3 destinații ieftine pentru un city break cu plecare din Cluj-Napoca

Home $ Diverse $ 3 destinații ieftine pentru un city break cu plecare din Cluj-Napoca

by | Oct 11, 2022 | Diverse

În cazul în care îți dorești să mergi într-un city break în această toamnă, am ales pentru tine trei destinații în care poți să ajungi chiar și cu bani puțini. Pe lângă prețul mic, poți profita și de locuri încărcate de istorie, în care se mănâncă bine și în care temperaturile sunt bune chiar și toamna. Descoperă în rândurile următoare prezentarea celor trei locuri, care ar fi costurile estimative și ce poți vizita.

Roma

Un oraș încărcat de istorie, considerat una dintre cele mai bune alegeri pentru city break. Toamna este spectaculoasă în Roma și sunt motive suficiente să alegi acest oraș pentru o vacanță de câteva zile. Prețurile pentru zborurile din Cluj-Napoca pornesc de la 50 de euro în octombrie, iar o noapte de cazare decentă costă de la 60 de euro. Temperaturile în octombrie sunt încă decente, plouă destul de rar, iar Roma este ofertantă ca obiective turistice. Basilica Sfântului Petru, Fontana di Trevi, Panteonul, Vaticanul, Treptele Spaniole și Forumul Roman sunt câteva dintre ele, dar cel mai faimos punct turistic din Roma este fără niciun dubiu Colosseumul.

Construit în urmă cu aproape 2.000 de ani, Colosseumul este un loc marcat de istorie, care găzduia până la 80 de mii de spectatori în zilele sale de glorie. Peste 1.7 milioane de oameni îl vizitează, iar în ultimii ani a fost și locație de filmare pentru producții ca Spectre, The Fall, Jumber ori The Amazing Holiday. Mai mult, Colosseumul este unul dintre simbolurile și dintr-un joc de casino online, ceea ce arată varietatea tot mai mare oferită de dezvoltatori în ultima perioadă. Slotul ce poate fi accesat pe cazinou online NetBet se numește Around the World și, așa cum îi spune și numele, reprezintă o incursiune în jurul lumii, astfel că printre simboluri se mai regăsesc Marele Zid Chinezesc, Piramidele din Egipt și Marele Zid Chinezesc.

Viena

La doar o oră și 20 de minute distanță cu avionul poți ajunge în capitala Austriei. E locul ideal pe care să îl vizitezi în cazul în care îți plac muzeele și arta în general. Poți face o incursiune în istoria bogată a Austriei și să vizitezi clădiri cu o arhitectură spectaculoasă. Una dintre principalele atracții este catedrala Sfântului Ștefan, din turnul căreia poți avea o panoramă superbă asupra întregului oraș. De asemenea, Opera de Stat este cu adevărat spectaculoasă, palatul Hofburg e încărcat de istorie, în timp ce palatul Schonbrunn merită vizitat și el. Iar în centrul Vienei vei găsi celebrul cartier al muzeelor, unde poți petrece o zi întreagă. Iar dacă îți place distracția, poți merge în parcul Prater.

Cât privește costurile, în octombrie poți zbura din Cluj-Napoca la prețuri ce pleacă de la 50 de euro. Costurile la cazare scad și ele considerabil toamna și poți găsi o cameră de la hotel de la 60-70 de euro pe noapte. Cât privește costurile cu mâncarea, diferă în funcție de preferințe: poți mânca la restaurante selecte la care să lași cel puțin 70 de euro de persoană pentru o masă sau poți alege și o variantă mai ieftină, aleasa și de mulți localnici, prin a consuma faimoșii cârnați de la gheretele ce sunt la fiecare colț de stradă.

Malta

În cazul în care îți dorești o destinație în care temperaturile să fie bune și în octombrie, Malta este o soluție pe care merită să o iei în calcul. Temperaturile vor trece constant de 25 de grade Celsius, astfel că poți străbate insula de la un capăt la altul. Capitala Valletta este încărcată de istorie, în timp ce în Sliema și St. Julian’s vei găsi numeroase magazine și locuri în care să te distrezi. De asemenea, este recomandat să mai faci excursii și pe Insula Gozo și Comino, unde vei vedea multe peisaje superbe, dar și în Mdina.

Cât privește prețurile, un zbor dus-întors din Cluj-Napoca pleacă de la 100 de euro în octombrie. Cazările pentru o noapte sunt și ele de la 60 de euro pe noapte, iar o masă la un restaurant ieftin ar trebui să te coste 15-20 de euro de persoană.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!