5 formații tari din anii ’90 care au scris istorie

Home $ Diverse $ 5 formații tari din anii ’90 care au scris istorie

by | Oct 12, 2022 | Diverse

În anii ’90, trupe pop precum Backstreet Boys, NSYNC, Spice Girls ori Destiny’s Child dominau topurile muzicale și lansau hituri pe bandă rulantă. Iată așadar o incursiune în trecut pentru a vedea care erau cele mai tari trupe din anii ’90.

1. Backstreet Boys

Această trupă a fost înființată în 1993, în Orlando, Florida, dar este încă activă deși este departe de succesul din anii ’90. Trupa a cunoscut faima încă de la debut, iar primul album Backstreet Boys a avut un succes răsunător. În 2013, formația a primit o stea pe Hollywood Walk of Fame, iar în 2015 a fost lansat un documentar inspirat din succesul ei. În 2017 a început un turneu de revenire în Las Vegas. Backstreet Boys a vândut peste 100 de milioane de albume la nivel mondial. Cu această performanță a devenit trupa de băieți care a vândut cele mai multe albume.

2. NSYNC

Trupa a fost înființată în 1994 și s-a desființat în 2002. Printre foștii componenți s-au aflat Justin Timberlake, JC Chasez, Chirs Kirkpatrick, Joey Fatone și Lance Bass. Albumul de debut a fost lansat în 1997 și a avut un succes major. Iar al doilea album al trupei a generat 1 milion de unități vândute într-o singură zi și 2.4 milioane într-o singură săptămână. NSYNC este una dintre cele mai de succes trupe din acele vremuri și a avut 8 nominalizări la premiile Grammy, a concertat și la Super Bowl și Jocurile Olimpice și a avut colaborări cu artiști de top precum Elton John, Stevie Wonder, Michael Jackson, Britney Spears și Phil Collins. Iar o dovadă a faimei acestei trupe este dată de faptul că din istoria ei a apărut inclusiv un joc de păcănele online. Acesta se numește NSYNC POP, a fost dezvoltat de compania Playtech, atmosfera din joc este ca la concert, iar simboluri sunt chiar componenții ei. Jocul este in oferta cazinourilor online si poate fi jucat chiar gratuit, fara depunere.

3. Spice Girls

Trupa a luat naștere în 1994 și a fost formată din Mel B, Melanie C, Emma Bunton, Geri Halliwell și Victoria Beckham. Au schimbat muzica pop și au fost idol pentru o generație. Spice Girls a vândut peste 100 de milioane de albume la nivel mondial și este trupa de fete cu cel mai mare succes din acest punct de vedere. Trupa a avut numeroase contracte de sponsorizare estimate la 500-800 de milioane de dolari. În 2000, Spice Girls s-a destrămat, a revenit în 2007-2008, iar în 2018 a mai avut o tentativă de revenire într-o formulă nouă. Potrivit revistei Rolling Stone, Spice Girls este trupa cea mai mediatizată după The Beatles.

4. Destiny’s Child

Această formație a fost înființată în 1990 și a activat până în 2006. În formula cea mai cunoscută au făcut parte Beynoce Knowles, Kelly Rowland și Michelle Williams. Una dintre cele mai cunoscute melodii ale trupei este Say My Name, care este încă difuzată de posturi de radio din întreaga lume. Totuși, trupa a avut mari probleme la finalul anilor 90 din cauza neînțelegerilor interne. Destiny’s Child a vândut însă peste 60 de milioane de albume, iar Billboard a inclus-o în topul celor mai cunoscute formații cu trei componente din istorie. A avut 14 nominalizări la Premiile Grammy și a câștigat de două ori.

5. Savage Garden

Această trupă pop a activat între 1993 și 2001 și a fost formată în Australia de Darren Hayes și Daniel Jones. Printre cele mai cunoscute piese ale celor de la Savage Garden s-au aflat I Want You, To the Moon and Back, Truly Madly Deeply, The Animal Song și I Knew I Loved You. Albumele celor de la Savage Garden s-au vândut în peste 23 de milioane de exemplare la nivel mondial. Mai mult, Savage Gardan a primit un premiu la gala ARIA Music Awards din 1997 pentru albumul lor de debut. Trupa s-a destrămat însă în 2001, după ce Darren Hayes și-a dorit să urmeze o carieră pe cont propriu.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!