Cele mai populare 5 versiuni de poker

Home $ Diverse $ Cele mai populare 5 versiuni de poker

by | Jan 23, 2023 | Diverse

În ultimele secole, jocul de poker a evoluat destul de mult, în așa fel încât să existe o versiune potrivită pentru toate gusturile. Au apărut astfel jocuri de poker diferite, care variază ca stil, durată și complexitate. În rândurile următoare poți găsi 5 dintre cele mai distractive versiuni ale jocului de poker.

Texas Hold’em

Este cea mai cunoscută versiune la nivel mondial. Mulți oameni când spun poker au în minte Texas Hold’em, fiind răspândită în toate colțurile lumii. A apărut în urmă cu aproximativ un secol într-o localitate din statul american Texas. Motivul pentru care Texas Hold’em poker se bucură de o popularitate atât de mare este că a transformat jocul de poker din unul de noroc în unul de abilități. Datorită formatului său, norocul contează tot mai puțin și abilitățile sunt cele care fac diferența dintre jucătorii pricepuți și cei mai puțin pricepuți.

Mai mult, din 1971 încoace Main Event-ul de la World Series of Poker se dispută pe o versiune de Texas Hold’em. Iar în România este întâlnită atât în cluburi de poker, la turnee cât și la operatorii online. Începătorii pornesc incursiunea în universul pokerului cu Texas Hold’em, având reguli destul de simple și un format distractiv.

Așadar, din această listă cu variante de poker fără niciun dubiu Texas Hold’em este cea mai populară la nivel mondial. Se bucură de un succes ridicat atât printre oameni simpli cât și printre celebrități. Nume cunoscute precum fotbaliștii Gerard Pique și Neymar, dar și actorii Matt Damon și Tobey Maguire sunt pasionați de Texas Hold’em poker.

Omaha

O altă versiune a jocului de poker îndrăgită de mulți oameni. Omaha este considerată a doua variantă ca popularitate după Texas Hold’em, fiind populară în special în SUA și online. Are avantajul că vine cu două versiuni variate, iar jocul este dinamic în ambele dintre ele. Principalele variante ale jocului Omaha sunt Hi și Hi-Lo.

În prima, așa cum sugerează și numele, potul este câștigat de jucătorul cu cea mai bună mână în runda respectivă. În schimb, Hi-Lo are un format inedit și fiecare rundă poate fi câștigată de jucătorul cu cea mai bună mână, dar și de cel care are cea mai slabă mână. Regulile versiunii Omaha sunt destul de simple, asemănătoare cu cele de la Texas Hold’em. Diferența este că jucătorul va primi la început patru cărți în loc de două. Apoi, ei se pot folosi doar de două dintre acestea alături de trei cărți de pe masă pentru a alcătui cea mai bună mână. Omaha este un joc interesant și este disponibil și în țara noastră în special în mediul online, la operatorii online licențiați de ONJN, la care te poți distra în deplină legalitate.

7 Card Stud

Aceasta a fost cea mai populară versiune a jocului de poker până când a apărut Texas Hold’em și s-a răspândit la nivel mondial, cu milioane de fani în întreaga lume. 7 Card Stud are reguli foarte simple. Jucătorii primesc cărțile numai în mână, însă unele dintre ele vor fi înmânate cu fața în jos, iar altele vor putea fi văzute și de ceilalți jucători de la masă.

Jucătorul cu cea mai slabă carte vizibilă va fi nevoit să efectueze un pariu. Va urma o nouă rundă în care se vor oferi cărți și se vor face pariuri. Cartea cu numărul 7 va fi mereu însă cu fața în jos. Apoi, jucătorii care rămân încă în pot la finalul rundei respective vor afișa cea mai bună mână a lor formată din 5 cărți dintre cele primite.

Five Card Draw

O altă versiune pe care e posibil să o fi descoperi la începutul incursiunii în poker. Scopul este să formezi cea mai bună mână din cinci cărți după o singură rundă de schimbare de cărți. Fiecare jucător primește la început 5 cărți, iar primul după Big Blind poate alege intre fold, call și raise. Acțiunea va continua în sensul acelor de ceasornic. După ce prima rundă de pariere s-a încheiat va avea loc o schimbare de cărți. Urmează a doua rundă de pariere, iar ulterior cărțile celor rămași în joc se întorc pe față pentru a vedea câștigătorul mâinii respective.

High / Low Chicago

O variantă a jocului de poker cu reguli interesante, ce se crede că a fost inventată în orașul american Chicago. Jucătorul cu cea mai mare carte de inimă neagră în mână va câștiga jumătate din pot la High Chicago. În schimb, la Low, jucătorul care are cartea cea mai mică inimă neagră în mână va primi jumătate din pot. Jumătatea cealaltă a potului va merge către persoana cu cea mai bună mână.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!