbează 10 ani de existență! Un deceniu de concerte, spectacole, melodii, va fi marcat corespunzător pe scena de la Cinema Florin Piersic, unde ești invitat să te alături. O seară în oraș, cu muzică bună, cu siguranță te va ajuta să închei săptămâna (iar mai apoi, luna octombrie) așa cum se cuvine. Biletele sunt de 3 tipuri, iar prețurile pornesc de la 49 lei. Mai multe informații despre acestea se află aici.

Sperăm ca selecția noastră să te ajute să-ți planifici ieșirile din luna octombrie cât mai eficient. De asemenea, pentru mai multe propuneri în ceea ce privește evenimentele din Cluj, poți consulta calendarul nostru, pe care-l actualizăm constant cu se mai întâmplă prin oraș. Știm că toate sună foarte tentant, așa că nu ezita și invită cât mai mulți prieteni alături de tine. Îți dorim distracție plăcută și nu uita să ne dai tag în postările tale, vrem să vedem cum arată #clujlife pentru tine!

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!