Elemente din poker care te vor ajuta în domeniul afacerilor

Home $ Diverse $ Elemente din poker care te vor ajuta în domeniul afacerilor

by | Oct 27, 2022 | Diverse

Pokerul și afacerile au unele lucruri în comun. Disciplina, rezistența la presiune și calcularea riscurilor sunt doar câteva dintre elementele de care ai nevoie pentru a face față atât atunci când joci poker, dar și în domeniul afacerilor. Pe toate te invităm să le descoperi în rândurile următoare:

Înveți cum să faci față presiunii!

În cazul în care alegi să joci poker în mod constant, va fi nevoie să aloci timp, atenție și concentrare. Automat va apărea și presiunea, deoarece vei fi nevoit să face alegeri multe și într-un timp scurt. Dacă participi la un turneu de poker vei observa că la start se vor mai afla zeci, sute sau chiar mii de oameni, în funcție de dimensiunea evenimentului.

Aceștia vor fi însă eliminați rând pe rând, pe măsură ce jocul progresează. La final rămân doar învingătorii, cei care fac alegerile potrivite și reușesc să facă față presiunii. Este, oarecum, la fel ca în afaceri. Doar învingătorii rămân în picioare. Așadar, e recomandat să știi cum să gestionezi presiunea atât în poker cât și în afaceri. Ai nevoie de sacrificii, implicare și decizii inspirate.

Înveți cum să aplici strategiile câștigătoare

Indiferent că vorbim despre poker ori despre afaceri, pentru a avea succes ai nevoie de strategii câștigătoare. Încearcă să aplici mereu cele mai bune strategii poker pentru a rămâne cât mai mult la masă și pentru a avea șanse la premii cât mai mari! Poți învăța de la jucători de top, poți citi ghiduri ori cărți despre poker și îți poți îmbunătăți astfel abilitățile. La fel este și în afaceri. Tot timpul trebuie să găsești strategiile potrivite și te poți inspira de la antreprenori care au deja succes și și-au spus poveștile. Este important să avem modele de urmat și să aplicăm ce ni se potrivește.

Îți poți îmbunătăți calitățile de lider

Pentru a fi un lider bun ai nevoie de capacitatea de a comunica direct și simplu ce îți dorești de la cei aflați în subordinea ta. De asemenea, este important să știi să vorbești cu oameni din diverse categorii. În afaceri, comunicarea are un rol cheie, iar prin intermediul pokerului îți poți îmbunătăți capacitatea de a comunica. Fiind un joc în care socializarea are un rol important, în poker, dacă joci în varianta live, vei cunoaște tot timpul oameni noi, cu povești și pasiuni diferite. Astfel, capacitatea ta de comunicare se va îmbunătăți. Inclusiv în România poți participa la turnee live de top, mai ales că se organizează inclusiv un Campionat Național în perioada următoare, cu etape în Iași, Timișoara și București.

În poker “vinzi” întotdeauna ceva

În momentul în care joci live, limbajul trupului contează foarte mult. Jucătorii din jurul tău vor fi atenți la mimica feței, la grimasele tale, la orice gest care te poate da de gol. Iar tu poți să profiți de acest lucru pentru a le induce faptul că ai o mână foarte bună, chiar dacă nu ai cele mai bune cărți sau să nu pari deloc impresionat deși tu te pregătești de o Chintă Royală, tocmai pentru a crește potul. Desigur, nu este recomandat să abuzezi de acest lucru, însă prin poker îți poți îmbunătăți tacticile de a “vinde” ceva.

Te ajută să realizezi că îți poți face norocul cu mâna ta

Se spune că atât în poker cât și în afaceri contează și norocul. Ceva adevăr există, însă nu norocul este cel mai important. Nici măcar în poker, care, deși e considerat joc de noroc, abilitățile sunt mult mai importante. Este important să cunoști foarte bine jocul și să aplici strategiile potrivite. Acest lucru este evidențiat și de faptul că sunt jucători profesioniști care au ajuns de sute sau chiar mii de ori la mesele finale de la turneele importante.

E imposibil de crezut că ei sunt chiar atât de norocoși de fiecare dată, în timp ce ceilalți participanți sunt ghinioniști. Iar în afaceri contează la fel de mult strategia ta, de la modul în care îți urmezi business plan-ul, la implementare, alegerea oamenilor cu care lucrezi și multe alte detalii. A da vina pe noroc sau pe ghinion este doar o scuză a celor care nu fac suficiente eforturi pentru a avea succes. Așadar, e nevoie de multă implicare indiferent că joci poker ori că ești în domeniul afacerilor. În același timp, e nevoie să faci alegerile potrivite.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!