Evenimente pentru comunitatea IT care au loc în 2023 la Cluj

Home $ Articole $ Evenimente pentru comunitatea IT care au loc în 2023 la Cluj

by | Feb 14, 2023 | Articole, Recomandări

Nu este un secret pentru nimeni faptul că în orașul nostru este unul dintre cele mai efervescente orașe din țară, unde se desfășoară o multitudine de evenimente. De data aceasta dorim să facem o scurtă trecere în revistă a celor mai importante evenimente din domeniul IT care se vor desfășura anul acesta în Cluj.

Așa că, indiferent dacă lucrezi în acest domeniu, îți dorești o carieră sau ești încă student și te pasionează foarte mult această ramură, următoarea listă îți va fi, cu siguranță, de folos pentru a putea fi la curent cu cele mai mari evenimente de profil.

În cazul în care ești student și ești în căutarea unui loc de muncă sau în căutarea unui internship din domeniul IT, atunci JobShop este locul potrivit. Acesta reprezintă cel mai longeviv eveniment de carieră din oraș, în care poți găsi mai multe oferte, locuri de muncă și internship-uri oferite de către companiile de profil, în special din Cluj. Târgul este organizat de către BEST Cluj, alături de UTCN și se află în așteptarea studenților din domeniul tehnic. Ediția de anul acesta va avea loc pe 13-21 martie. Participarea este, firește, gratuită.

Despre JSHeroes poate ai auzit și cu alte ocazii, este un eveniment local, care anul acesta împlinește 10 ani de existență. Astfel, ediția de anul acesta este concentrată asupra observării modalității în care lumea web s-a dezvoltat în ultimul deceniu. Evenimentul va avea loc în perioada 18-19 martie și va avea la bază multiple discuții despre întregul peisaj al dezvoltării web, dar și despre JavaScript drept limbaj de programare universal. Printre speakerii de anul acesta se numără Carmen Popoviciu (Systems Engineer Cloudflare), David Khourshid (Founder Stately.ai), Debbie O’Brien (Senior Program Manager Microsoft), Maarten Van Hoof (Developer Advocate & Front end iO), Simona Cotin (Engineering Manager Google), Zach Leatherman (Open Source Netlify), etc. Biletele pentru cele două zile de eveniment sunt puse deja la dispoziție și se găsesc aici.

Cluj Innovation Days este un eveniment considerabil, care este dedicat promovării inovației și antreprenoriatului, dar și creării de multe colaborări pentru apariția de noi modele de afaceri, care să fie bazate pe această temelie tehnologică. În anul 2023, Cluj Innovation Days împlinește 11 ani de existență, iar de data aceasta evenimentul va avea loc în perioada 24-26 martie. Prin urmare, mai bine ai salva data în calendar! Mai multe informații vor apărea în curând.

Târgul de Industrie și Tehnologie IDENTICOM 4 va avea loc în perioada 24-26 mai. Conceptul din spatele târgului constă în consolidarea și stabilirea unor relații mai facile între clienți, forță de muncă și partea tehnologică și industrială. Astfel, în cadrul ediției cu numărul patru vei putea lua contact direct cu numeroase companii, atât din România, cât și internaționale, care au drept profil partea de automatizări, automotive, logistică, software, construcții de mașini, energetică, dar și din domeniul cercetării și dezvoltării, etc. Mai multe informații despre ediția de anul acesta urmează să fie publicate, așa că stai geană pe site-ul lor pentru a fi mereu la curent.

