Ceasul unei femei – cartea ei de vizită

by | Sep 28, 2022 | Diverse

Ceasul, ca accesoriu, a apărut în anii 1900. Prima data l-au purtat bărbații, așa cum era de așteptat, avea capac și un lănțișor cu care era atașat de costum. Bărbații îl scoteau cu mândrie din buzunarul vestei de la costum, pentru a verifica cât e ora. Era secolul domnilor îmbrăcați în frac, cu joben și ceasul era accesoriul lor cel mai important.

După 1920 ceasurile au fost purtate la mână, acest concept fiind la început dedicat exclusiv femeilor. Bărbații au păstrat moda de a purta ceasul în buzunar până la începutul secolului 20.

În zilele noastre ceasul este infinit mai mult decât un obiect cu ajutorul căreia se află ce oră este. De la clasic până la smartwatch, ceasurile au cunoscut o evoluție uimitoare în lumea modei, diversificându-și formele, mărimile, culorile, modelele și funcțiile.

Când vorbim de ceasuri de dama vorbim de o modă în sine, o industrie înfloritoare a unor obiecte care sunt unele dintre cele mai apreciate accesorii.

Pentru o femeie, ceasul este un accesoriu important. În funcție de buget, fiecare femeie etalează ceasul ca pe o bijuterie prețioasă. De cele mai multe ori încrustate cu pietre prețioase pe cadran sau pe brățară sau ceasul însuși din metal prețios, piesa este expusă pe mână cu mândrie, în dorința de a stabili situația financiară a purtătoarei.

Numărul infinit de modele, variația existentă pe piața ceasurilor de damă poate satisface orice buget sau preferință De asemenea, smartwatch (ceasurile smart) au devenit din ce în ce mai utilizate, firmele cu tradiție în electronică întrecând-se în adăugarea de funcții care să satisfacă cumpărătorii.

Ceasul deștept nu mai este doar un ceas, un ornament, o podoabă. El poate fi folosit pe post de telefon, de asemenea poate măsura ritmul cardiac, numărul de pași pe care ii facem zilnic, poate monitoriza perioadele de odihnă și, în funcție de aplicațiile pe care le putem instala, poate avea toate opțiunile unui telefon. Cu ajutorul acestor aplicații se poate monitoriza o camera IP, se poate răspunde la mesaje, folosi conturile de social-media sau poți folosi funcția de alarmă sau ceas deșteptător. Toate aceste funcții sunt legate de telefonul cu care ne împerechem acest gadget.

Un trend în sine a devenit și ceasul sport, din ce în ce mai apreciat pentru comoditatea oferită, fiind mai recent permis și la întâlnirile formale, cu vestimentație obligatorii. Ceasul sport nu mai este obligatoriu a fi folosit doar la costumația sport, deși clasicii în modă ar afirma contrariul.

Fashion Days combină perfect un ceas de damă model sport cu echipamentele sport, alegând material asemănător atât la cureaua ceasului cât și la încălțămintea sport. Atât ceasul, cât și încălțămintea sport sunt ele însele accesorii importante, nu doar obiecte utile unei activități.

Tags: (p)

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!

Share This