2 lucruri de luat în considerare înainte de a cumpăra un Smart TV

Home $ Diverse $ 2 lucruri de luat în considerare înainte de a cumpăra un Smart TV

by | Oct 19, 2022 | Diverse

Dacă doriți să cumpărați un Smart TV, vă veți găsi rapid într-un câmp minat de jargon și un vârtej de discursuri de marketing. HDR, UHD, OLED, 4k – ce înseamnă toate acestea? Poate deveni foarte confuz!

De aceea, echipa noastră a pregătit acest articol util pentru a cumpăra un Smart TV. Vrem să puteți pătrunde printre termenii inaccesibili și să faceți cea mai bună alegere pentru dumneavoastră.

Vă puteți aștepta să dețineți un Smart TV Samsung pentru cel puțin câțiva ani. De asemenea, ar trebui să vă așteptați să cheltuiți o sumă importantă de bani pe el. De aceea, merită să faceți niște cercetări solide în prealabil. În acest fel, veți putea face o alegere în cunoștință de cauză.

Vreți ceva care să se potrivească nevoilor dvs., să fie fiabil și ușor de utilizat. În cele din urmă, se va traduce în confortul și relaxarea dvs. – până la urmă, pentru asta cumpărăm televizoare inteligente!

Ce este un Smart TV

A numi un televizor „inteligent” nu este ceva la care mulți dintre noi s-au gândit de două ori. Este, până la urmă, doar un televizor cu câteva funcții suplimentare, nu-i așa? Dar ce anume îl face de fapt inteligent?

Vă amintiți vremurile în care telefoanele erau doar pentru a telefona? Într-un fel ne amintim, dar e destul de neclar! Apoi au venit zilele acelor telefoane robuste, ca de cărămidă, precum cultul Nokia 3310, care aveau Snake și acele tonuri de apel enervante (dar atât de nostalgice!).

Acum, telefoanele sunt ca niște mici computere în buzunarele noastre. Și tocmai asta le face „inteligente”. În același mod, un televizor poate fi inteligent atunci când încetează să mai fie doar o modalitate de a urmări programele preferate și începe să folosească aplicații, conexiune la internet, jocuri și toate funcțiile suplimentare pe care vi le doriți!

O altă caracteristică importantă care face ca televizoarele chiar si cele ieftine să fie inteligente este interconectivitatea între diverse dispozitive. În timp ce HDMI, introdus pentru electronicele de consum în 2004, este acum un standard, un Smart TV Samsung oferă mult mai mult. În primul rând, puteți accesa aplicațiile preferate, cum ar fi YouTube, precum și serviciile de streaming, cum ar fi Netflix, HBO Max sau Disney Plus.

În al doilea rând, televizoarele Smart pot fi receptoare de screen mirroring și screencasting – o formă de conexiune fără fir.

Cu screen mirroring, de exemplu, puteți afișa cu ușurință ecranul dispozitivului dvs. pe un Smart TV Samsung. Tot ce aveți nevoie este un iPhone, iPad sau Mac, un Smart TV și o aplicație care să faciliteze toate acestea. La fel ca aplicațiile de oglindire a ecranului dezvoltate de AirBeamTV.

Buget

Este o chestie veche de când lumea – cumpărați cel mai bun lucru pe care vi-l puteți permite. Totuși, un preț mic pentru un televizor nou înseamnă o calitate proastă sau funcționalități limitate. Iar unele mărci sunt pur și simplu nesigure și predispuse la defecțiuni. Alteori, o unitate bună, folosită, vă poate fi de folos ani de zile!

Atunci când cumpărați un Smart TV Samsung, ar trebui să începeți prin a vă defini intervalul de buget. Aceasta vă va ajuta să determinați ce vă puteți permite și unde să căutați.

Comparațiile de produse din revistele de tehnologie sunt un bun punct de plecare. Nu vă sfiiți să căutați recenzii lăsate de utilizatori – acestea sunt adesea cât se poate de imparțiale!

Chiar aveți nevoie de cel mai mare Smart TV care există?

Cu cât mai mare, cu atât mai bine, nu-i așa? Ei bine, nu chiar. Atunci când cumpărați un Smart TV Samsung, ar putea fi seducător să optați pentru cel mai mare pe care îl puteți cumpăra cu bani. Dar aceasta nu este întotdeauna cea mai bună alegere.

Înainte de a cumpăra un Smart TV, întrebați-vă – „care sunt nevoile mele?”. Apoi mergeți mai departe – „câte persoane îl vor folosi?” și „la ce îl vor folosi?”.

Uneori, tot ce aveți nevoie este un ecran de dimensiuni medii sau chiar mici, mai ales dacă nu aveți o suprafață atât de mare în casă sau dacă nu îl veți folosi atât de mult. Alteori, însă, s-ar putea să doriți să alegeți un ecran masiv, la care să se poată uita întreaga familie extinsă.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!