Techsylvania este un eveniment tip conferință, care îți oferă posibilitatea de a te întâlni cu modelele tale din lumea de afaceri și tehnologie, care îți vor împărtăși din secretele lor, pentru a te putea ajuta în parcursul tău. De asemenea, vei avea parte inclusiv de workshop-uri, dezbateri și aplicații, care să-ți permită aprofundarea ideilor și sedentarizarea acestora, pe baza unor fundamente mult mai realistice. Astfel, vei putea vedea cu alți ochi felul în care, spre exemplu, o afacere se poate întâlni cu tehnologia, pentru a evolua într-un mod facil. Techsylvania va avea loc în perioada 7-8 iunie 2023, iar printre speakerii deja confirmați se numără Stephen Wolfram (Founder & CEO of Wolfram Research), Andreas Ehn (First Employee & CTO at Spotify), Michael Smith (CIO at Estee Lauder Companies), Tony Fadell (Founder of Nest – iPod Inventor & iPhone Co-inventor), Di-Ann Eisnor (Director of Growth at Waze), Ion Stoica (Co-Founder & Executive Chairman of Databricks) și mulți alții pe care îi poți vedea aici, de unde îți poți achiziționa și biletele.

Codecamp_ este un eveniment care oferă o experiență aparte, promovând dimensiunea IT, partea inspirațională și distracția. Astfel, pe lângă conferințele și workshop-urile oferite, îți este garantată conexiunea cu specialiști din domeniu, precum și cu alte persoane pasionate de tehnologie precum tine, un afterparty pe măsură, distracție și amintiri plăcute. Printre speakerii anunțati deja se numără Kevlin Henney (Consultant, programmer, technologist, Curbralan), Mark Richards (Hands-On Software Architect, Independent Consultant, Author), Venkat Subramaniam (Award-winning author, founder of Agile Developer, Inc.), James Coplien (Software Architect and Lean/Agile Consultant, Gertrud & Cope) și Neal Ford (Software Architect & Meme Wrangler at thoughtworks). Codecamp_ va avea loc pe 3 noiembrie 2023, la Cluj Innovation Park. Biletele pentru festival sunt puse deja în vânzare. Le găsești chiar aici.

It Days va avea loc anul acesta în perioada 8-9 noiembrie, două zile în care vei descoperi informații utile, perspective și secrete din lumea IT, atât la nivel național, cât și la nivel internațional. Ediția de anul acesta promite 5+ vorbitori internaționali, 2+ directori de trend setter ai companiilor IT din Cluj, 3+ proiecte de cercetare și peste 60 de prezentări tehnice. Biletele sunt puse deja în vânzare, iar în cadrul acestora sunt incluse pentru fiecare zi: două pauze pentru cafea, prânzul și o pauză de vin și networking. Informații despre eveniment și bilete, poți vedea aici.

Bosch Future Mobility Day este o zi aparte, dedicată celor pasionați de tehnologie care simt că aceasta ar putea schimba viitorul într-un mod pozitiv. Pe parcursul acestei zile, participanții pot observa în mod gratuit multiple demonstrații din domeniul autovehiculelor, posibilitatea de a vizita Centrul de Inginerie Bosch Cluj, dar și vizualizarea sau testarea multiplelor tehnologii, realizate de către Bosch. Pe lângă toate acestea, evenimentul conține și Bosch Future Mobility Challenge, care este o competiție tehnică internațională, inițiată de Bosch Engineering Center Cluj. Competiția se adresează studenților, aflați atât la nivel licență, cât și la master. Aceștia sunt invitați să dezvolte algoritmi de conducere autonomă și de conectivitate pe vehicule la scară 1/10. Scopul realizării acestora constă în simularea unui oraș inteligent miniatură, competiția oferind premii pe măsură, dar și o experiență bogată, pe parcursul căruia îți poți dezvolta aptitudinile din domeniul tehnologic. Astfel, dacă această competiție îți surâde, îți propunem să consulți regulamentul pentru competiția de anul acesta, care este deja publicat. Se găsește aici.

Alte evenimente din domeniul IT, pe care te sfătuim să nu le ratezi, sunt Innowave Summit (una dintre cele mai semnificative conferințe de înaltă tehnologie din Europa de Sud-Est) și Voxxed Days (un eveniment de 3 zile, ce cuprinde seminarii, conferințe, workshopuri; va avea loc în perioada 11-12 octombrie). Agenda și locația acestora urmează să fie postate în lunile următoare.

Tu la ce alte evenimente din domeniul IT vrei să participi anul acesta?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!