Toamna la Street Food Festival se numără experiențele culinare

Așa cum ne-a obișnuit, Street FOOD Festival a revenit acasă la Cluj după „hoinăreala” din vara asta. Și ceva ne spune că nu suntem singurii care i-am simțit lipsa. Ne-a lipsit atmosfera și trebuie să recunoaștem că ne-au lipsit întâlnirile cu prietenii în fața truck-urilor cu mâncare, acolo unde se iau cele mai importante decizii: ce vom mânca azi?. Răspunsul la această întrebare nu devine niciodată mai simplu ca atunci când Street Food Festival ajunge la tine în oraș.

Street Food Festival marchează începutul toamnei cu o ediție „de sezon” în Iulius Parc și cu cele mai diverse propuneri gastronomice, activități și concerte. Dar dacă visați la miros de castane prăjite și de dovleac copt, aflați că toamna la Street Food Festival se numără sortimente de burgeri apetisanți și sandviciuri delicioase.

Cu „Secret of Happiness” de la Amonita în background și cu toate simțurile în alertă ne-am început călătoria culinară în primele zile de Street Food Festival. Întâmpinați de mesajul „Vii român, pleci mexican” scris pe unul din truck-urile din parc, ne-am dat seama că am nimerit exact în Raiul bucătăriei mexicane, până în momentul în care am ajuns la truck-ul vecin cu specialități libaneze și apoi la caravana elvețiano-franceză adresată pasionaților de brânză „Raclette”. Cartofi copți și castraveciori într-o parte, frigărui de vită și berbecuț în partea opusă, foccacia și cartofi spiralați în dreapta, pleșcăviță cum doar în Serbia găsești în stânga, pe măsură ce înaintezi ți se dezvăluie noi și noi universuri culinare. Unul dintre aceste universuri ne-a dus chiar la începuturile istoriei mâncării stradale, în Grecia Antică, mai târziu, conceptul de „street food” având să se dezvolte datorită urbanizării și să devină o parte importantă a vieții de zi cu zi.

Copiii vor suc de portocale, hotdog și waffles, părinții vor să le satisfacă toate poftele, cert este că nimeni nu pleacă nemulțumit de la Street Food Festival. Cele 30 de food trucks din festival sunt acolo să răspundă tuturor dorințelor. Fără excepție, și în acest sezon, burgerul e la mare căutare, iar varietatea nu are limite: Black Angus Burger, sau Pulled Pork Burger, Halloumi Burger, Dracula Burger, Romanian Burger, Guacamole Burger, Classic, Spicy sau Empire State v-am enumerat doar o parte dintre opțiuni și vă lăsăm plăcerea să le descoperiți pe celelalte cu mențiunea că nu lipsesc din festival nici preparatele vegetariene, cu porții generoase de Veggie Fries și cei mai gustoși Veggie Burgeri. Nu pleca acasă înainte să asiști la unul din show-urile culinare pregătite de organizatori pentru a simți cu adevărat atmosfera festivalului. Noi l-am privit fascinați pe Chef Munti și am ascultat cuminți lecția lui despre „burgerii fenomen”.

Street Food Festival a fost întotdeauna nu doar despre mâncare, ci și despre experiențe, iar o rundă de spikeball (cunoscut mai mult cu denumirea de roundnet) ne-a convis să rămânem câteva zeci de minute în jurul unei plase încercând să menținem o minge galbenă cât mai mult departe de pământ. Un joc pe care merită să-l încerci cu prietenii în festival, cu atât mai mult cu cât te poți recompensa la final cu una din specialitățile dulci și savuroase sau cu ceva răcoritor de băut de la truck-urile din apropiere.

Tu decizi dacă rămâi mai departe la concertele pregătite de organizatori, dar mai mult ca sigur o vei face odată așezat pe șezlongul comod din care nu te-ai mai ridica. Iar dacă nu ai prins loc pe șezlog, ai o suprafață generoasă de gazon unde te poți desfășura în voie. Soundopamine și Șuie Paparude ieri, Koszika & The Hotshots și Trupa Taxi astăzis, deja ai suficiente motive să rămâi în oraș în weekend. Ne vedem acolo!

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!

Share This