Vopsea de păr: ce tipuri există și pe care să o alegi?

Home $ Diverse $ Vopsea de păr: ce tipuri există și pe care să o alegi?

by | Oct 21, 2022 | Diverse

Există mai multe opțiuni pentru a vă colora părul, într-o măsură mai mare sau mai mică. Este posibil să se schimbe culoarea întregului păr, să se schimbe aspectul într-un mod vizibil și radical. Dar puteți opta și pentru tehnici de colorare mai blânde, care vor schimba culoarea naturală, dar numai în mici atingeri. Reflexiile sau balayage-ul pot, într-adevăr, să lumineze fața, dar și să corecteze anumite probleme: gradațiile de culoare pot da impresia unui păr mai gros, mai dens sau, dimpotrivă, mai deschis.

De asemenea, este posibil să optați pentru vopsea de păr semipermanentă, pentru un rezultat mai puțin durabil, care vă va permite să vă recăpătați rapid culoarea naturală. Acest tip de vopsea de păr poate fi o opțiune bună pentru a testa o nouă culoare și pentru a confirma sau nu alegerea dumneavoastră, înainte de a trece la vopsirea permanentă. Nu uitați să folosiți mereu o mască de păr pentru păr vopsit. Este important să cunoașteți avantajele și dezavantajele fiecărei tehnici de colorare pentru a face alegerea corectă.

Cum știu dacă culoarea părului meu îmi modifică sau sensibilizează părul?

În cazul în care colorarea este denumită “permanentă”, “ton pe ton” sau “fără amoniac”, aceasta folosește un proces de oxidare chimică care deschide părul pentru a-l colora. Acest lucru modifică natura părului, dar permite, de asemenea, modificări profunde și de lungă durată ale culorii. Dacă sunteți în căutarea unui nuanțator sau, mai bine zis, a unei culori naturale, atunci părul are mai puține motive de îngrijorare. Prin simpla acoperire a suprafeței părului, aceste tipuri de vopsea de păr neoxidative nu deteriorează părul. Acest lucru nu ar trebui să te împiedice să ai grijă de el așa cum ai face cu părul tău vopsit, deci nu uita să folosești o mască de păr.

De ce să alegeți colorarea permanentă?

Deși agresivă pentru păr, tipul de vopsea de păr permanentă este cea mai răspândită, pentru că este singura care permite cele mai mari schimbări: să se întunece sau să se lumineze radical culoarea naturală, să acopere 100% din părul alb, să asigure o culoare de lungă durată, până la câteva luni. Dar are dezavantajele sale: colorarea este permanentă, părul este deteriorat, deci trebuie să folosești o mască de păr, și efectul “rădăcină” apare imediat ce părul natural crește la loc.

Ce este decolorarea permanentă a părului?

Decolorarea permanentă a părului este o colorare clasică prin oxidare, oxidarea fiind procesul chimic care modifică culoarea în inima firului de păr. Peroxidul de hidrogen joacă rolul de oxidant: dizolvă pigmenții naturali din păr pentru a permite fixarea pigmenților coloranți. Cu siguranță veți avea nevoie de o mască de păr după acest tratament.
O altă moleculă prezentă este amoniacul, care deschide solzii părului pentru a permite coloranților să pătrundă. Cu cât este mai puternică colorarea oxidativă cu atât are mai multă putere de a modifica culoarea, dar și de a modifica natura părului, în profunzime și în mod durabil.

Și fără amoniac, colorantul este mai moale?

Vopsirea fără amoniac este tot o culoare de oxidare care acționează prin pătrunderea în miezul părului pentru a-i schimba pigmentarea. Cu toate acestea, absența amoniacului permite un proces de colorare mai blând, deoarece coloranții vor pătrunde mai puțin agresiv în păr. Pe de altă parte, vopsirea fără amoniac permite o transformare mai mică a culorii: nu este posibilă o iluminare, nu este posibilă o acoperire totală a părului alb. Este o culoare ideală pentru a adăuga reflexii intense la culoarea naturală sau pentru a estompa efectul de “rădăcină” între două culori permanente.

Care este diferența dintre colorarea ton pe ton și colorarea permanentă a părului?

Datorită puterii sale scăzute de oxidare, colorarea ton pe ton este mai puțin dăunătoare pentru păr decât colorarea permanentă clasică, dar oferă și mai puține posibilități de schimbare: nuanța vizată depinde de baza naturală, dar poate fi evidențiată, ușor întunecată sau folosită pentru a camufla primele fire de păr gri. Cel mai mare avantaj: colorarea ton pe ton se estompează odată cu șamponarea și se evită “efectul de rădăcină”.

Cum aleg o culoare mai moale pentru părul meu?

Vopselele de păr neoxidative sunt mai blânde cu părul, deoarece nu modifică natura sau pigmentarea părului. Acestea acoperă pur și simplu suprafața părului sau difuzează pigmenții fără a pătrunde în fibra de păr sau a o deteriora. Pentru a vă colora părul în siguranță, puteți începe cu o colorare fugitivă: fără oxidanți sau amoniac, acționează la suprafață și se estompează rapid, fără demarcație.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!