Cea mai mare ediție Sports Festival a adunat peste 150.000 de oameni care s-au bucurat de universul sportului, la Cluj

Home $ Articole $ Cea mai mare ediție Sports Festival a adunat peste 150.000 de oameni care s-au bucurat de universul sportului, la Cluj

by | Jun 5, 2023 | Articole, Cum a fost la

Sports Festival: Universul sportului s-a învăluit în vibranta atmosferă a Clujului

În intervalul 1-4 iunie, iubitorii de sport, fie ei copii sau adulți, s-au adunat în număr record pentru a se bucura de atmosfera electrizantă a festivalului. Diversitatea sporturilor, provocările Survivor, întâlnirea cu campioni, crosul Supereroilor, meciul demonstrativ de fotbal și multe alte momente memorabile au făcut ca ediția din acest an să fie, fără îndoială, cea mai mare din istoria Sports Festival.

În ziua de 1 iunie, dedicată micilor sportivi, zona de festival a fost însuflețită de peste 15.000 de copii entuziaști. Ei au avut oportunitatea de a încerca gratuit 26 de sporturi diferite, de la aikido la volei, sub îndrumarea unor antrenori și sportivi cu experiență. În urma acestei incursiuni în lumea sportului, mulți dintre cei mici au reușit să parcurgă integral circuitul celor 26 de sporturi din festival.

Noutatea ediției din acest an a fost provocarea “Survivor Challenge“, inspirată de cel mai dur format de televiziune din lume. În cadrul acesteia, 500 de persoane au concurat în cadrul a două echipe, Faimoșii și Războinicii, testându-și rezistența și forța. Războinicii s-au impus în fața adversarilor cu un scor de 113 la 93, demonstrând că spiritul de echipă și determinarea pot face minuni.

Pe lângă multitudinea de activități sportive, Sports Festival a oferit și posibilitatea întâlnirii cu campioni ai sportului românesc și internațional. Astfel, la secțiunea Sports Talks, cei prezenți au avut ocazia să îi asculte pe sportivi renumiți precum Gheorghe Hagi, Ioan Ovidiu Sabău, Gheorghe Popescu, Corina Caragea și multe alte nume mari ale sportului românesc și internațional. Discuțiile au fost centrate pe tema: „Eșecul este parte importantă din drumul spre succes”.

De asemenea, Crosul Supereroilor a fost un alt punct de atracție al festivalului. Cu un număr impresionant de înregistrări, cursa a strâns la start, duminică, peste 1.500 de alergători, care au susținut cauza caritabilă a acestui an: renovarea Clinicii de Obstetrică-Ginecologie “Dominic Stanca” din Cluj-Napoca.

Ineditul și anticipatul meci demonstrativ de fotbal, “All Stars Romania vs. Galatasaray Legends” a adunat pe stadion peste 16.000 de fani ai fotbalului, iar energia și emoțiile au ajuns la cote maxime. Vedetele fotbalului românesc și turcesc au încântat publicul cu momente memorabile, unde au fost reamintite gloriile fotbalului internațional. Gheorghe Hagi și Gică Popescu, legende ale fotbalului, împreună cu alte nume mari precum Mario Jardel, au încins terenul cu abilitățile lor, aducând aminte de epoca de aur a fotbalului. Rezultatul final a fost un echilibrat 4-4, însă mai important a fost spectacolul oferit de cele două echipe.

Spre deliciul publicului, echipa All Stars România a inclus nume mari ale fotbalului românesc, precum Adrian Mutu, Florin Răducioiu, Ciprian Marica, Ionel Ganea, Marius Niculae, Ioan Ovidiu Sabău, Ionuț Lupescu, Răzvan Raț, Gheorghe Mihali, Iulian Filipescu, Bănel Nicoliță, Constantin Gâlcă, Răzvan Prodan, Cristian Dulca, Bogdan Stelea, Florin Prunea, Tibor Selymes. Pe de altă parte, echipa Galatasaray Legends a inclus nume mari precum Mario Jardel, Bülent Korkmaz, Hakan Unsal, Ümit Davala, Ergun Penbe, Fatih Akyel, Kerem İnan, Suat Kaya, Capone (Carlos Alberto de Oliveira), Ayhan Akman, Ümit Karan, Hasan Kabze, Cihan Haspolatlı, Faruk Atalay.

Meciul nu a fost doar despre fotbal, ci și despre o cauză nobilă. Încasările primite de clubul Galatasaray pentru participarea la acest eveniment vor fi donate către organizațiile care se ocupă de eforturile de ajutorare a victimelor cutremurului devastator care a avut loc în Turcia, în acest an.

Scena a avut în prim-plan atât învățare, cât și distracție. În timpul zilei, instructori de yoga, fitness, zumba și altele, și-au desfășurat clasele în fața a mii de participanți, încurajându-i pe toți să se alăture, indiferent de nivelul lor de condiție fizică. Seara, scena a fost un loc de întâlnire pentru unii dintre cei mai apreciați artiști din România. Vineri, a avut loc un eveniment cu totul inedit – Blindfolded Human Chess Game. Maeștri ai șahului, Ivan Sokolov și Viswanathan Anand, au jucat o partidă de șah cu ochii legați, pe o tablă de joc uriașă de 14×14 metri, cu oameni costumați în piese de șah. Acest moment neașteptat a adus un plus de originalitate și diversitate evenimentului, subliniind că sportul și cultura pot fi combinate în moduri surprinzătoare.

Dar Sports Festival nu a fost doar despre sport și muzică. A fost, de asemenea, o platformă pentru comunitate, dând voce cluburilor sportive locale. Sâmbătă seara, 3.000 de tineri sportivi de la 36 de cluburi au defilat pe Aleea Stadionului, încântând publicul cu un spectacol de culori și energie. Au fost prezenți și campionii de la Comitetul Olimpic Sportiv Român, care au avut un mesaj inspirațional pentru tineri: orice poate fi realizat cu pasiune și dedicare.

Culinar, participanții la festival au avut ocazia să se răsfețe în zonele de food & chill, unde au putut alege dintre o varietate de opțiuni culinare, de la gustări rapide până la mese complexe. Aici, festivalul a reușit să aducă împreună oameni cu gusturi și interese diferite, oferindu-le un spațiu relaxant unde să își încarce bateriile.

În concluzie, a patra ediție a Sports Festival a fost un eveniment remarcabil, care a reușit să combine cu succes sportul, muzica, cultura și comunitatea într-o atmosferă de distracție și învățare. A fost o experiență memorabilă pentru toți participanții, indiferent de vârstă sau nivel de aptitudini sportive, și un exemplu elocvent al potențialului pe care îl are sportul de a aduce oamenii împreună și de a crea comunități. Având în vedere succesul înregistrat, abia așteptăm ediția viitoare a Sports Festival!

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!